Stifado - řecká alchymie (podle mě)
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 581 kJ / 856 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 95,00 g |
– nasycené | 13,00 g |
– nenasycené | 82,00 g |
–– mononenasycené | 71,00 g |
–– polynenasycené | 11,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,20 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Vodu přivedeme k varu, osolíme, vsypeme pohanku, necháme přejít varem, pak zabalíme do utěrky a dáme do peřin a necháme nabobtnat.Pórek nakrájíme ne nudličky a spaříme…
Panenky rozpůlíme na dvě stejné poloviny, očistíme od blan, ostrým nožem v nich uděláme otvor, který naplníme rajčaty a kousky nivy, konec masa spojíme párátkem.Naplněné…
Na oleji si rozpustíme špek a na něm dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné na kostky nakrájené maso a zprudka restujeme cca 10 min. (maso se…
Čočku propereme a dáme vařit ve 3 šálcích vody. Jakmile ji převedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a dusíme 15 minut. Pak scedíme. Vodu si necháme stranou…
Máslo a olej rozehřejeme ve silnostěnné pánvi. Přidáme žampiony, šalotky a uzené maso a na mírném plameni smažíme po dobu 2-3 minut dohněda. Rozdrobíme bujon a společně…
Kosti omyjeme a vložíme do mísy s ledovou vodou. Necháme přes noc v ledničce (asi 12 hodin) a poté opláchneme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200°C. Kosti skládáme na…
Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody a cukr. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi300 ml…
Na ol. oleji si mírně orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme mouku a uděláme si světlou cibulovou jíšku. Zalijeme smetanou, dobře rozmícháme a provaříme. Přidáme…
Salát rozebereme na jednotlivé listy, vykrájíme řapíky a dobře opláchneme. Pak nakrájíme asi na 3 cm kousky.Cherry rajčátka a ředkvičky nakrájíme na čtvrtky či osminky …
Brambory ani šalotky neloupeme, ale dobře umyjeme. Česnek rozebereme na stroužky. Do hmoždíře dáme koření s chilli papričkou a podrtíme ho. Směs smícháme s olivovým…
Pokud vám zbylo vařené kuřecí maso, můžete z něj připravit snadný pokrm, vhodný pro diabetiky. Rizoto z květáku, s kuřecím masem, poslouží jako rychlý dietní oběd, který…
Z prolisovaného česneku, pepře, rozmarýnu a oleje si připravíme marinádu. Z očištěné vepřové panenky si uřízneme 3 plátky o síle 1,5 cm, obalíme v marinádě a necháme 2-3…
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, které propereme ve vodě a osušíme v utěrce. Pak je vložíme do hrnce Actifry, přidáme olej, ve kterém jsme rozmíchali koření a…
těsto 1. Do větší mísy nalijeme 1/2 hrnku teplé vody a rozmícháme v ní droždí. 2. Necháme chvíli stát. 3. V míse kuchyňského robotu nebo ve velké míse smícháme mouku a…
těsto 1. Do větší mísy nalijeme 1/2 hrnku teplé vody a rozmícháme v ní droždí. 2. Necháme chvíli stát. 3. V míse kuchyňského robotu nebo ve velké míse smícháme mouku a…
Červenou řepu uvaříme a necháme zchladnout. Řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo.Smícháme olej, med, citronovou šťávu, hořčici a sůl. Zálivku, semínka a klíčky promícháme…
Brambory a cuketu nakrájíme na stejně silná kolečka (asi 0,5-1cm). Maso nakrájíme na plátky o přibližně stejné velikosti jako brambory a cuketu. Ve větší míse smícháme…
Vše nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo, česnek na plátky.Na oleji orestujeme cibuli s česnekem jen do sklovata a přidáme veškerou zeleninu i s…
Cuketový koláč má mnoho podob. Vždy je vláčný díky hmotě a obsahu tekutiny v cuketě. Ve zdejším receptu přidáváte navíc jemné lískové oříšky a navrch dozdobujete ještě…
Bezlepková kuchyně nemusí být vůbec nudná. Pokud se musíte ze zdravotních důvodů vyhýbat lepku, je polévka podle našeho receptu právě pro vás. Jednoduchá, rychlá, sytá a…
Flank steak je výborný kus masa s výraznou chutí a po správné úpravě je krásně šťavnatý. Před grilováním ho krátce marinujeme v jednoduché rozmarýnové marinádě. Podáváme…
Vše dejte do větší mísy a dobře rozmixujte tyčovým mixérem. Ochutnejte a dochuťte (přidejte více rajčat, bazalky, citrónu, pepře...). Pokud používáte rehydratovaná…
Všechny suroviny najemno rozmixujeme.Je-li potřeba dochutíme solí a pepřem.Uchováváme v uzavřené nádobě v lednici.
Tofu a tempeh: Jsou sojové náhražky masa opravdu tak zdravé, jak se říká?
Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Jídelníček filmové Barbie: Herečka Margot Robbie musela dodržovat striktní stravovací plán. Základem byl tuňák, zelenina a kuře