Játra v petrželovém těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenOmyté brambory 20 minut vaříme. Uvařené slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Mléko rozkvedláme s vejcem a s moukou. Svazeček petrželky omyjeme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omyté brambory 20 minut vaříme. Uvařené slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Mléko rozkvedláme s vejcem a s moukou. Svazeček petrželky omyjeme,…
Dobře vykostěné drůbeží i uzené maso umeleme najemno na masovém mlýnku.Dáme je do mísy a doplníme rozetřenou sardelovou pastou. Přidáme nastrouhané okurky, majonézu,…
Smícháme všechny ingredience. Dáme je do uzavíratelné sklenice a protřepeme, aby se cukr i sůl zcela rozpustily. Nakrájíme okurky na plátky, stejně tak cibuli, nakrájíme…
Uzeninu, papriku a brambory nakrájíme na kousky, cibuli a česnek nadrobno. Nejprve opečeme uzeninu dozlatova. Vytáhneme děrovanou naběračkou a do výpeku přidáme sádlo a…
Brambory uvaříme ve slupce, druhý den oloupeme a nakrájíme na plátky, které můžeme orestovat dozlatova.Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme. Okurky nakrájíme na…
Zemiaky uvaríme v šupke a olúpeme, narežeme ich na plátky. Na panvici opražíme na kocky narezanú slaninu a pridáme ju k zemiakom. Do výpeku dáme ocot,vývar a nasekanú…
Špekáčky nakrájíme na kolečka a ostatní suroviny na větší kousky a smícháme, dochutíme.
Zeleninu pokrájíme nadrobno. Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a prudce opečeme z obou stran ba rozpáleném oleji. Vyjmeme. Do výpeku…
Mladé ředkvičkové listy propereme, spaříme horkou vodou a nasekáme nadrobno.Česnek také nasekáme nadrobno. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na kousky. Na kousky nakrájíme…
6 plátků sýra nastrouháme na hrubo. Prso omyjeme a naporcujeme. Oddělíme krátký sval a prso podélně rozkrojíme na 3 díly, které dobře naklepeme a mírně osolíme.…
Hovězí maso volíme dle vlastního výběru a vlastní chuti. Lépe je vybrat kus, který je kompaktní a vyšší. Do masa uděláme ostrým nožem s úzkou delší čepelí otvory pro…
Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme. Papriku zbavíme semínek a spolu s okurkami nakrájíme…
Uvařené a vychlazené tortelliny smícháme s na kostičky nebo nudličky nakrájenými žampiony, okurkami, paprikou, sýrem, vejci a mírně osolíme / sůl je třeba uvážit podle…
Žampióny podusíme na kousku másla nebo uvaříme v troše osolené vody, scedíme a necháme vychladnout. Rajčata omyjeme, mírně seřízneme vršky a částečně vydlabeme dužninu…
Játrovku utřeme s máslem, přidáme prolisovaná vejce, nadrobno nakrájenou okurku, nasekanou petrželovou nať.Vše dobře promícháme a podle chuti osolíme nebo opepříme.
Maso kuřecích stehenních řízků bez kůže nakrájíme a dvakrát nameleme do misky (nebo koupíme mleté kuřecí maso). K masu přilijeme mléko, přidáme koření, solamyl a dobře…
Hovězí maso pokrájíme na plátky nebo kapsy, které přes fólii, opatrně naklepeme. Pokud krájíme tenké plátky, není třeba je naklepávat. Můžeme dělat ptáčky / závitky o…
Salátovku nastrouháme nahrubo a menší okurky nakrájíme na tenká půlkolečka. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Salátovku dáme do mísy, lehce osolíme a opepříme. Necháme chvíli…
Vepřová líčka odblaníme, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a rozkrojíme na čtvrtiny. Opepříme a osolíme, dáme do hluboké pánve s rozehřátým sádlem. Necháme ze všech…
Kuřecí prsa rozkrojíme, mírně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Na oba "prsní motýlky" položíme 2 plátky debrecínky, půlku vajíčka a jednu celou okurku. Vše…
Vezmu kastról, zvolna vypustím kostečkovanou uzenou slaninu, přidám plyn a na rozpuštěném tuku orestuju krkovičku pokrájenou na úhledné kousky. Detailisté použijí…
Do studeného mléka zamícháme Maizenu a sůl a za stálého míchání přivedeme do varu. Odstavíme a do prochladlého krému zamícháme máslo. Vejce salám a okurky drobně…
Svatomartinský nášup: Kupte si jeden kurz vaření a druhý dostanete zdarma!
Poctivý domácí pudink v luxusnější verzi. Stačí vyměnit pudinkový prášek za žloutky a pravou vanilku
Holka u plotny radí: Djerbské rizoto je šťavnaté díky masu a voňavé po koření. Takhle snadno se dělá