Zimní polévka z mrkve a červené čočky
Recept ještě nebyl hodnocenVydatná a hustá čočková polévka je atraktivní svou výraznou barvou. Její příprava je velmi rychlý, navíc červená čočka je velmi zdravá a nenadýmá. Cibule, brambory a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vydatná a hustá čočková polévka je atraktivní svou výraznou barvou. Její příprava je velmi rychlý, navíc červená čočka je velmi zdravá a nenadýmá. Cibule, brambory a…
Výborných polévek, které zasytí a naplní i ten nejhladovější žaludek, není nikdy dost. Připravte k obědu nebo lehké večeři tuto zeleninovou, do které přidáte i svěží a…
Jednoduchý recept a vynikající pokrm. Šťavnaté mleté maso s mrkví, vejci a obalené do křehké uzeniny, to je plněná sekaná. Vyzkoušejte s bramborem či čerstvých chlebem,…
Mleté maso je oblíbené i díky své rychlé přípravě. Pokud ho uvaříte s touto smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny a na talíři doplníte knedlíkem, získáte jídlo velmi…
1.Na oleji osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme mrkev,petržel, celer a asi po 5 min. přidáme česnek a máslo a chvilku ještě orestujeme. Přendáme do pekáče. 2…
Klasické české rizoto z jednoho hrnce, které je jednoduché na přípravu, chutné a vmžiku hotové. Posypané nastrouhaným sýrem a nakládanou okurkou je vydatným jídlem…
Krůtímu masu dodá přidaná zelenina a houby na šťavnatosti a navíc ho ochutí. Navíc krůtí maso patří mezi nejoblíbenější druh drůbežího masa. Je dietní, snadno…
Na podzim v období lovecké sezony je k mání ta nejčerstvější zvěřina. Dopřejte si i vy výjimečný chuťový zážitek! Kromě toho, že je zvěřina zdravá, je navíc velmi chutná…
Dušená mrkev bývala pro mnoho lidí strašákem ze školní jídelny. Pokud ji však připravíte, tak aby místo rozměklé hmoty byla křupavá mrkev se sladkým hráškem, strávníci…
Tento pokrm spojuje šťavnaté kousky kvalitního hovězího masa s bohatou omáčkou, která je plná sladké a pikantní chuti rajčat. Jako přílohu zvolte houskový knedlík, nebo…
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.Česnek oloupeme a rozmačkáme.Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.Pažitku nasekáme nadrobno.Mleté krůtí maso smícháme s…
Opláchnuté kosti s kousky masa, celými stroužky česneku a přepůlenými cibulemi vložíme do zapékací mísy a dáme do předehřáté trouby na cca 40 minut. Pečeme odkryté a bez…
Opláchnuté kosti s kousky masa, celými stroužky česneku a přepůlenými cibulemi vložíme do zapékací mísy a dáme do předehřáté trouby na cca 40 minut. Pečeme odkryté a bez…
Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny…
Bratislavské plecko je lahodná smetanová omáčka se spoustou zeleniny, kterou můžeme podávat s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem. Pokrájením masa na kostky si délku…
Hrnkový recept bez vážení vám nabízí snadnou variantu mrkvového dortu s ořechy. Mrkev dodá moučníku vláčnost, ořechy předají svou typickou chuť. Pokud použijete…
Milujete přesnídávkové polévky? Určitě uvítáte náš podrobný recept poctivou dršťkovou. Výsledný pokrm je zahuštěný kousky dobře provařeného masa a zeleniny, voní…
Dančí krk dobře odblaníme a svážeme do válečku, aby maso udrželo tvar. Vzniklý váleček prošpikujeme, osolíme a vetřeme směs koření. Maso uložíme zakryté do chladu na 24…
Kuřecí roláda, plněná medvědím česnekem, sýrem a mrkví, pečená ve vepřové bláně, udělá velkou parádu při svátečním či nedělním obědě. Příprava je sice trochu pracnější,…
K české štědrovečerní večeři neodmyslitelně patří bramborový salát. Variant existuje nespočet, vyzkoušejte tentokrát tu naši. Připravte si bramborový salát s majonézou…
Dobrou tlačenku koupíte u řezníka nebo si ji můžete také připravit doma. Inspirujte se tímto receptem a zpracujte vepřové maso a vnitřnosti do typicky české pochoutky. S…
Líčka jsou jemná a šťavnatá, zkrátka skvělý kus masa. Šťávě dodají vynikající chuť i sílu, proto není zapotřebí ji nijak zvlášť zahušťovat a dochucovat. V tomto receptu…
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a slaninu. Zalijeme vývarem a přidáme bylinky.Přisypeme rýži a vaříme doměkka, přidáme nastrouhanou mrkev a hrášek a ještě…
Skvělý kotlíkový guláš vařený venku na ohni je skvělým způsobem trávení volného času spojeným s dobrým jídlem. Pozvěte rozšířenou rodinu nebo přátele a můžete se…