Křupavé dalamánky za kačku
Recept ještě nebyl hodnocenKřupavé bulky, bohatě sypané solí a kmínem, to jsou oblíbené dalamánky. Tradičně se pečou z pšeničné a žitné mouky - těsto je velmi podobné těstu na klasický chléb.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křupavé bulky, bohatě sypané solí a kmínem, to jsou oblíbené dalamánky. Tradičně se pečou z pšeničné a žitné mouky - těsto je velmi podobné těstu na klasický chléb.…
Někdo miluje a jiný zase není nadšencem, ale určitě fazolky na smetaně patří do naší české kuchyně. Křehké fazolky v jemné smetaně, maso či vejce a k tomu brambory.…
Cacarka neboli zelnice skleněnka je klasická polévka z Vysočiny, jak ji vařily naše babičky. Základní suroviny, jednoduchý postup. Ani po letech není potřeba ji…
Bílá jemná omáčka vonící koprem patří mezi klasiku české kuchyně. Připravíme ji z bešamelového základu, do kterého nalijeme naložený kopr i s nálevem a smetanu. Omáčku…
Hodolanská omáčka je pojmenovaná po městské čtvrti v Olomouci. Ochutnejte tuto klasickou, moravskou, bílou omáčku s uzeninou a vejci, dejte si k ní dobrý, čerstvý chléb…
Milujete utopence, ale nechce se vám čekat několik dní než se uleží? Zkuste si připravit podstatně rychlejší variantu podle našeho receptu. Dopoledne nachystáte a večer…
Nejen děti, ale i mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Ten klasický sladký…
Perníčky k Vánocům prostě patří. Vykrajujeme různé tvary inspirované zimou, které voní perníkovým kořením a jsou krásně měkké díky přidanému medu do těsta. Zdobíme…
Oblíbenou přílohou českých jídel jsou knedlíky. Kromě kynutých a karlovarských si můžete připravit i bramborové. S těstem se musí pracovat rychle, protože má tendenci…
Vyzkoušejte toto skvělé cukroví ve tvaru ořechů. Výborné je plněné krémem připraveným ze Salka a másla, nebo s vanilkovým krémem ochuceným trochou rumu. Dozdobit ho…
Dort Pavlova je zvenku křupavý a uvnitř vláčný. Nadýchaný korpus, jemný a lahodný krém a šťavnaté čerstvé ovoce tvoří neodolatelnou kombinaci. Dort je ideální na oslavy,…
Lahodná a jemná polévka plná fazolí a hub je výborný nápad na oživení jídelníčku. Houby polévce dodají šmrnc a fazole jsou zásobárnou plnohodnotných bílkovin. Dali byste…
Sulc není náročný na suroviny, ani na přípravu, ale na čas, neboť rosol vznikne jedině při delším vaření. Vychlazený, ztuhlý sulc podáváme s pokrájenou cibulí, pokapaný…
Zpracování vnitřností je v české kuchyni opomíjenou záležitostí. Mnohé hospodyňky ani neznají jejich využití. Ale naše babičky věděli, jak rychle a nenáročně z nich…
Dva piškotové buflery slepené máslovým krémem, obalené v drcených arašídech a polité hořkou čokoládou - znáte tento zákusek? Pražské koule mohou vypadat složitě, ale…
Když máte kousek hlávkového zelí a nevíte co s ním, uvařte si polévku. Polévka z hlávkového zelí je úplně jiná polévka, než jakou znáte z kysaného zelí. Navíc jí můžete…
Lahůdka, která má uplatnění zejména v klasické studené kuchyni, to je sterilovaná kapie. Sama o sobě má jemnou delikátní chuť a příprava je snadná a rychlá. K nálevu se…
Zvěřina má velmi hodnotné maso, ale ne každý je jí přivyklý. Odležením masa v marinádě a následným dušením se směsí koření získá výbornou chuť, které neodolá ani…
Čočka se ze všech luštěnin v našem jídelníčku objevuje nejčastěji. Vyzkoušejte tuto její neobvyklou přípravu, která vám ušetří čas. Pokud dodržíte postup přípravy,…
Red velvet cake je slavný dort výrazné barvy z Ameriky. Těsto obarvené potravinářskou barvou má jásavě červenou barvu a bílý krém. Hotový red velvet cake můžete polít…
Tyto bramborové knedlíky jsou ideální volbou pro všechny, kteří chtějí připravit tradiční přílohu rychle a bez komplikací. S minimem surovin a jednoduchým postupem…
Výborné spojení jablek a křenu ve sladkokyselém nálevu. Velmi snadný a rychlý recept. Jablka a křen nastrouháme a zalijeme horkým nálevem. Můžeme krátce sterilovat.…
5 skvělých tipů, jak využít med v kuchyni: Hodí se do salátové zálivky i sladkého másla
Díky Malé pekárně jsem si splnila sen o vlastní cukrárně, říká Naďa Pohlreichová. Největší úspěchy slaví s makovcem
Jemné houskové knedlíky vařené v sáčku: Skvěle chutnají, nerozvaří se a přípravu zvládne i kuchařský amatér