Šproty v kabátku
Recept ještě nebyl hodnocenŠproty z plechovky dáme okapat. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme žloutky, 2 lžíce mouky a strouhanku. Šproty obalíme v mouce, namočíme do těstíčka a smažíme v oleji.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šproty z plechovky dáme okapat. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme žloutky, 2 lžíce mouky a strouhanku. Šproty obalíme v mouce, namočíme do těstíčka a smažíme v oleji.…
Vajíčka uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout, oloupeme a nastrouháme do misky. Ve druhé misce si ušleháme povolené máslo se sýry, namočíme si kuskus a hotový necháme…
Na trošce oleje a jedné lžíci másla podusíme zeleninu tak, aby zůstala pevná.Plátky slaniny opečeme v pánvi nasucho dokřupava.Těstoviny uvaříme podle návodu a…
V hrnci rozehřejeme sádlo, zasypeme moukou a uděláme růžovou jíšku.Přidáme papriku, kmín, necháme rozvonět a zalijeme vodou. Rozšleháme a přivedeme k varu.Vložíme houby…
Připravte milovníkům jemně sladce pálivé chuti kuřecí maso na asijský způsob s využitím chilli omáčky. Bleskurychlá varianta tohoto pokrmu zaujme nejen chutí ale i…
Rybu s bramborovým salátem můžeme připravit ve zdravější verzi. Odlehčený bramborový salát bez majonézy podáváme s pečenými kousky lososa politými citronovou šťávou.…
Jednoduchá polévka s výraznou cibulovou chutí, kořenovou zeleninou a houbami přijde vhod v chladnějším počasí, protože pěkně zahřeje. Podáváme ji se ztraceným vejcem,…
Tarhoňa, tradiční těstovina oblíbená ve střední Evropě, tvoří skvělý základ pro rychlý a výživný oběd. V této verzi se snoubí s barevnou restovanou zeleninou, čímž…
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Ukrojte dýni vršek a vydlabejte vnitřek lžící (semínka můžete očistit a usušit.) Pohanku propereme a dáme vařit s 1,5 hrnku vody, až…
Na oleji zpěníme nakrájené šalotky a česnek. Přidáme očistěné a na menší kousky nakrájené houby. Osolíme je, posypeme kmínem a oběma paprikami, mírně podlijeme a dusime…
Kotlety na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a v hlubší pánvi na trošce oleje opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.Máslo uhněteme s moukou, utvoříme kuličku a…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme, pokapeme worcesterem a obalíme v hladké mouce. Na pánvi kotletky po obou stranách opečeme. Pak je zakryjeme…
Žampiony nastrouháme na tenké lupínky, slaninu pokrájíme na malinké kostečky, vložíme obojí do pánve s dorůžova na oleji rozehřátou cibulkou a smažíme zaprášené kmínem a…
Parenicu nastrouháme nadrobno na struhadle, přidáme Lučinu, zakysanou smetanu, Ramu, hořčici, debrecínku, nať a osolíme. Mažeme na chléb ( nejlépe domácí :-) ) a…
Krůtí maso nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a necháme zatahnout. Okořeníme, osolíme a dusíme skoro do měkka, podle potřeby podléváme vývarem…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky (dýni hokaido nemusíme loupat). Zakápneme ji olejem, osolíme a dáme do (na 180 st.) vyhřáté trouby. Pečeme cca 20 minut…
Tvarůžek obalíme v provensálské směsi koření, přilepíme k němu z jedné strany sušenou švestku, zabalíme do plátku cikánského šálu, pak ze všech stran důkladně obalíme…
Prsa opláchneme, osušíme a prořízneme do tvaru motýlích křídel. Ze lžíce oleje a špetky koření si připravíme marinádu, kterou vetřeme do připraveného masa, vložíme do…
Uvaříme těstovinovou rýži doměkka v osolené vodě a vejce natvrdo. Těstoviny přecedíme, prolijeme studenou vodou a necháme řádně okapat. Uvařené vejce oloupeme, rozpůlíme…
Mléko svaříme s mrkví nakrájenou na kolečka, celerovou natí a cibulovou natí. Porce kapra nakrájíme po 4 mm až ke kůži, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 10…
Měkký salám a tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Uvařené brambory ve slupce nastrouháme, cibuli nakrájíme na malé kostičky, nať z…
Zemiačky dobre umyjeme a v šupke povaríme cca 3 minúty, podľa veľkosti zemiačikov.Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Škvarky vyberieme na tanierik.Do vyšvareného…
Dozlatova osmažený řízek a dobrý bramborový salát je vánoční klasika. Pokud řízky před smažením naložíme do jogurtu, budou pěkně křehké a lahodné. K řízkům podáváme…
Luxusní snídani nebo pohoštění pro návštěvu připravíte snadno a rychle z míchaných vajec se slaninou. Co si budeme povídat, ideální jsou domácí, krásně žlutá vejce a…