Rolovaná kachna s knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatá roláda z kachního masa, plněná neotřelou nádivkou z jedlých kaštanů a sušených meruněk, se výborně hodí ke svátečnímu obědu. Podáváme ji s bramborovými knedlíky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnatá roláda z kachního masa, plněná neotřelou nádivkou z jedlých kaštanů a sušených meruněk, se výborně hodí ke svátečnímu obědu. Podáváme ji s bramborovými knedlíky…
Veganské omáčky připravujeme výhradně z rostlinných surovin, ovšem na chuti jim to pranic neubírá. Snadná a rychlá houbová omáčka, podávaná s těstovinami a zdobená…
Kachní prsa opečeme krátce na pánvi, zůstanou díky tomu křehká a šťavnatá. Podáváme je s domácími bramborovými knedlíky a dušenou řepou, která ke kachnímu masu chuťově…
Zeleninové saláty jsou skvělou přílohou a zdrojem zdraví a vitamínů. Zejména pak v chladnějších dnech. V zimě si pak pravidelně můžete připravovat tento křupavý salát ze…
Podzimní chuť nasládlé dýně si můžete užít po celý rok. Sterilované dýňové zelí je perfektní obměnou za klasické zelí a jeho chuť vás opravdu příjemně překvapí. Doslova…
Patizon je opomenutou zeleninou, která se dá připravit na různé způsoby. Inspirujte se v tomto receptu a připravte si plněný patizon směsí z mletého hovězího masa. Je…
Příprava domácího sulcu se může zdát poněkud pracná a zdlouhavá, ale sami uvidíte, že výsledek stojí za to. Kvalitní a poctivý sulc, který v obchodě nekoupíte, můžete…
Plný chuti zralých rajčat, voňavého koření a jemného nádechu sladko kyselosti, přinese vašim pokrmům jedinečnou domácí kvalitu. Ideální k hranolkům, grilovanému masu…
Čatní je pochoutka původem z Indie, která se postupně rozšířila do celého světa. Jedná se o hustou omáčku nebo pastu vyrobenou z různých druhů ovoce, zeleniny, koření,…
Meruňkové čatní je aromatická a chuťově vyvážená omáčka, která kombinuje sladkost zralých meruněk s kořením a lehkou kyselostí octa. Tato lahůdka pocházející z indické…
Perníčky neodmyslitelně patří k Vánocům. Udělejte si těsto několik dní dopředu, nechte ho odležet a pak s pomocí omladiny vykrajujte různé tvary, které budete po upečení…
Medová karotka s kuskusem je lehký a zdravý pokrm, který spojuje sladkost glazovaných mrkví s jemností kuskusu. Tento barevný a chutný pokrm je ideální jako příloha nebo…
Pokud máte rádi aspiky, tento sváteční vás rozhodně nezklame. Je skvěle dochucený a plný masa a zeleniny. Skvěle doplní váš slavnostní stůl. Vyzkoušejte ho, a rozhodně…
Lahodná restovaná kuřecí prsa s krátce podušenou hruškou, kešu a červenou řepou vás ohromí. Neobyčejná kombinace chutí dělá z jídla opravdový gurmánský zážitek a pokrm…
Dokřupava osmažené bramboráky, výborné dušené zelí a vyškvařená slanina sice nepatří mezi nejzdravější jídla, zato báječně chutnají. Vychutnat si je můžeme i se sklenicí…
Tento vydatný a chutný oběd připravíme zcela bez masa. Dušenou červenou řepu ochutíme aromatickým fenyklem. Řepu podáváme s vařenou rýží a bílými fazolemi, které pro…
Vynikající bramborový salát se zeleninou a luštěninami vás v chladných dnech dokonale zasytí. Můžete jej servírovat jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k vašemu…
Ochutnejte toto jednoduché a výborné jídlo. Zelné závitky plněné šťavnatým mletým masem uvaříte doměkka v jednoduché omáčce z rajčatového protlaku. Jako přílohu…
Červená řepa je díky svému obsahu zdraví prospěšných látek ideální surovinou, na kterou bychom neměli zapomínat. Připravit z ní můžeme například lahodnou polévku, do…
Voňavý vánoční jablkový štrúdl je klasický dezert, který přináší do domu kouzlo sváteční atmosféry. Jeho tenké, křupavé těsto ukrývá sladkou náplň z jablek, rozinek,…
Trochu netradiční ale výborný domácí kečup z červenou řepou vás mile překvapí. Potřebnou hustotu mu dodá zelenina a o chuť se postará rajčatový protlak a použité koření.…
Rychlosalát ze surovin běžně přítomných ve spíži a chladničce se hodí, když potřebujete univerzální a předem připravenou přílohu. Hodí se skvěle ke smažené vinné kobáse…
V zimě potřebujeme dostatečný přísun vitamínů, které můžeme snadno získat i ze stravy. Pokud jste zastánci tradiční kuchyně, inspirujte se a připravte na chladné dny…
Dozlatova osmažený řízek a dobrý bramborový salát je vánoční klasika. Pokud řízky před smažením naložíme do jogurtu, budou pěkně křehké a lahodné. K řízkům podáváme…