Jednoduchá hrnková bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenMouku, cukr, prášek do pečiva smícháme v míse, přidáme žloutky, olej, rum a mléko.Nakonec vmícháme sníh z bílků.Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku, cukr, prášek do pečiva smícháme v míse, přidáme žloutky, olej, rum a mléko.Nakonec vmícháme sníh z bílků.Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy,…
Troubu předehřejeme na 200 ºC. Kuřecí stehna očistíme, omyjeme, papírovou utěrkou otřeme do sucha a osolíme. Mouku smícháme s paprikou a stehna v této směsi obalíme.…
Játra jsou poměrně opomíjenou surovinou, a to i když jsou levná, plná vitamínů a při správné přípravě lahodná. Vyzkoušejte je v lehce pikantní omáčce s dijonskou hořčicí…
Receptů na chutné a na přípravu nenáročné moučníky není nikdy dost. Každá hospodyňka má ten svůj osvědčený. Vyzkoušejte tento recept na hruškové řezy, které mají v…
Kousky masa podušené s divokým kořením skvěle doplní houbová omáčka, která je tak perfektně připravená a dochucená, že i ti, co nemají vyloženě houby v lásce, tento…
Koláče jsou skvělým a rychlým způsobem, jak využít sezónní ovoce. Koláč podle tohoto receptu je díky jogurtu v těstě příjemně vláčný. Na těsto stačí poklást oblíbené…
Polovinu mléka trochu ohřejeme, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme nakynout kvásek.Do mouky přidáme sůl, vejce, olej, zbylé mléko, vykynulý kvásek a vypracujeme…
I doma můžete připravit pizzu jako z italské pizzerie. Není to nic složitého, těsto je připravené během chvíle, jen musíte počkat než vykyne. Pizzu pak můžete obložit…
Tahle bábovka je parádně vláčná i třetí den (ačkoli tak dlouho málokdy vydrží), suroviny nemusíte vážit a výsledek je famózní. Makovec, upečený v bábovkové formě s…
Jednoduchá znojemská omáčka, kterou zvládne i začátečník. Lze ji vařit i v pomalém hrnci nebo papiňáku. Omáčku si můžeme zahustit i jinak než moukou a zjemnit smetanou.
Tenhle rolovaný nebo také skládaný dort je určitě tip na originální dezert. Jednak netradičně vypadá na řezu a jednak nepotřebujete ani dortovou formu. A kdo by odolal…
Pokud nemáme nebo nechceme použít maso, můžeme znojemskou omáčku uvařit takovýmto jednoduchým způsobem. Pak servírujeme s vařeným vejcem a knedlíkem nebo bramborem dle…
Amur má velice jemné a křehké maso, které navíc obsahuje minimum tuku. Připravte jej velice jednoduše, na pánvi, zakápnutého šťávou z limetky. Jako přílohu podáváme…
Jablečný koláč je skvělým a snadným moučníkem, na který nepotřebujeme kvanta surovin. Křehké těsto připravíme z mouky a margarínu, jelikož jde o veganský recept. Ve…
Kakaový korpus potřeme lehkým krémem z jogurtu a rostlinné šlehačky. Krém dochutíme strouhanou čokoládou a sójovou tyčinkou Margot. Na závěr celý dort posypeme…
Poctivý domácí hovězí guláš, na kterém si pochutnáme s jakoukoliv vhodnou přílohou. Výhoda přípravy v troubě je, že ho stačí občas promíchat a nemusíme se bát, že se…
Pokud vás již omrzeli sladké palačinky, můžete vyzkoušet tyhle slané, plněné a bohatě sypané na povrchu. Zapečením sýrů a nádivky vznikne dokonalá kombinace chutí.
Plech s vyšším okrajem o rozměrech 30x40 cm vyložíme papírem na pečení. Zapneme troubu a necháme ji předehřát na 180 °C.V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme…
Není nic rychlejšího, než upéct tento moučník. K odměření surovin nám v tomto případě poslouží kelímek od jogurtu, jelikož jogurt přijde do těst a dokonale jej zvláční.…
Tvarohový koláč s třešňovými hnízdy je lahodný dezert, který spojuje krémovou jemnost tvarohu se šťavnatými třešněmi, usazenými do malých "hnízd" po celém koláči. Tento…
Kuřecí gumbo je tradiční pokrm pocházející z jižní části Spojených států, konkrétně z oblasti Louisiany. Toto syté a aromatické jídlo kombinuje šťavnaté kousky kuřete se…
Tento svěží letní dezert si jistě oblíbíte. Díky ricottě je těsto vláčné a vanilka mu dodává krásnou vůni. Příjemným překvapením jsou sladké maliny, které vypadají pěkně…
Pokud máte na zahrádce přebytky cuket, vyzkoušejte z ní upéct něco sladkého. Tato jednoduchá kakaová buchta bude díky cuketě velmi vláčná. Všechny suroviny stačí smíchat…
Dokážete si představit chuť šťavnatých, lehce kyselých meruněk v kombinaci s čokoládou? Pokud se vám sbíhají sliny, vyzkoušejte tento moučník. Je lehký, šťavnatý a…
Studená jahodová polévka osvěží v horkých dnech. S mátou, vanilkou a zjemněná smetanou chutná fantasticky
První perníky daly jméno Celetné ulici. Pekly se s pepřem a často nesloužily k jídlu
Naučte se makronky, paštiky nebo třeba mořské plody. Čekají na vás profíci z Chefparade