Smetanová bábovka s jablky
Recept ještě nebyl hodnocenBábovka, jako tradiční moučník, má u nás své jisté místo na stole. Z nepřeberného množství variant a chutí si jistě každý vybere tu svoji oblíbenou. Vyzkoušejte i tuto,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bábovka, jako tradiční moučník, má u nás své jisté místo na stole. Z nepřeberného množství variant a chutí si jistě každý vybere tu svoji oblíbenou. Vyzkoušejte i tuto,…
Jednoduché těsto dochutíme nastrouhanými tatrankami a trochou rumu, který řezy příjemně provoní. Po upečení je ještě potřeme čokoládovou polevou a výborný rychlý moučník…
Chuťovka na večer k televizi nebo na oslavu. Zejména milovníci pikantního by měli zbystřit. Smažené sýrové kuličky z nastrouhaného čedaru jsou dochuceny pálivou…
Jednoduchá znojemská omáčka, kterou zvládne i začátečník. Lze ji vařit i v pomalém hrnci nebo papiňáku. Omáčku si můžeme zahustit i jinak než moukou a zjemnit smetanou.
Omáčka z rajského protlaku podávaná s paprikami plněnými směsí z mletého masa a rýže je osvědčená a dobrá klasika. Omáčku ochutíme novým kořením a bobkovým listem a…
Vyzkoušejte lahodné bezlepkové donuty! Každý kousek je pečen s láskou a bezlepkovými ingrediencemi, aby si je mohl vychutnat každý, bez ohledu na alergie či intolerance…
Amur má velice jemné a křehké maso, které navíc obsahuje minimum tuku. Připravte jej velice jednoduše, na pánvi, zakápnutého šťávou z limetky. Jako přílohu podáváme…
Dhal je tradiční indický pokrm, který se připravuje z luštěniny, nejčastěji z čočky. Jeho zajímavou chuť utvoří typické koření. Pokrm je velice sytý a doslova nabitý…
Základní těsto na tento koláč je zjemněno a zvláčněno bílým jogurtem. Pomocí kelímku pak odměříme také další potřebné suroviny na těsto. Nahoru bohatě nasypeme oblíbené…
Jemné piškotové řezy s lehce zapečeným bílkovým sněhem, který dělá křupavou vrstvu na již tak dokonalé ovocné náplni. Ideální moučník na víkend, nebo jen tak pro chuť ve…
Ovocné knedlíky, které jsou hnedle hotové a přitom jsou velmi chutné, připravíte jen ze tří surovin a špetky soli. Naplňte je jahodami, ať již čerstvými, nebo mraženými.…
Klasická bábovka bude chutnat ještě lépe, když ji ochutíme čerstvým rybízem. Kuličky červeného rybízu, ukryté v dobrém vláčném těstě, při ochutnání příjemně překvapí…
K létu patří koláče, které doplníme zpravidla ovocem, co nasbíráme na zahrádce. Kynuté těsto rozprostřeme na plech, posypeme drobnými borůvkami, rybízem a máslovou…
Maso se zeleninou, které se bez velkého úsilí připraví v troubě. Ochucení je klasické, paprikami a rajčaty. Přílohou je zde chléb, ale můžete klidně podávat s…
Jemně dušené hovězí maso, které se doslova rozplývá na jazyku, je dokonale ochucené aromatickými bylinkami a doplněné svěží cuketou. Červené víno dodává jídlu výrazný a…
Nejen na sváteční stůl v závěru roku můžete připravit výborné sýrové placičky. Udělejte je klidně z dvojité dávky, nemusíte se vůbec bát, že by zůstaly bez povšimnutí na…
Máslo s cukrem utřeme do pěny. Přidáme vejce, polohrubou mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše dobře promícháme a těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu přidáme…
4 vejce, mouku, cukr, kakao a olej dáme do mísy a šleháme, potom ze dvou bílků ušleháme sníh a postupně vmícháváme do těsta, to nalijeme do vymazané a moukou vysypané…
Z jednoho pomazánkového másla a dvou mističek od pomazánkového másla naplněných moukou vypracujeme těsto. Chvíli necháme odpočinout a pak rozdělíme na 2 díly a vyválíme…
Plátky šunky po obou stranách opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme 0,3 l bílého vína, přidáme utřený…
Kořenovou zeleninu nakrájet na drobné kousky, osmahnout na kousku másla nebo oleje, přidat koření, podlít trochou vody nebo vývaru, vložit v mikrovlnce připravené…
Za tuhle kávovou parádu s rumem a ovocem, budete sklízet obdiv i chválu. Lehoučký zákusek k odpolední kávě s drahou polovičkou nebo přáteli, vám vylepší náladu a…
Maso naklepejte na polovinu výšky. Nakrájejte na 2 cm proužky po vlákně, potom na 1 cm proužky napříč vlákna. Dobře osušte papírovými ubrousky, jinak by se neopeklo ale…
Všechny ingredience smícháme. Do roztopeného oleje lžící tvarujeme bramboráčky a pečeme po obou stranách. Mají jemně navinulou tvarohovou příchuť.
Jak na nejlepší řízky z kapra? Rybu naložte do citronu a smažte společně s mrkví!
Limoncello Spritz je hitem tohoto léta: Osvěžující italský koktejl voní citrony a bublinky mu dodávají sodovka a prosecco
Retro okénko: Vánoční kolekce byly za socialismu oblíbené. Půlkilová vyšla na 35 Kčs, rodiny s dětmi je fasovaly od ROH