Španělské tapas
Recept ještě nebyl hodnocenPostup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bilým pečivem. Tapenade je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Postup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bilým pečivem. Tapenade je…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.Nastrouhaný sýr promícháme ve větší míse s nakrájeným pórkem, nasekanou petrželovou natí a sterilovanou kukuřicí. Obsah kelímku…
Těstoviny uvaříme dle návodu. Mezitím připravíme mísu, ve které salát chceme mít.Než se těstoviny uvaří, tak nakrájíme na malé kousky rajčata, mozzarellu, jarní cibulku,…
Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě. Zatímco se špagety vaří, rozehřejeme na pánvi (nejlépe wok) asi 4 lžíce olivového oleje, po zahřátí přidáme na plátky…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, zalijeme olivovým olejem, sojovou omáčkou, přidáme koření a solamyl-dobře promícháme a necháme alespň 2 hodiny v ledničce odležet. …
Kuřecí prsa nakrájíme na soustové kousky. Do misky si uděláme marinádu z vajíčka, kari, zázvoru, sojové omáčky, oleje, solamylu, pepře a soli, promícháme a do ní…
Hlívu osolíme a na olivovém oleji opečeme dohněda, ke konci přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, posekaný česnek a tymián. Přendáme do zapékací misky,…
Troubu předehřejeme na 190°C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.Ve větší míse nejprve dobře promícháme všechny suché ingredience včetně nasekané petrželky. V…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a balzamikovým octem. Necháme odležet v lednici 2 hodiny. Zeleninu včetně cibule nakrájíme na…
Kuřecí stehna omyjeme, z obou stran osolíme a okmínujeme. Pórek nakrájíme na kolečka.Pekáček vylijeme olejem, poklademe do něj kuřecí stehna, pokapeme olejem a zasypeme…
Dáme uvařit nudle podle návodu (Lidl cca 3 minuty) Slijeme a necháme stranou.Na pánvičce rozehřejeme olej, na něj vhodíme provonět česnek na plátky, po chvilce vložíme…
Lilek omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme dužinu (zanecháme od okraje asi 1 cm), osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme péct do trouby na 15 minut na 200…
Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Do hrnce nalijeme cca 1 dl olivového oleje a po rozpálení vložíme najemno nakrájené cibule a opečeme do zlatova. Na kostky nakrájené…
Na pánev nalijeme olej a do něj dáme česnek, který jen roztlačíme na plocho nožem. Poté přidáme cibulku. Tu necháme zesklovatět. Česnek vyndáme a necháme pro toho, kdo…
Rybí filé nakrájíme na kostky. Bylinky omyjeme a nasekáme. Olej vyšleháme s hořčicí, nasekanými bylinkami, šťávou z citronu, solí a mletým pepřem. Kostky filé namočíme…
Toto klasické mexické jídlo si můžete připravit během chvilky z několika surovin. Jsou výborné jen tak k televizi posypané kořením a namáčené do dipu, nebo je můžete…
Připravte si tatarák z lososa tak, abyste si mohli vychutnat přirozenou a ničím nerušenou rybí chuť. Tatarák z lososa podávaný na lehounce očesnekovaných topinkách je…
Pokud máme domácí vývar, necháme ho prohřát. Pokud ne, vypomůžeme si vývarem z kostky.Kuskus dáme do nějaké podlouhlé nádoby (ve vysoké míse se pak spodní vrstva kuskusu…
Plněné tortilly mohou zasuplovat sytou svačinu, lehký oběd i hodnotnou večeři. Naplnit je můžete podle své chuti, ale zkuste třeba tuto naši variantu s kuřecím masem,…
Pláty těstovin prokládané bešamelem a rajčatovou omáčkou s mletým masem zná nejspíš každý. My vám v tomto receptu přinášíme tip, jak jednoduše připravit chutné lasagne…
Rychlý oběd v podobě zapečených těstovin s uzeným masem, které zasypeme strouhaným sýrem. Nejlépe si na nich pochutnáme s kyselou okurkou, nakládanou zeleninou,…
Už vás opět zaskočilo období cuket a už nevíte, jakou dobrotu z nich udělat? Máme pro vás jednoduchý recept na skvělý oběd, výbornou večeři a bohatou svačinu. To je…
Polévka plná zeleniny je doslova nabitá vitamíny a prolínají se v ní různé chutě. Před podáváním můžeme polévku ozdobit zakysanou smetanou a strouhaným křenem, který jí…
Grilování v balkánském stylu: Pljeskavica bude neuvěřitelně šťavnatá díky jednoduchému triku s cibulí a trošce sodovky
Len je nejlepší materiál na utěrky: Kuchyňský "superman" pohlcuje vlhkost, je odolný vůči plísním a nedrží se v něm prach
Pasta a basta: Vařte těstoviny jako Ital a už nikdy nebude chtít jiné!