Ledový salát se zeleninou a vajíčkem
Recept ještě nebyl hodnocenJako zdravou a rychlou svačinu můžeme připravit tento jednoduchý a chutný salát. Listy ledového salátu se zeleninou a sýrem zalijeme marinádou ochucenou vinným octem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jako zdravou a rychlou svačinu můžeme připravit tento jednoduchý a chutný salát. Listy ledového salátu se zeleninou a sýrem zalijeme marinádou ochucenou vinným octem a…
Tato tradiční nakládaná zeleninová směs je nejen skvělým doplňkem k masovým pokrmům a studeným mísám, ale také připomenutím domácí kuchyně našich maminek a babiček.…
Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu…
Tato originální příloha dodá vašim pokrmům nádech orientálního vaření a skvěle doplní nejen grilovaná jídla, ale i studené mísy či obložené bagety nebo sendviče. Dobrá…
Zelenina by měla být pravidelnou součástí našeho jídelníčku. Tento salát pak může skvěle posloužit jako příloha k hlavnímu jídlu, třeba k masu. Křupavé zelí, osvěžující…
Množství zeleniny a sýra si zvolte podle vlastní chuti :) a ingredience do zálivky, také přidejte dle svého uvážení, aby to bylo akorát a aby vám to chutnalo :). …
Maso nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji. Přidáme nakrájenou cibulku a opečeme. Maso zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vývarem. Rozmícháme, přidáme sůl a…
Mleté maso okořeníme, já dávám sůl, pepř, papriku, důkladně zamícháme se syrovými vejci, jako když děláme klasickou sekanou.Vždy kousek masa vytvarujeme do placky,…
Z mletého masa, soli, 1 vejce, strouhanky a koření si připravím masové těsto, jako na karbántky. Pokrájím si věci na plnění: kousky salámu, kousky špíčku, kousky okurky,…
Maso umeleme s cibulí a česnekem, přidáme rohlíky, které jsme nakrájeli na kostičky a namočili do mléka, vejce, sůl, pepř, hořčici a pořádně propracujeme, přidáme trochu…
Uhorky nakrájame na kolieska,pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu,osolíme,okoreníme,zalejeme octom,do ktorého sme pridali nasekaný kopor a podľa chuti osladíme.
Na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme do větší mísy uzeninu, pórek, vejce a okurky.Přidáme cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno, cottage sýr a hořčici. Osolíme,…
Na talíř dáme těstoviny promíchané s bazalkou, posypeme osmaženou cibulkou, balkánským sýrem a okurkou. Solit netřeba.
Uvařenou čočku slijeme, necháme vychladnout. Na pánvičce na kapce slunečnicového oleje orestujeme nakrájenou bílou papriku a cibuli (na skus). Necháme vychladnout…
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě, po uvaření propláchněte studenou vodou a nechte okapat do sucha.K vařeným těstovinám přidejte plátky nakrájených okurek,…
Maso nakrájíme na kostky libovolné velikosti, kůži na čtverce cca 6x6 cm.Do každé čisté sklenice dáme na dno 1 čtverec kůže a naplníme střídavě masem. Nahoru opět dáme…
Brambory, mrkev a vajíčka si uvaříme předem. Brambory můžeme vařit ve slupce a oloupat je po zchladnutí nebo je vařit už oloupané. Po uvaření necháme vše zchladit…
Špagety uvaříme ve vodě s trochou oleje. Slijeme, přidáme nakrájené houby, jemně nakrájené papriky, okurku, rajčata. Posolíme a promícháme se salátovým olejem. Chceme-li…
Stehýnka omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme. Do zapékací misky s víkem nebo pekáčku dáme na dno sádlo a na plátky nakrájený špek. Vložíme maso, palici česneku, bez…
Makrelu otevřeme v řezu a odstraníme páteř, ocas i hlavu. Po malých částech vidličkou odebíráme z kůže maso, odstraníme všechny drobné kosti a dáme do misky. Přidáme…
Makrelu důkladně zbavíme kostí a natrháme maso na menší kousky.Zeleninu omyjeme nakrájíme na kostičky nebo jak každému vyhovuje. Fazolové lusky necháme v celku, pokud…
Uvařte rýži v hrnci. Zakryjte pokličkou, snižte teplotu na minimum a vařte po dobu 20 minut, nebo dokud nebude rýže měkká a voda nebude absorbována. Poté vyjměte rýži,…
Nejprve umyji sklenice s víčky, víčka dám na plech s utěrkou do trouby, tam je nechám na 50 stupňů osušit.Vydrhnu okurky kartáčkem, oloupu cibule, nakrájím na plátky,…
Kuřecí prsa v misce smícháme s grilovacím kořením a olejem, necháme v chladu cca 2 hodiny uležet.Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu a propláchneme studenou…
Jak na to, aby mazanec při pečení nepopraskal: Pomůže naříznutí i správné propracování a kynutí těsta
Tarama salata navnadí na léto. Řecká specialita z rybích jiker vás dostane růžovou barvou i úžasnou chutí
Vánočka symbolizuje Ježíše Krista. Za světových válek ji lidé museli péct z brambor