Marinovaný steak s kaparovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenSteaky marinujeme min. 2 hodiny v marinádě smíchané ze sójové omáčky, oleje, octa a posekaných bylinek. Na omáčku necháme povařit asi 5 minut na mírném ohni sladkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Steaky marinujeme min. 2 hodiny v marinádě smíchané ze sójové omáčky, oleje, octa a posekaných bylinek. Na omáčku necháme povařit asi 5 minut na mírném ohni sladkou…
Během dne bychom měli konzumovat dostatek zeleniny. S tímto pokrmem to půjde snadno. Opečený lilek s bylinkami, česnekem a další zeleninou je dochucený balsamikovým…
Houby jsou jednou ze surovin, kterou buď máte rádi nebo je zrovna nemusíte vyhledávat. Jste-li milovníci hub, vyzkoušejte tento recept. Do marinády z oleje, bylinek,…
Velmi rychle a chutně připravené kuřecí kousky z prsních řízků připravíte podle našeho receptu. Trochu zajímavých přísad a místo obligátních řízků máte luxusně…
Barevná, bohatá směs s kousky kuřecího masa, sójovou omáčkou, špetkou koření a čerstvou i mraženou zeleninou. Bude z ní skvělý víkendový oběd i pro více strávníků a…
Kapr je velmi chutná ryba, byla by škoda si ho dávat jen na Vánoce smaženého v trojobalu. Pečené filety kapra, ochucené česnekem, podávané s pestrou směsí pečené…
Z úrody rajčat a cuket připravíme výbornou zeleninovou pomazánku. I v zimě si tak budeme moci vychutnat dobrou zeleninu z naší zahrádky. Pomazánka je díky česneku a…
Díky pečení získá zelenina silnější a výraznější chuť i kouřovou vůni. Česnek navíc ztratí štiplavost a chutná nasládle. Pečenou zeleninu podáváme s vařeným bulgurem,…
Grilovaný hermelín s polníčkovým salátem je dokonalou kombinací jemně rozpuštěného sýra a svěžího zeleninového doprovodu. Krémový hermelín se na grilu promění v…
Nejprve rozehřejeme troubu na 220 - 250°C.Hermelín obalíme v rozšlehaném vajíčku a kuskus na něj navlhčenýma rukama pevně přitiskneme a zopakujeme celé ještě jednou, aby…
Omytý a osušený salát natrháme na menší kousky a smícháme se zbytkem zeleniny.Olej, ocet sůl, pepř a případně cukr prošleháme. Měla jsem sušené brusinky krátce povařené…
Do menšího hrnce dáme čočku, vodu, petržel, natřený jeden stroužek česneku a 1/4 šálku cibule a přivedeme k varu. Snížíme plamen a vaříme zčásti přiklopené, dokud čočka…
Kuřecí prsa očistíme od přebytečného tuku, event. odblaníme, omyjeme, osušíme a překrájíme na nudličky. Přemístíme do misky, ve které budeme marinovat. Přidáme veškeré…
Sušená rajčata necháme okapat a pokrájíme najemno. Česnek utřeme se solí. Salát dobře omyjeme. Plátky slaniny opražíme nasucho na pánvi. Vejce uvaříme natvrdo můžou…
Avokádo oloupeme, vypeckujeme, polovinu nakrájíme na tenké plátky a polovinu na kostky, cibulku na kolečka, včetně natě. Rajčata a papriku nakrájíme na kostky, jedno…
Quinou dejte do hrnce s 1 hrnkem vody, osolte, přiveďte k varu a nechte asi 15 minut na velmi mírném plameni vařit, dokud se voda nevyvaří a quinoa není hotová.Poté ji…
Veškerou zeleninu pokrájíme na kostky, česnek utřeme a smícháme s tukem.Bagetu rozkrojíme, potřeme česnekovým máslem a dáme zapéct pod gril.Na talíř dáme salátový list,…
Očistíme reďkovku, nastrúhame.Očistenú cibuľu pokrájame, spoločne s reďkovkou mierne nasolíme a necháme odstáť.Zmiešame cibuľu, reďkovku, kukuricu, prepláchnutú fazuľu…
Ředkvičku s jarní cibulkou (z cibulky i část zelené natě) a okurkou pokrájíme na tenké plátky, kdy okurkové plátky můžeme ještě přepůlit.Z rajčete vybereme měkký vnitřek…
Gnocchi v rajčatové omáčce s cuketou, která krásně voní po česneku, jsou velice vděčnou večeří, která ač je snadná na přípravu, je opravdu plná chuti. Pokrm je sice…
Tento zákusek klame vzhledem. Vypadá složitě, ale na přípravu je jednoduchý a zvládnou ho i úplní začátečníci. Musíte jen vyšlehat tuhý sníh a dortový základ sušit v…
Pokud máte přebytky zralých rajčat, zkuste je usušit, ochutit bazalkou, česnekem a kapary a zalít horkým olejem. Naložená sušená rajčata se skvěle se hodí k těstovinám,…
Italská Caponata je tradiční sicilský předkrm, příloha k hlavnímu jídlu, nebo samostatný lehký pokrm, plný výrazných středomořských chutí a vůní. Tato zeleninová směs z…
Salát z pečené dýně s rukolou, feta sýrem a redukcí z balsamica se skvěle hodí k pozdnímu létu, ale připravit si jej můžete i v zimě. Krásně barevný talíř dokonale…
Pečeme s Ivou: Upečte si skvělou nadýchanou vánočku podle receptu, který nezklame!
Pečené placičky z květáku, šunky a sýru: Jednodušší verze smažené varianty je krásně šťavnatá i křupavá, na talíři je za chvíli
Zahřejte se punčem. Víte, že tento typický vánoční nápoj pochází původně z Indie?