Hrníčkový kakaový koláč s tvarohem a rybízem
Recept ještě nebyl hodnocenHrníčkové moučníky jsou vděčné ať už čekáte návštěvu nebo si chcete upéct jen něco dobrého a sladkého ke kávě. Tento koláč je doplněn tvarohovou náplní, která je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrníčkové moučníky jsou vděčné ať už čekáte návštěvu nebo si chcete upéct jen něco dobrého a sladkého ke kávě. Tento koláč je doplněn tvarohovou náplní, která je…
Zvěřina má velmi hodnotné maso, ale ne každý je jí přivyklý. Odležením masa v marinádě a následným dušením se směsí koření získá výbornou chuť, které neodolá ani…
Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce…
Jednoduchý a rychlý recept na štrúdl. Když nastane sezóna jablek, štrúdly jsou jasnou volbou. Tyto moučníky s tenkou vrstvou těsta a bohatou, šťavnatou náplní jsou…
Tyto bramborové knedlíky jsou ideální volbou pro všechny, kteří chtějí připravit tradiční přílohu rychle a bez komplikací. S minimem surovin a jednoduchým postupem…
Pokud patříte mezi milovníky kyselých rybiček, máme pro vás jeden obzvlášť povedený recept na skvělý rybí salát. Příprava je jednoduchá, pouze vyžaduje čas na odležení,…
Máte chuť na omáčku, co má říz? Zkuste křenovou. Česká klasika, která se z našich jídelníčků téměř vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená…
Tato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a…
Chystáte se připravovat řízky a bramborový salát? Zaexperimentujte a vyzkoušejte tuto verzi bramborového salátu bez majonézy. Bramborový salát je doplněn octovo-olejovou…
Cacarka neboli zelnice skleněnka je klasická polévka z Vysočiny, jak ji vařily naše babičky. Základní suroviny, jednoduchý postup. Ani po letech není potřeba ji…
Čerstvé houby (nejlépe vlastnoručně nasbírané) dodají další rozměr každému druhu masa, hovězí nevyjímaje. Kořením a houbami ovoněná smetanová omáčka přelitá k němu na…
Mrkev, petržel, celer, pórek a cibuli nakrájíme na větší kostky a opečeme na pánvi či v troubě dozlatova. Na konci posypeme 1 lžicí třtinového cukru a dáme zeleninu…
Pokud máte na zahrádce cuket stále dostatek, jistě oceníte další recept na jejich využití. Cuketové zelí skvěle chutná a je výbornou alternativou pro ty, kteří nemohou…
Máte na zahradě přebytek salátovek či hadovek a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento rychlý recept na americké nakládané okurky. Jsou pořádně pikantní a skvělé ke…
Hlávkový salát nepotřebuje nijak náročnou úpravu. Stačí k němu přidat kostičky vyškvařené slaniny, tuk z ní puštěný a vše dohromady zalít sladkokyselým nálevem. Takto…
Kdo by neznal utopence, lahůdka studené kuchyně, která se báječně hodí k pivu a nejen k němu. Pokud je máte rádi i vy, zkuste si pěkně doma naložit jednu takovou…
Sulc není náročný na suroviny, ani na přípravu, ale na čas, neboť rosol vznikne jedině při delším vaření. Vychlazený, ztuhlý sulc podáváme s pokrájenou cibulí, pokapaný…
Naporcované kuře osolíme, narovnáme do pekáče, poklademe máslem, podlijeme sklenkou vody a déme péct. Do kastrůlku dáme šálek cibule, kečup, vodu, ocet, sůl, pepř,…
Bohatou úrodu ředkviček lze jednoduše naložit a zachovat tak jejich vitamíny a čerstvost. Jsou krásně křupavé a chutnají sladkokysele. Když je přidáte k listům…
Mnoho z nás si tuto pikantní pomazánku pamatuje už z dětství, většinou namazanou na půlkrajíčcích chleba a servírovanou ke snídani. Zkuste ji ale pro změnu máznout na…
Tato známá pomazánka je velice jedlá a vždy rychle zmizí. Někoho může odradit její velké množství, ale věřte, že nezůstane nic. Servírovat jí můžete s chlebem, bagetou,…
Masové kuličky v rajské omáčce jsou velmi oblíbeným pokrmem pro děti i dospělé. Omáčku připravíte z rajčatové passaty a spousty koření, které jí dodají tu pravou chuť.…