Kančí plec na víně a zelenině v PH
Recept ještě nebyl hodnocenPolovinu slaniny nakrájíme na tenké proužky a maso prošpikujeme. Posypeme ho jemně kořením na zvěřinu, nakrájenou zeleninou a druhou částí slaníny, pokrájenou na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polovinu slaniny nakrájíme na tenké proužky a maso prošpikujeme. Posypeme ho jemně kořením na zvěřinu, nakrájenou zeleninou a druhou částí slaníny, pokrájenou na…
Ochutnejte tuto klasickou výbornou bábovku z třeného těsta. Díky tomu, že do těsta přidáme dostatek vyšlehaných bílků, nemusíme použít žádný prášek do pečiva, a těsto je…
Klasické buchty, které všichni milujeme. Nelitujeme námahy a švestky vždy vypeckujeme. Náplň můžeme přichutit skořicí nebo přidat ke švestkám mák s cukrem. V každém…
Kuřecí játra důkladně očistíme, propláchneme ve studené vodě a necháme důkladně okapat. Mezitím oloupeme a na půlkolečka nakrájíme cibuli.Na pánvi rozpustíme sádlo, na…
Vyšleháme žloutky s cukry do pěny a přidáme rozmačkané banány s vodou a olej. Přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva, citr. kúru, citr. šťávu a nastrouhanou margotku…
Očistené zemiaky narežeme na kocky a dáme variť do osolenej vody spolu s bobkovým listom a celým korením. Keď sú zemiaky uvarené, zalejeme ich zátrepkou z mlieka a múky…
Játra nakrájíme na tenčí plátky a obalíme v klasickém trojobalu, s tím rozdílem, že vejce rozšleháme se solí a pepřem.Smažíme jako klasické řízky, podáváme s bramborovým…
Do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou, dáme vrstvu jablek nakrájených na silnější plátky, potom vrstvu tvarohu rozetřeného s šálkem mléka a s cukrem,…
Marinování Dejte maso do středně velké mísy, přidejte víno, olivový olej, citronovou šťávu, česnek a koření. Smíchejte dohromady a nechte marinovat dvě hodiny,…
Nejjednodušší koláč plněný tvarohovou náplní zvládne i naprostý začátečník Tvarohovou náplň je možné ještě vylepšit rozinkami naloženými v rumu nebo citronu, nebo…
Slunečné dny jsou dávno pryč, a proto přirozeně toužíme po vydatnějších jídlech. Bramborové placičky s kuřecí masovou směsí jsou vděčné jídlo, které zasytí a nedá moc…
Brambory, uzenina, cibule a koření - pár základních surovin, ze kterých můžete během chvilky uvařit vydatný pokrm. Ať už k obědu či večeři, bramborový guláš zasytí i…
Ušleháme žloutky s cukrem a olejem a přidáme Solamyl,pudinky,prášek do pečiva, citronovou kůru,vanilkový cukr,sůl a nakonec sníh z 5 bílků.Těsto nalijeme do vymazané a…
Na cibulce zpěníme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Maso osolíme, prošpikujeme slaninou (já ho nešpikovala), opečeme.Až je maso zatažené. zalijeme vodou…
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vodě cca 7 minut - musí zůstat pevný na skus. Vyjmeme ho a dáme stranou. Vývar použijeme na omáčku. V kastrolu…
Kuře překrojíme na 4 porce a úplně, nebo alespoň částečně, vykostíme a odstraníme kůži. Kosti hned dáme vařit do slané vody na vývar na podlití. Kuřecí porce osolíme,…
Čokoládové dorty získávají čím dál tím větší oblibu. Často se také kombinují se zdravím prospěšným tvarohem, který zde tvoří podstatnou část moučníku. Čokoláda svou…
Čokoládové dorty získávají čím dál tím větší oblibu. Často se také kombinují se zdravím prospěšným tvarohem, který zde tvoří podstatnou část moučníku. Čokoláda svou…
Žloutky s oběma cukry vyšleháme do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkového základu přidáme olej, mléko a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z…
Lesy již pomalu začínají vonět rostoucími houbami. Nevíte jak je zužitkovat? Vsaďte na smetanovou houbovou omáčku s hovězím masem, kterou můžete podávat s rýží nebo…
Nejprve připravíme náplň - několikrát oprané fazole uvaříme v osolené vodě doměkka (vaříme stejně jako rýži). Ještě teplé dáme do mixéru a spolu s ostatním rozmixujeme.…
Do pekárny nalijeme podmáslí, přidáme mouku a ostatní ingredience. Zapneme na program na pečení chleba - dle druhu pekárny který máme a jak jsme zvyklé. Pár…
Nečekaná návštěva za dveřmi nebo děti naléhající na nějakou dobrotu? Na oba případy tu máme pro vás řešení v podobě této snadné buchty ze zakysané smetany a ovoce. Těsto…
Cibuli oloupeme, překrojíme ji napůl a nakrájíme na půlkolečka, žampióny na plátky, kuře a šunku na kousky. Na pánvi orestujeme nejprve cibuli, potom žampiony.V mezičase…
František Ferdinand d´Este miloval švestkové knedlíky od kuchařky na Konopišti. Ale nesmělo chybět hodně cukru a máslíčka
Dobroty z trouby: Dáte si na Štěpána pečenou husu, kachnu, nebo rakouský chleba?
Brokolicová polévka s voňavou zeleninou a aromatickým sýrem překvapí skvělou chutí a krémovou konzistencí