Zeleninový salát s čerstvým sýrem Mexiko a bazalkou
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte si rychlou a lehkou večeři! Kousky čerstvého sýra, dostatek čerstvé zeleniny, zálivka s příjemnou chutí balzamikového octa a voňavé listy bazalky tvoří chutný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravte si rychlou a lehkou večeři! Kousky čerstvého sýra, dostatek čerstvé zeleniny, zálivka s příjemnou chutí balzamikového octa a voňavé listy bazalky tvoří chutný…
Netradiční servírování čočky s pampeliškovými listy můžeme ochutnat pouze začátkem jara, dokud jsou ještě lístečky mladé a nejsou hořké. Pampeliškové listy pomáhají…
Jaro s sebou nese možnost načerpat sílu z křehkých lístků pampelišek (smetánky lékařské) s vejcem nahniličku. Kromě chutného salátu si tak připravíte i posilu a…
Grilované špízy s tzatziki jsou ideálním řešením pro ty, kteří hledají zdravou a chutnou variantu na grilování. Tento dietní pokrm kombinuje šťavnaté kousky masa a…
Grilované špízy s tzatziki jsou ideálním řešením pro ty, kteří hledají zdravou a chutnou variantu na grilování. Tento dietní pokrm kombinuje šťavnaté kousky masa a…
Kvalitní balsamico ocet je jemnější a chuťově mnohem zajímavější, než klasický lihový 8% ní. Dejte mu šanci vyniknout i při přípravě vašich pokrmů. I dušené zelenině…
Salát, který je vhodný jako svačina, večeře, nebo jen tak pro chuť, připravíte podle tohoto receptu. Navíc přidejte třeba ještě baby mozzarelu, kdo má rad může přidat i…
Grilovaná krkovice je skvělou volbou pro každou letní grilovačku. Tento druh masa je díky své šťavnatosti a jemné struktuře ideální pro grilování. Při správné marinádě a…
Kuřecí křidélka jsou cenově dostupná a na grilování oblíbená. Jednoduchou redukci na tyto výborná křídla, vytvoříme vařením směsi do zhoustnutí. Marinováním se spojí…
Připravte si lahodnou grilovanou medovou panenku, která v kombinaci s lehkým salátkem a medovou zálivkou tvoří dokonalou letní pochoutku. Medová panenka je marinovaná v…
Vepřové palce z panenky jsou velmi křehké a jemné, svědčí jim krátká příprava. Po ugrilování je zalijeme voňavou marinádou ochucenou bylinkami a římským kmínem, chvíli…
Na této sladkokyselé zeleninové směsi si můžeme pochutnat jen tak, nebo ji podávat jako přílohu k masu. Zeleninu uvaříme, vložíme do zapékací misky vyložené slaninou,…
Ze sladkokyselých ostružin můžeme připravit vynikající hořčičnou omáčku. Její sladce pikantní chuť se skvěle hodí jako doplněk k sýrům, využijeme ji i při grilování.…
Tento pokrm je inspirován středomořskou kuchyní. Vepřové kotlety opečené na oleji podáváme se zeleninovou přílohou, kterou připravíme z lilků a krájených rajčat,…
Grilované papriky jsou skvělou letní pochoutkou, která zpestří každé grilování. Nejprve je i s česnekem marinujeme v nasládlé marinádě a poté krátce ogrilujeme. Podáváme…
Letní jídlo, kdy většinu talíře zabere zelenina, neodmítne ani milovník masa. Pouze ale v případě, kdy dobře vychucenou směs svěží zeleniny doplní pár kousků masa. V…
Kombinace šťavnatého kuřecího masa, křupavé cukety a sladké papriky zachutná každému. Tento pokrm je nejen snadný na přípravu, ale také bohatý na bílkoviny a vitamíny,…
Léto přináší bohatou úrodu dobré zeleniny, ze které můžeme připravit mnoho skvělých jídel. Tento pestrý salát z pečené zeleniny se zlatavými krutonky si jistě získá i…
Připravte si do skleniček pikantní rajčatové čatní, které spojuje šťavnatost zralých rajčat s výraznou kořeněnou chutí. Toto chutné dochucovadlo je ideální k sýrům,…
Připravte jednoduchou a rychlou zeleninovou přílohu ze sezónní zeleniny, kterou je v tomto případě cuketa a rajčata. Rychlá příprava a zachovaná křehkost zeleniny je…
Čerstvé letní zelí svoje chutě nejlépe předá v dobrém salátu. Salát doplňte řeckým jogurtem a chuťově výraznějším typem octa. Před podáváním přihoďte pár barevně…
Kdo jednou propadl kouzlu grilované zeleniny, už se jí nikdy nebude na talíři vyhýbat. Cuketa i lilek se stanou lahodnými, papriky ještě více sladkými. Pokud je na…
Pečené papriky chutnají úžasně a mají široké využití. V tomto pestrém salátu vyniknou pečené papriky několika barev, čerstvá rajčata a kozí sýr. Salát podáváme s bílou…
V tomto dobrém salátu skvěle vynikne chuť pečeného a křupavého kadeřávku. Přidáme k němu čerstvé švestky, namáčené do sladké zálivky ochucené tymiánem, a podáváme s…
Paštika ze zeleniny a hub podle Viléma Vrabce: Lehce vyškvařená slanina ji navoní, vařená rýže zahustí a smetana zjemní
Šéfkuchař Pizza Nuova poradil, která rajčata se hodí na skvělé sugo: Seženete je celoročně i u nás, říká
Bouřkový úplněk přinese zátěž organismu: Opatrně s některými jídly, radí astroložka, odnesla by to vaše játra i střeva