Mramorové řezy
Recept ještě nebyl hodnocen1. maslo + cukor + soľ ušľahať do peny 2. do peny potom všľahať vajíčka 3. múku a prášok do pečiva zmiešať a pridať do vyšľahanej hmoty (cukru, vajíčok, masla a soli) …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. maslo + cukor + soľ ušľahať do peny 2. do peny potom všľahať vajíčka 3. múku a prášok do pečiva zmiešať a pridať do vyšľahanej hmoty (cukru, vajíčok, masla a soli) …
1. Troubu předehřejeme na 180°C. 2. Čtvercový plech na pečení vel. 21x21 cm vyložíme alobalem (nebo jakoukoli pečící formu, jen nesmí být moc velká, aby brownies nebyly…
V zakysané smetaně dobře rozmícháme brynzu, lehce osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka a bůček na kostičky a oboje osmažíme.Z bramborového těsta vyválíme…
Krůtí maso zbavíme případných zbytků kůže, nakrájíme na centimetrové plátky, které potom aspoň na polovic rozklepeme.V míse je pokapeme troškou oleje, posypeme kari (tou…
Preplachnutu sosovicu a na kocky nakrajane ocistene zemiaky varim v cca 2 l osolenej vode a s bobkovym listom.Udenu slaninu rozskvarim na tuku a pridam na platky…
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na větší kousky pokrájené houby, osolíme, přidáme obě papriky, zalijeme vývarem a dusíme cca 5 minut.V trošce vody…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý kousek dáme plátek šunky a 1/2 porce Apetita. Maso přeložíme, po okrajích sklepneme paličkou a spíchneme párátkem. Vzniklé…
Smícháme jogurt, 3/4 kelímku cukru, 1 kelímek mouky, vejce a prášek do pečiva. Těsto dáme na plech (namazaný a vysypaný moukou) a pokládáme na něj broskve nakrájené na…
Tavenýr si podélně rozřízneme, tudíž nám vzniknou dva větší plátky. Plátky obalíme ve dvojobalu : nejprve mouka s vodou (vytvoříme si těstíčko) a poté ve strouhance,…
Nejprve si uvaříme brokolici. V hrnci si poté přivedeme k varu šlehačku a zahustíme mlékem s moukou. Přidáme dle chuti vegetu. Brokolici, kterou jsme si uvařili si…
Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme přes noc do ledničky. Ráno těsto rozdělíme na polovinu,…
Na oleji zprudka opečeme osolená kuřecí prsa.Prsa vyjmeme a zpěníme na drobno nakrájenou cibulku.Prsa vrátíme, přidáme koření a za občasného podlévání dusíme do měkka.…
Hovězí maso nakrájíme na kousky cca 2x2cm, osmahneme na sádle, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme zeleninou – nakrájenou na větší kousky a dusíme nejméně 2…
Smícháme všechny přísady na těsto. Těsto dáme na půl hodiny do lednice. Z vychlazeného těsta uděláme váleček, který rozdělíme na kousky a z každého tvarujeme…
Na vál prosijeme 28 dkg mouky, rozdrobíme do ní 10 dkg tuku, 2 žloutky, 1 vejce a 3 dkg na hrubo sekaných mandlí. 1 1/2 dkg droždí necháme vzejít v 1/8 litru mléka a…
Maso osolíme, opepříme, posypeme solamylem a důkladně prohněteme.¨ Rozdělíme na čtyři díly a z každého vytvoříme na prkénku pokrytém potravinářskou folií plátek.…
Mouku smícháme s oběma prášky (prášek do pečiva + prášek do perníku), s kakaem a skořicí. Žloutky ušleháme s třtinovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme horkou vodu,…
Vše smícháme dohromady a tvoříme malé placičky - na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) asi 8 minut.
Do velke misy nasypeme mouku, papriku, kayesnky pepr, sul a vse promichame.Na mirnem ohni v kastrolu si rozpustime maslo a pridame do nej chilli omacku, pepr, cesnek a…
Řízky naklepeme přes mikrotenový sáček a lehce nasolíme.Tatarku smícháme s hořčicí a česnekem. Maso tím potřeme z obou stran a necháme hodinku i více uležet. Tatarka se…
Z králíkárny vezmeme králíka Karlíka a dáme mu za ušiska . Nejprve za levé ušisko a následně hned za pravé ušisko . Potom ho svlíkneme z kožichu-aby mu nebylo příliš…
V hrnci rozpustíme máslo, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, mlékem, rozšleháme a přivedeme k varu.Do vařící polévky vložíme sýr a společně…
Na malé kousky pokrájíme bramboru, dáme vařit s kmínem, majoránkou, Masoxem (+ sůl), mezitím si osmažíme cibulku, zaprášíme moukou a přidáme k měkkým bramborám. Kdo chce…
Čatní z angreštu je jemně pikantní a lehce aromatické. S cibulí a hořčičným semínkem báječně ladí k sýrům
Příprava na jaro: Patero opravdu funkčních rad, jak nastartovat zamrzlý organismus
Slavné těstoviny carbonara jsou úžasně jemné a krémové díky omáčce ze žloutků. Ty se ovšem musejí přidat v pravou chvíli