Svíčková na tatranský způsob
Recept ještě nebyl hodnocenVáleček hovězího masa opláchneme, prošpikujeme slaninou a na kousky nakrájenou očištěnou zeleninou a svážeme režnou nití. Na másle osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Váleček hovězího masa opláchneme, prošpikujeme slaninou a na kousky nakrájenou očištěnou zeleninou a svážeme režnou nití. Na másle osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli…
Rýži uvaříme stejně jako českou, jen nesolíme a ani jinak nedochucujeme. Horkou uvařenou rýži promícháme s rýžovým sushi octem, tak, aby byla rýže pouze velice jemně…
Do parního hrnce dáme kuřecí maso a hotové nakrájíme na kousky. Maso můžeme restovat i na pánvi.Salát nakrájíme na kousky, taktéž ostatní zeleninu a vše nachystáme na…
Cibuli,salám, okurky, sýr umeleme a smícháme s majonézou. Ochutíme chilli a mažeme na veku. Ozdobíme
Pohanku uvařte v dostatečném množství vody doměkka. Pokud vám v hrnci zbyla nějaká tekutina, sceďte ji. Když pohanka trochu zchladne, vložte do nožového mixéru spolu s…
Do velké mísy dáme nakrájenou zeleninu a promícháme.Olej, ocet, med, cukr, sůl, pepř, citrónovou šťávu a nastrouhanou kůru vyšleháme dohladka. Zálivku ochutnáme a podle…
Uhorku, cibuľu, paradajky narežeme na kolieska, papriky na rezance.Metličkou prešľaháme olej, ocot, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a papriku a jemne premiešame…
Okurku oloupeme a nastrouháme, posypeme troškou soli a necháme vykapat přebytečnou vodu.Mezitím očistíme česnek a smícháme se zakysanou smetanou. Poté, co vymačkáme…
Cibuli na jemno nakrájet a osmažit. K mletému masu přidat 2vejce,strouhanku ,utřený česnek se solí,majoránku,pepř a osmaženou cibulku.Vše důkladně promíchat jako na…
Čistou rolku(nejlépe bez vrchní kůže) nakrájímé na teňounké plátky a obalujeme v bramborákové směsi(opatrně se solí, bo rolka je dost slaná) a smažíme na pánvi na…
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.Mezitím si můžeme očistit zeleninu, nakrájíme ji na kostičky, stejně tak i šunku. Ve větší hlubší misce…
Nejprve uděláme tatarku. Do misky nakrájíme nebo nastrouháme najemno okurku a cibulku, přidáme ostatní ingredience a podle chuti přidáme kapary nebo nasekanou ančovičku.…
Chystáte se na oslavu nebo silvestrovskou party? Pak je nasnadě s sebou vzít i dobré pohoštění. Pokud hledáte nápad, jak nazdobit mísy a talíře, načerpejte inspiraci…
Chystáte se na oslavu nebo silvestrovskou party? Pak je nasnadě s sebou vzít i dobré pohoštění. Pokud hledáte nápad, jak nazdobit mísy a talíře, načerpejte inspiraci…
Nejčastěji se hamburgery připravují z mletého hovězího masa. V tomto receptu je však použito maso vepřové. Na složení celého hamburgeru to však zásadně nemá vliv. Bulka,…
Lahodná omáčka s okurkami a koprem jsou takové dva v jednom. Pro milovníky okurkové i koprové omáčky. Určitě si připravte svoji oblíbenou přílohu. Ať již brambory nebo…
Lehký těstovinový salát se zeleninou a orestovaným kuřecím masem poslouží jako skvělá chutná večeře či oběd, který zvládnout připravit i ti, co s vařením teprve začínají…
Slaný dort při oslavách je jedinečným překvapením pro milovníky slaných dobrot. Tento dort je složen z několika vrstev toastového chleba, proložených salátem a…
Nakrájenou zeleninu společně promícháme.Na dresink smícháme všechny ingredience a necháme 10 minut odležet.Na jednotlivé porce zeleniny poté klademe přiměřené množství…
Oblíbená konzervace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu. Po několika dnech si již…
Zahřejte troubu na 200 st. Já peču v kuchyňském sporáku na dřevo, teplotu neměřím, jen trochu přiložím :))) Bílky osolte a opepřete a pak jimi protáhněte kuřecí řízky a…
Uvaříme si červenou řepu do měkka a vejce na tvrdo a necháme vychladnout.Do mísy nakrájíme okurky (cca 1cm kousky), přidáme nasekaný kopr, jarní cibulku s natí, nahrubo…
Do mísy vysypeme kukuřici, zelí natrhané na kousky, pórek nakrájený na kolečka a okurku na půlkolečka, sýr nastrouhaný na hrubém struhadle, jablko na kostičky, šunku…
Kapie naplněné šunkovým salátem s Hermelínem a majonézou skvěle poslouží jako svačina, nebo menší večeře. Chutný salát, který budete mít připravený během chvíle, můžete…
Koko ve varu: V novém kulinárním pořadu známé foodblogerky Koko se tento týden naučíte skvělé domácí hranolky i pizzu
Otázky a odpovědi o másle: Jak vyrobit lahůdkové hnědé? A je ghí opravdu zdravější?
Etiketa je důležitá i na dovolené, říká Ladislav Špaček. Jídlo si neodnášejte z restaurace, nevozte si řízky a dbejte zvyků dané země, radí