Salát se šunkou a korejskou mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenAsijské dochucení zeleniny je prostě geniální. Z obyčejné mrkve udělá lukulské hody. Když k takto připravené mrkvi přidáme další běžně dostupné suroviny, získáme skvělý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Asijské dochucení zeleniny je prostě geniální. Z obyčejné mrkve udělá lukulské hody. Když k takto připravené mrkvi přidáme další běžně dostupné suroviny, získáme skvělý…
Asijské dochucení zeleniny je prostě geniální. Z obyčejné mrkve udělá lukulské hody. Když k takto připravené mrkvi přidáme další běžně dostupné suroviny, získáme skvělý…
Připravíme směs grilovacího koření tak, že smícháme po 1 lžičce mleté papriky sladké i se špetkou pálivé, sušeného česneku, mletého kmínu, dle chuti pepře a bylinkové…
Zeleninové polévky lze připravit z různých druhů zeleniny, můžete vyzkoušet i batátovou. Batáty vzhledem i chutí připomínají brambory, jsou ale výživnější a lépe zasytí.…
Mrkev a celer nakrájíme na proužky, tuřín a cuketu na plátky. Bílou část jarní cibulky rozkrojíme napůl, zelenou část nakrájíme nadrobno.Na olivovém oleji osmahneme…
Čočku propláchneme a necháme na pár hodin namočenou.Vodu dolijeme, aby jí bylo asi 2 litry a společně s mrkví a celerem uvedeme do varu a pak pomalu přikrytou vaříme…
Křehké a křupavé mlsání, které je i zdravé? Ano, podle našeho receptu si jej připravíte raz dva. Jemně nastrouhanou mrkev zapracujete do těsta, ve kterém můžete použít…
Fenykl nakrájíme, mrkev očistíme a nastrouháme.K zelenině přidáme kapku olivového oleje a zakápneme balsamikovým octem. Přidáme pepř a sůl a vše promícháme.Nakonec…
Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu fazulu umyjeme pod tecucou vodou (dakdo nezleje a daktory ju daju do tlakoveho hrnca, kazdy podla svojho). Dame do…
Zimní jídlo má zahřát, pohladit duši a samozřejmě nasytit. Aby maso v závitcích dobře chutnalo i s přílohou, použijte stejné bylinky na ochucení pečených brambor. Česnek…
Mrkvu nastúhame, vajíčka nakrájame na plátky.Zmiešame sóju, cestoviny, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľu a pažitku.Jogurt zmiešame s olejom a soľou a pridáme k…
Grilované vietnamské karbanátky z vepřového masa, ochucené rybí a ústřicovou omáčkou, udělají radost všem milovníkům asijské kuchyně. Podáváme je s limetkovou omáčkou a…
Drožďová pomazánka je tuzemská specialita. S tímto receptem ji zase můžete povznést o level výš. Orestujte skvělý špek, přidejte mrkev, česnek a pórek. Poté už jen…
Přirozeně sladká rajská omáčka, kde vám bude chybět k dokonalosti přidat na závěr jen troška cukru. Pokud držíte linii, nebo chcete uvařit zdravý oběd dětem, či vám…
Na rozpuštěném másle osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví.Po osmažení přidáme rozvonět jemně nasekaný nebo nastrouhaný česnek, drcený kmín a houby, které v…
Bůček nakrájíme na porce, kůžičku nařežeme do mřížky, osolíme a opepříme. Můžeme postupovat i opačně, že první uděláme mřížku a pak nakrájíme na porce.Cibuli oloupeme a…
Opečený kuřecí plátek podáváme s jednoduchou omáčkou připravenou z výpeku a bílého vína. Jako netradiční přílohu zvolíme konfitované brambory a sladkou a lesklou…
Tento známý pokrm můžeme připravit i ve vegetariánské verzi. Základem je namočená a rozmixovaná červená čočka, směs orestované zeleniny a výrazné koření. Vše smícháme a…
Mrkev můžeme využít ve sladké i slané kuchyni. V kombinaci s tvarohem je roláda vláčná, není přeslazená a chuť mrkve je tam pěkně cítit. Navíc její barva lahodí oku a…
Nejprve nakrouháme zelí, opatrně osolíme, aby zkřehlo a necháme chvilku odstát.Ananas a jeden pomeranč nakrájíme na malé kostičky.Mrkev a oloupané jablko nastrouháme na…
Na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme suché houby a kmín. Společně minutku opékáme, až se houby rozvoní.Přidáme vločky, zamícháme a zalijeme…
Koprovka milovaná i nenáviděná. Základ této omáčky tvoří jogurt, který jí předává svou typickou nakyslou příchuť a proto již není potřeba použít ocet jako dochucovadlo.
Šalvěj se jako koření nejvíce používá v italské, balkánské a francouzské kuchyni. Má silnou kořennou vůni a aromatickou nahořklou chuť. Můžeme ji použít při dušení a…
Kuřecí maso je ideálním zdrojem bílkovin. Pokud si kuřecí závitek dáš k obědu, můžeš si vybrat jakoukoliv přílohu (rýže, kuskus, brambory a další). Chceš si dát kuřecí…