Polévka z podmáslí s bramborovo-křenovou vložkou
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si uděláme jíšku. Máslo rozpustíme a přidáme mouku. Mícháme do hladké světlé jíšky. Pak přidáme asi 500 ml vývaru, koření a vaříme do té doby, než ztratí chuť…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si uděláme jíšku. Máslo rozpustíme a přidáme mouku. Mícháme do hladké světlé jíšky. Pak přidáme asi 500 ml vývaru, koření a vaříme do té doby, než ztratí chuť…
Suroviny vkládáme v uvedeném pořadí použijeme program 5, 1:20 hod na 1 Kg / intenzívní hnětení/
Mrkve, petržel, celer a brambory nakrájíme na malé kousky (v případě mrkve a petržele nejlépe na kolečka). Nakrájenou zeleninu nasypeme do hrnce, přidáme hrášek a vše…
Suroviny vkládáme v uvedeném pořadí použijeme program 5, 1:20 hod na 1 Kg / intenzívní hnětení/
V míse smícháme nejprve všechny suché přísady: mouku, cukry, prášek do pečiva a pak vmícháme vejce, olej a vodu. Pokud by bylo těsto příliš husté, s opatrností přilijeme…
Z výše uvedených surovin klasickým způsobem vypracujeme kynuté těsto, které po dobu kynutí 3x propracujeme.Do misky nastrouháme uzeninu a sýr na větších otvorech, cibuli…
Vajíčka vyšľaháme s cukrom.Postupne pridávame vodu, olej, mlieko. Nakoniec pridáme múku, prášok do pečiva a kakao.Dobre zamiešame a vylejeme na plech, ktorý sme si…
Mouku prosejeme a přidáme ostatní suroviny, kromě strouhanky, těsto dobře propracujeme, nepřidáváme již žádnou mouku a hotové zabalíme do folie a dáme na půl hodiny do…
Fazolky očistíme od tvrdých konců a vcelku uvaříme v osolené vodě, cca 4-5 minut do poloměkka. Scedíme a necháme okapat a vychladnout.Mezitím připravíme těstíčko.…
Tvaroh ušleháme s cukrem, vejcem, pudinkem, jogurtem a dáme zatím stranou. Vejce ušleháme s cukrem. Pramínkem přidáme olej. Nakonec přilijeme mléko se strouhaným…
Nejprve si alespoň na hodinu namočíme houby. Pak je dáme vařit asi na 20 minut, okořeníme kmínem, pepřem, osolíme – tu pozor, nepřehnat, radši pak dosolit hotové. V…
Do mísy prosejeme mouku, cukr a sůl promícháme s mouku, uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme ho vlahým mlékem. Necháme vzejít kvásek, přidáme citronovou šťávu,…
Žraločí steak osušíme a pokapeme limetkovou šťávou.Připravíme marinádu. Pažitku, tymián, drobně nasekanou cibuli a česnek smícháme s výrazně pálivou chilli omáčkou a…
1. Troubu zahřejeme na 200 ˚C. Plech vyložíme papírem na pečení. 2. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přidáme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a…
Do mísy přesejeme uvedenou dávku mouky a uděláme v ní důlek. Přidáme rozdrobené droždí, cukr a malé množství vlažného piva. Nádobu přikryjeme ubrouskem a dáme na teplé…
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme postupně horkou vodu, olej a nakonec vsypeme celozrnnou (polohrubou) mouku se sodou, smíchanou se sypkou Caro kávou (nebo kakaem).Těsto…
Olej, mléko a med nalijeme do pekárny, zasypeme sypkými přísadami a necháme pekárnu pracovat na přípravě těsta, nebo zaděláme v míse.Mezitím zpěníme cibulku, přidáme…
Mouku, vejce, sůl, cukr, čerstvě nastrouhaný zázvor a droždí prohněteme s trochou mléka, aby vzniklo kypré a vláčné těsto. To odstavíme a necháme kynout. Mezi tím…
Maso naklepeme, okořeníme, obalíme v mouce a rychle orestujeme.Pak dáme do pekáče, zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali sójovou omáčku a velkého panáka rumu.…
Mouku smícháme se solí a pepřem. Dáme do sáčku, do kterého vložíme kuřecí stehna a protřepeme, aby směs mouky ulpěla na mase. Zbytek mouky oklepeme. Zahřejeme olej na…
Vepřové nakrájíme na plátečky (něco jako panenka - čili menší), naklepeme, nasolíme, opepříme, posypeme slabě sladkou paprikou, a obalíme v mouce, rozpálíme olej a poté…
Mouku,125 g margarínu,75 g cukru, sůl a vejce zpracujeme. Těstem naplníme formu (pekáč) a troubu předehřejeme na 200°C na 10 minut.Žloutky, cukr, koření a 60 g…
Játra prošpikujeme a opečeme na másle, podlijeme a dusíme asi 20 minut pod pokličkou. Poté je vyjmeme a naporcujeme.Z výpeku, hladké mouky a smetany uděláme krémovitou…
Stehna opláchneme, osušíme a dáme do kastrolu. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, bobkové listy a tymián. Zalijeme červeným vínem a necháme tak 4 hodiny odpočinout…
Korunou ovocných knedlíků je posypka! Zkuste smaženou strouhanku nebo strouhaný perník
Velký kalendář vánočního pečení 2023: Kdy zadělat na perníčky, kdy na linecké a kdy začít plnit a zdobit? Poradí přehledný plán
Marokánky: Měkké a vláčné cukroví s vůní Orientu se snadno připravuje a chutná naprosto fantasticky