Boloňské toasty se salátem
Recept ještě nebyl hodnocenNa plátky rozetřeme boloňskou omáčku, poklademe kolečky cibule nebo pórku, posypeme sýrem, přiklopéme dalším toastem. Lehce zmáčkneme a vložíme do toatovače. Lze ale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na plátky rozetřeme boloňskou omáčku, poklademe kolečky cibule nebo pórku, posypeme sýrem, přiklopéme dalším toastem. Lehce zmáčkneme a vložíme do toatovače. Lze ale…
Dýni nakrájíme na malé kostičky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a v předehřáté troubě pečeme asi 15 minut při 180°. Tempeth pár hodin před přípravou…
Maso vložíme do nádoby, z obou stran opepříme a osolíme. Zalijeme trochou olivového oleje a necháme na chvilku odstát. Mezitím si rozpálíme v rendlíku oříšek másla,…
Zeleninu a olivy nakrájíme na kousky. Zalijeme zálivkou z oleje a balsamica, dochutíme.Bohatě posypeme sýrem, necháme vychladit a podáváme.
Kuřecí prsa pokrájíme na menší kousky, naklepeme, osolíme a opepříme. V misce rozšleháme vajíčko, přidáme sýr, mouku a mléko podle potřeby. Osolíme, opepříme a řádně…
Lilky nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme nejméně 30 minut vypotit. Osušíme a opečeme v pánvi na oleji ze sušených rajčat. Téměř hotové lilky posypeme kolečky…
Mäso, slaninu a vnútornosti pomelieme.Maslo roztopíme a orestujeme na ňom domäkka cibuľu, šalviu a tymián.K mletému mäsu pridáme orestovanú cibuľu s bylinkami spolu s…
Polovinu jahod s cukrem, balzamikem a pomerančovou šťávou projedeme tyčovým mixérem, aby zůstaly kousky jahod. Přidáme pepř. Ochutnáme a případně dochutíme.Jogurt…
Cuketu důkladně vydrhneme kartáčkem a i se slupkou nakrájíme na stejně silná kolečka cca 1cm široká. Rozložíme je na pracovní plochu, posypeme solí a naskládáme na…
Rajčátka rozpůlíme, lilek a papriku nakrájíme na kostky.Plech vyložíme pečicím papírem, rozprostřeme na něj zeleninu, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Dáme…
Cibuli a cesnek nakrajime na drobno a na olivovem oleji osmazime do zlatova. Pote prisypeme houby pokrajene na vetsi kousky, smes osolime, opeprime a chvilku restujeme,…
Barbecue omáčky jsou velice oblíbená příloha k pečeným masům, sýrům, zelenině. Hlavně se ale využívají v době grilovací sezóny. Hodí se znát přípravu velmi jednoduché a…
Křídlům odsekneme konce ( u nás si na nich pochutnává náš kocourek), osolíme kouřovou solí, okořeníme pepřem a chilli vločkami, zakápneme balzamikem a olejem, promícháme…
Sýr potřeme z obou stran olejem smíchaným s kořením a dozlatova ugrilujeme. Nakrájíme na kostičky nebo trojúhelníčky.Na talířek dáme opraný polníček, přidáme sýr a…
O slaninový džem, karamelizovanou cibulku a pikantní česnekovou omáčku je ozvláštněn tento výtečný hamburger. Na rodinnou oslavu či zahradní slavnost s přáteli je tento…
Jak neobyčejně připravit vepřové kotlety s kostí vám ukáže tento recept. Základem je omáčka z koření, javorového sirupu a rozmarýnu. Tou poté přelíváme opékané kotlety,…
Čočka je prostě klasika, kterou nemůžete vynechat - dokonale si ji vychutnáte nejen na Nový rok, ale kdykoliv budete mít chuť. Spolu podávaná dokonale připravená kachní…
Salát omyjeme, osušíme (nejlépe v odstředivce na salát) a natrháme na menší kousky.Červenou řepu nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky, promícháme s balsamicem a…
Bulgur připravíme podle návodu a dáme stranou.Řepu očistíme, položíme na alobal, zakápneme olivovým olejem, zabalíme a pečeme na cca 180 °C doměkka.V misce rozšleháme…
Zejména v létě je mnohdy úroda rajčat opravdu bohatá. Jejich zužitkování je různorodé. Pojďte si s námi připravit skvělý pokrm z masitých rajčat a oliv. Zeleninová směs…
Pokud máte rádi smažené pochoutky v křupavé panko strouhance, určitě uvítáte její domácí alternativu s použitím krupičky se strouhankou. Kromě květáku zkuste další…
Tento osvěžující salát ochutí křupavé a pikantní ředkvičky, aromatická jarní cibulka, šťavnatá rajčata i sladkokyselé pomeranče. Všechny chutě doplní a spojí zálivka…
Rukola i ředkvičky jsou známé svoji štiplavou a osvěžující chutí. Jejich spojení tak vyžaduje další výraznou chuť, kterou tomuto salátu dodá ocet balsamico a citronová…
Salát ideální jako lehká večeře, nebo příloha k pečenému masu. Nabídnout ho můžeme i při letním grilování. Podáváme ho následně po dokončení přípravy, aby se zachovala…
Velký kalendář vánočního pečení 2023: Kdy zadělat na perníčky, kdy na linecké a kdy začít plnit a zdobit? Poradí přehledný plán
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
8 potravin, které rozhodně nepatří do mrazáku: K ledu nepatří brambory ani některé sýry!