Máslová zelenina v papilotě
Recept ještě nebyl hodnocenMáslová zelenina v papilotě je elegantní a zdravý způsob, jak si vychutnat plné chutě sezónní zeleniny. Pečení v papilotě, tedy v pečicím papíru, zachovává svěžest,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslová zelenina v papilotě je elegantní a zdravý způsob, jak si vychutnat plné chutě sezónní zeleniny. Pečení v papilotě, tedy v pečicím papíru, zachovává svěžest,…
Losos na bylinkách s citronovou trávou je výjimečný pokrm, který spojuje jemnost rybího masa s osvěžující vůní a chutí aromatických bylinek a exotické citronové trávy.…
Ani luštěninová polévka nemusí být jen „klasická” nuda. Zkuste jí přidat tón sladké chuti použitím vyzrálého letního ovoce, jakým jsou hrušky. Nebojte se, další zajímavá…
Lehká zeleninová jídla jsou ideální do horkých dnů. Při přípravě navíc využijeme čerstvou zeleninu a bylinky z naší zahrádky. Lilky plněné směsí dušené zeleniny, kuskusu…
Pro sušená rajčata, naložená v oleji, najdete široké uplatnění. Použít je můžete v omáčkách na špagety, k masu nebo do salátů. Postup je jednoduchý a díky použitým…
Těstovinový salát je snadným a rychlým řešením obědu, svačiny i večeře. Porci oblíbených vrtulí nebo mašliček doplníme zeleninou a olivovým olejem. Chuť celému salátu…
Batáty jsou brambory, které mají netradiční nasládlou chuť, a tak se dají použít ke slaným i sladkým pokrmům. Připravte si tuto jednoduchou verzi batáty propečené…
Domácí sušená rajčata naložená v olivovém oleji mají široké použití, zejména v italské kuchyni. Výborně se hodí k těstovinám i na ozdobu hotových jídel. Olej nevyhazujte…
Spojení červené čočky a šťavnatých rajčat vytváří lahodnou kombinaci chutí, která zahřeje a zasytí. Tato polévka je bohatá na bílkoviny, vlákninu a vitamíny, což z ní…
Doma margaríny na chleba nepoužíváte, ale máslo se špatně roztírá? Vyrobte si domácí margarín, pouze z másla a panenského olivového oleje. I když je uložený v lednici,…
Zapečený plněný lilek s uzeným eidamem a křupavou slaninou je dokonalou kombinací chutí, která vás přenese do světa lahodných gurmánských zážitků. Tento recept je…
Babaganoush je tradiční blízkovýchodní pomazánka z pečeného lilku, která vás osloví svou jemnou, kouřovou chutí s dotekem česneku a tahini. Ideální jako lehký předkrm…
Fialový květák zaujme svou barvou na první pohled. V tomto salátu ho smícháme s obřími fazolemi, ochutíme citronovou zálivkou a provoníme šalvějí. Atraktivní vzhled…
Babaganoush je tradiční blízkovýchodní pomazánka z pečeného lilku, která vás osloví svou jemnou, kouřovou chutí s dotekem česneku a tahini. Ideální jako lehký předkrm…
Tento recept ze středomořské kuchyně, známý také jako "Melanzane alla Parmigiana," je oblíbený pro svou jednoduchost a intenzivní chuť. Plátky lilku se zapékají ve…
Listový koláč s lilkem a cuketou je lehký a chutný pokrm, který v sobě spojuje křupavé těsto s jemnými vrstvami pečené zeleniny. Lilek a cuketa se v tomto koláči…
Špagetová dýně má jemnou chuť a když ji upečeme, vzniknou vlákna, která připomínají špagety. Ty podáváme s jednoduchou omáčkou z rajčat, žampionu, brokolice a tofu.…
Tato jednoduchá krémová polévka z mrkve a brambor se skvěle hodí do chladných dnů, protože rychle zahřeje. Jemné polévce dodají říz smažené chilli papričky s česnekem.…
Znáte květák romanesco? Má krásně špičaté růžičky a krásnou barvu. Vyzkoušejte tuto krásnou zeleninu v salátu z rýže, černé čočky a další zeleniny. Květák je díky…
Ochutnejte tyto lahodné bezmasé lasagne, ve kterých se doplňují vrstvy tvarohu, ochuceného muškátovým oříškem, a dýně, ochucené šalvějovým máslem. Čerstvé lístky šalvěje…
Tyto slané šátečky plněné šťavnatou náplní oceníte jako svačinu nebo pohoštění pro návštěvy. Uvnitř šátečků najdete chutě podzimu - lesní houby a dýni hokaido.…
Nechcete vyzkoušet recept na vymazlenou dýňovou polévku? Takovou, na kterou se srdce směje? A jejíž autorství je přisouzeno jedné ze světových kuchařských ikon? Tak…
Nechcete vyzkoušet recept na vymazlenou dýňovou polévku? Takovou, na kterou se srdce směje? A jejíž autorství je přisouzeno jedné ze světových kuchařských ikon? Tak…
V této netradiční pomazánce se zajímavě doplňuje jemná chuť hlívy ústřičné a sladkost dýně hokaido. K dochucení použijeme česnek a chilli omáčku, která dodá pomazánce…