Panenka s pikantní omáčkou a opečenými žampiony na slanině
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme na kousky nakrájené rajče, kapii, česnek, balsamico, sojovou omáčku, feferon, naložený zelený pepř, chvíli opékáme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme na kousky nakrájené rajče, kapii, česnek, balsamico, sojovou omáčku, feferon, naložený zelený pepř, chvíli opékáme,…
Italská Caponata je tradiční sicilský předkrm, příloha k hlavnímu jídlu, nebo samostatný lehký pokrm, plný výrazných středomořských chutí a vůní. Tato zeleninová směs z…
Podzim se nese v duchu teplejších jídel, do kterých však můžeme zahrnout i sezónní zeleninu. Připravte si tento bezmasý salát. Jeho základem je obilovina quinoa, uzený…
Panenku pokrájíme na plátky a zlehka je naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Osmažíme na oleji dozlatova…
Amerikou inspirovaný šťavnatý hamburger. Takový je kousek z tohoto receptu. Skvělé grilované maso s plátkem čedaru, křupavou slaninou, karamelizovanou cibulí a…
Čočka je skvělým zdrojem vlákniny a energie. Ochutnejte ji v kombinaci s klobásou, mrkví, cuketou a rajčaty v omáčce z bílého vína a rajčatového protlaku ochucené…
Papriky pečeme pod grilem ze všech stran, dokud se nám na slupce nezačnou tvořit černé puchýře.Papriky vložíme do mikrotenového sáčku a uzavřeme, aby se zapařily.Poté je…
Flank steak je výborný kus masa s výraznou chutí a po správné úpravě je krásně šťavnatý. Před grilováním ho krátce marinujeme v jednoduché rozmarýnové marinádě. Podáváme…
Z uvedených surovin zaděláme těsto. Já ho zadělávám v pekárně tak, že ho nechám pouze umíchat, potom pekárnu vypnu a nechám cca 10 minut zavřenou. Poté těsto vyklopím do…
V pekáčku na másle opečeme na čtvrtky nakrájené očištěné žampiony, cibuli a kapii. Zalijeme sojovou omáčkou a necháme na mírném plameni vařit. Rajčata spaříme …
Propláchneme polníček v sítu (dávám polovinu stačí pro 4 os. a další den třeba s jiným ovocem), ovoce nakrájíme, přidáme k okapanému polníčku do mísy. Pak už stačí…
Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na 4 plátky (lépe se bude krájet z většího vychlazeného kusu a ostatní použijeme na jiný recept). Plátky po okraji několikrát…
Studenou řepu nastrouháme nahrubo.Přidáme ocet, med, olej, chilli omáčku a zbývající suroviny. Řepu dochutíme a necháme hodinu uležet.Cottage smícháme s jemně…
Ředkvičku s jarní cibulkou (z cibulky i část zelené natě) a okurkou pokrájíme na tenké plátky, kdy okurkové plátky můžeme ještě přepůlit.Z rajčete vybereme měkký vnitřek…
Pomazánka je velice pikantní. Kdo má rád jen lehce pikantní, může dát jen polovinu harissy. Směs nemusí být jen na topinky, dá se použít pod maso, jako příloha ke…
Salát z pečené červené řepy můžete podávat jako lehký oběd či večeři či jako předkrm nebo doplněk k hlavnímu jídlu. Marináda je příjemně sladkokyselá a zálivka z…
Avokádo oloupeme, vypeckujeme, polovinu nakrájíme na tenké plátky a polovinu na kostky, cibulku na kolečka, včetně natě. Rajčata a papriku nakrájíme na kostky, jedno…
Kuře si omyjeme a vaříme ve vodě s kořením i s pórkem do měkka. Vývar pak scedíme, část pórku necháme do výborného vývaru a kuřecí polévky a část ho použijeme do rosolu…
Nejdříve připravíme játra.Mražené rozmrazíme, odstraníme blanky, tuk, případné krevní sraženiny, omyjeme a důkladně papírovými utěrkami osušíme.Překrájíme napůl a…
Omytý a osušený salát natrháme na menší kousky a smícháme se zbytkem zeleniny.Olej, ocet sůl, pepř a případně cukr prošleháme. Měla jsem sušené brusinky krátce povařené…
Z cesta si upletieme mriežky, na ktorých budeme podávať jedlo. Potrieme vajíčkom a dáme upiecť. Pokial sa to pečie orestujeme na ol.oleji pečeň/játra /. Pred podávaním…
Každou řepu nakrájíme na plátky a dáme do misky, kde smícháme vše kromě kůry. Vše důkladně promícháme a rozložíme na pekáč.Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme…
Steaky marinujeme min. 2 hodiny v marinádě smíchané ze sójové omáčky, oleje, octa a posekaných bylinek. Na omáčku necháme povařit asi 5 minut na mírném ohni sladkou…
Očištěnou mrkev nakrájíme na šikmá kolečka. Uvaříme ve slané vodě s kořením na skus.Smícháme olej, ocet, utřený česnek, petržel a bílý pepř.Mrkev scedíme a do ještě…
Domácí jablečný ocet jen ze tří surovin: Recept podle návodu našich babiček zvládne každý, domácí ocet pak nemá chybu
Jak na tu nejlepší vejmrdu? Záleží, jestli nastrouháte křen najemno či nahrubo, zajímavější chuť dodají upečená jablka
Rychlé chlebíčky pro návštěvy: Stačí mít doma máslo a vajíčka, další ingredience pak podle fantazie a výsledek chutná úžasně