Chilli omáčka od Bohouška
Recept ještě nebyl hodnocenVynikající a jednoduchá chilli omáčka plná zeleniny. Hodí se při vaření, k dochucení pokrmů, ke grilování nebo jen jako dip k nachos. Milovníci pikantních chutí si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vynikající a jednoduchá chilli omáčka plná zeleniny. Hodí se při vaření, k dochucení pokrmů, ke grilování nebo jen jako dip k nachos. Milovníci pikantních chutí si…
Objevte lahodný způsob, jak uchovat květák na delší dobu. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše přeměnit květák na křupavou, pikantní pochoutku, která se skvěle hodí…
Tento pokrm zaujme na první pohled jasnými barvami a potěší i skvělou chutí. Proužky vařené mrkve a cukety podáváme s výborným paprikovým pestem. To kombinuje výraznou…
Vychutnejte si jedinečnou kombinaci nakládané ačokči s cibulkami. Tento křupavý a osvěžující pokrm spojuje jemnou chuť paprik a okurek s pikantností naložených cibulek,…
Kombinace zelí a křenu dává tomuto zelí říz. Perfektně doplní pečené maso, ale je skvělé i samotné jako salát. Zelí je plné vitamínů a díky bakteriím mléčného kvašení má…
Připravte si lahodné nakládané hříbky se zeleninou ve sladkokyselém nálevu, který dokonale vyvažuje jemnou zemitost hub s osvěžující chutí zeleniny a lahodným nálevem.…
Několik tradičních lahůdek si našlo cestu do srdcí mnoha generací. Mezi tyto pochoutky neodmyslitelně patří láčenky a kvašáky. Tyto speciality, které se mohou pochlubit…
Domácí podravku ze sušené zeleniny bez konzervantů připravíte velmi snadno, podle tohoto receptu. Koření se hodí k ochucení zeleninových polévek a dalších zeleninových a…
Kuřecí špalíčky na divoko jsou lahodné a šťavnaté kousky kuřecího masa ve směsi koření a zeleniny. Díky pomalému dušení získávají bohatou chuť s lehkým nádechem…
Čas zrajících cuket s sebou nese recepty na jídla, kterým tato plodina vyloženě sluší. Například skvěle vychucená polévka udělá parádu na talíři a zasytí rychle hlad…
Lahodnou zeleninovou polévku z cukety, mrkve a rajčat připravíme snadno a rychle. Zjemníme ji smetanou a podáváme s drobnými sýrovými nočky. Jemnou chuť polévky můžeme…
Chcete něco rychlého a sytého,ale neumíte si vybrat jestli polévku, nebo třeba pastu? A co takhle využít plněné tortellini jako skvělou zavářku v chutném vývaru plném…
Pokud máte sušičku potravin, můžete si díky ní připravit úžasnou sušenou zeleninu. kterou využijete všude tam, kde byste jinak sáhli po komerčním kořenícím přípravku.…
Čalamáda bez zavařování je rychlá a jednoduchá varianta klasické zeleninové směsi, která nevyžaduje dlouhý proces konzervování. Tato svěží a křupavá pochoutka kombinuje…
Ačokča je známá svou chutí po paprice a okurce zároveň a je výborná jak syrová, tak tepelně upravená, třeba v polévce či zeleninových směsích. Přebytky si snadno…
Lahodná krémová zeleninová polévka z mrkve a cukety pěkně voní díky výraznému koření. Zjemníme ji rýžovou smetanou a podáváme posypanou křupavými chlebovými krutony.
Francouzská polévka je oblíbená napříč generacemi. Můžete jí připravit pikantnější nebo lahodně jemnou. Přihodit lze více zeleniny, ale nikdy nesmí chybět brambory a…
Kuřecí řízky jako z fast foodu snadno připravíte i doma. Stačí okořenit a naložit do podmáslí, díky kterému budou krásně křehké a šťavnaté. Podávat můžete se salátem…
Kuřecí křidélka marinovaná v pikantní sladkokyselé marinádě jsou snadná a rychle hotová a spolu se zelným salátem Colesaw tvoří nerozlučnou dvojku. Omáčka z modrého sýra…
Krémová minestrone je lahodná italská polévka, která v sobě spojuje bohatou chuť čerstvé zeleniny a jemného krému. Tato hustá polévka je ideální volbou pro chladné dny,…
Vývary jsou velmi oblíbené polévky a podávat je můžete prakticky kdykoliv. Tato vydatná polévka z vepřových kostí, podávaná s vařeným masem, rýží a dušenými houbami,…
Kapr je klasická česká ryba, která má velmi kvalitní maso. Ochutíme ho jen jednoduše kmínem, abychom nepřebili jeho chuť. Ke kaprovi podáváme teplý salát z restované…
Už jste slyšeli o mrkvové marmeládě? S naším receptem ji snadno vyrobíte. Díky citrusům vznikne lahodná a osvěžující chuť a zároveň se marmeláda přirozeně zakonzervuje.…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Jak udělat z tvrdých rohlíků a oschlých koláčů zase čerstvé pečivo? Pomůže voda, mikrovlnka i papírová utěrka
Rané brambory nejsou nové brambory. Jedny z nich v ČR na poli neuvidíte, říká předseda Českého bramborářského svazu
Studentské jídlo před revolucí: Oběd v menze stával 2,60 Kčs, oblíbený byl i lančmít a na koleji frčely špagety s kečupem