Křehký zelný salát s vejci a sardelovými očky
Recept ještě nebyl hodnocenZelí nakrájíme na nudličky, pórek na tenká kolečka. Opepříme, osolíme a pokapeme octem. Přidáme vajíčka natvrdo, nakrájená na kostičky a celá sardelová očka. Zlehka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí nakrájíme na nudličky, pórek na tenká kolečka. Opepříme, osolíme a pokapeme octem. Přidáme vajíčka natvrdo, nakrájená na kostičky a celá sardelová očka. Zlehka…
Brambory uvaříme doměkka. Zchladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky/ nebo na malé kostičky/. Kapustu pokrájenou na nudličky, blanšírujeme v osolené vodě asi 3…
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, potřeme olejem prošlehaným s citronovou šťávou a uložíme ve vhodné nádobě do chladničky na několik hodin, i přes noc, marinovat. Cuketu i…
Kližku nakrájíme na větší kousky. Oloupeme cibuli a česnek a obojí jemně pokrájíme. Slaninu nebo špek pokrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozpálíme olej, zpěníme na…
Všechno smícháme. Do mísy dáme kuře a pokryjeme čalamádou. Přikryjeme alobalem a pečeme půl hodiny. Poté odkryjeme a pečeme další půlhodinu.
Cez noc namočenú fazuľu dáme variť aj s cibuľou v celku a kosťami, bobkovým listom.Penu zberáme alebo prvú vodu zlejeme, uvaríme, cca po hodine cibuľu vyhodíme, mäso…
Použijeme program Klasik (Základní). Používám vločky emko, jsou takové jemné jinak příprava klasická.
Do misky si dáme fazole, na ně nakrájíme nadrobno cibuli, na malé kostičky okurky, přidáme lžíci kečupu, zakápneme octem, osolíme, opepříme, kdo má rád, zakápne chili…
Čočku přebereme, dobře propláchneme, cibuli nakrájíme na drobno a česnek prolisujeme.Nejprve uděláme cibulovou jíšku. Na pánvi s olejem osmažíme cibulku do sklovita,…
Čočku vaříme v hrnci v neosolené vodě nebo zeleninovém vývaru společně s řasou, která dodá potřebné minerály a zajišťuje lepší stravitelnost čočky. Až čočka změkne řasu…
Brambory osolíme, opepříme, zalijeme vodou a uvaříme se sádlem, bob.listem a natí. Když jsou brambory měkké, tak vodu slijeme do druhého kastrolu. Brambory poprášíme…
Čočku, oba druhy rýže, hrachové vločky a sušenou zeleninu uvaříme v 2-násobném množství osolené vody, do které přidáme lžičku oleje - na mírném ohni dusíme do vstřebání…
Okurku oloupeme a nastrouháme na tenké plátky, medvědí česnek nakrájíme na tenké nudličky a v misce smícháme.Připravíme zálivku: smetanu prošleháme s olejem, podle chuti…
1. hovädzie mäso si nakrájame na pásiky 2. pridáme 3PL octu 3. pridáme soľ, 1ČL čierneho korenia, poriadne zamiešame a dáme na noc do ladničky 4. po vybratí z…
1. hovädzie mäso si nakrájame na pásiky 2. pridáme 3PL octu 3. pridáme soľ, 1ČL čierneho korenia, poriadne zamiešame a dáme na noc do ladničky 4. po vybratí z…
Filety vložíme do kastróla. Zalejeme vínom, octom, 2 dl vody, pridáme bobkové listy a borievky, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a privedieme k varu. Varíme na…
Pripravíme si nálev, v ktorom uvaríme do polomäkka na menšie ružičky rozobratú brokolicu. Uvarenú brokolicu scedíme a necháme vychladnúť. Asi 50ml nálevu dobre…
Do pekárny vložíme tekuté suroviny, poté sypké. Nakonec pekařské droždí. Pekárnu nastavíme na program rychlý.
Droždí rozdrobíme asi do 1/2 hrnku vlažné vody, přidáme cukr a utvoříme kvásek. Vlijeme ho do mísy, kde jsme si připravili mouku a sůl, přidáme vlažnou vodu podle…
Těstoviny uvaříme, necháme okapat. V misce smícháme rajčata, sýr, olej víno, ocet, bazalku, sůl s pepřem a dobře promícháme. Uvařené těstoviny dáme do velké mísy,…
Nejlépe den předem si připravíme salát, ale postačí i ráno před obědem. Oloupané cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 2minuty do hrnce s vařící vodou. Poté…
Červenou řepu dáme uvařit do poloměkka do osolené vody. Doba vaření záleží na velikosti řepy cca 35-50 minut. Po vychladnutí jí oloupeme a pokrájíme na slabé nudličky.…
Žampiony nakrájíme na plátky, papriku na nudličky, okurku na kostičky a cibuli nadrobno.Všechnu zeleninu promícháme s majonézou a salát dochutíme solí, octem a cukrem.
Veškerou zeleninu si nakrájíme na menší kousky, pak nakrájíme cibuli na proužky a osmahneme ji na trošce oleje, zalijeme vodou, dáme fazole se zeleninovým vývarem a…
Devadesátky jsou zpátky: Kuře pečené na soli bylo dříve hitem a svou šťavnatostí zaujme i dnes, když víte, jak na to
Daniela z Hell's Kitchen ujíždí na tataráku a bojí se cukrařiny: Vlastní restauraci bych nechtěla, vzala by mi moji lásku, říká
Mořské řasy jako potravina budoucnosti: Patří nejen do sushi, využít je můžeme i do mnoha dalších pokrmů