Zapékaná Feta
Recept ještě nebyl hodnocenDo misky dáme plátky rajčat, přidáme plátky šalotky, přidáme 100 g Fety, na proužky nakrájenou papriku. Posypeme oreganem, zalijeme olivovým olejem. Dáme péct do trouby…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do misky dáme plátky rajčat, přidáme plátky šalotky, přidáme 100 g Fety, na proužky nakrájenou papriku. Posypeme oreganem, zalijeme olivovým olejem. Dáme péct do trouby…
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch).Špenátové listy dáme do cedníku a přelijeme vařící vodou a následně propláchneme ledovou, promícháme a necháme okapat. Poté…
Rajčata, mozzarella a bazalka, to jsou barvy, vůně a chuť Itálie. Jen při pohledu na takto upravený talíř se vám vrátí vzpomínky na dovolenou ve Středomoří. A zajisté to…
Pokud dáváte přednost krémovým polévkám, je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z pečené zeleniny je plná chuti a díky batátu je příjemně nasládlá. Podáváme ji s…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme solamyl, kukuřičnou mouku, ořechy, olej, kypřící prášek, pak 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Zbytek těsta…
Dáme si rozehřát troubu asi na 150 °C. Batátu i se slupkou pořádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostičky, smícháme se lžící olivového oleje a osolíme.…
Múku zmiešame s droždím a soľou.Pridáme nadrobno nakrájané paradajky, olej a vodu a premiešame na cesto. Cesto je troška lepivé. Necháme kysnúť aspoň 1 hodinu.Potom…
V misce smícháme jogurt, olej, špetku soli, pepř, saturejku, petrželku, chilli a hořčici. Maso naklepeme, osolíme a obalíme v marinádě. Přikryjeme a necháme přes noc v…
Kalamáry necháme rozmrazit, osušíme a vložíme do marinády z vína, oleje, citronu, soli a pepře. Necháme hodinu marinovat. Na těstíčko rozšleháme vajíčko s vínem a…
Z ingrediencí na těsto vznikne hladké měkké těsto, které necháme vykynout (může nám pomoci pekárna). Vykynuté rozdělíme na dvě části, jednu dáme stranou, druhou vyválíme…
Z ingrediencí na těsto vznikne hladké měkké těsto, které necháme vykynout (může nám pomoci pekárna). Vykynuté rozdělíme na dvě části, jednu dáme stranou, druhou vyválíme…
Do mísy vysypeme všechny suché ingredience.Postupně přidáme olivový olej, sušená rajčata, nastrouhanou cuketu, nakonec přilijeme kefír.Vytvoříme těsto, je tužší. Necháme…
Cibuli rozkrojíme podélně a nakrájíme na plátky. Na pánvi na olivovém oleji smažíme cibulku až zesklovatí, poté přidáme mleté maso a dobře mícháme, aby se maso co…
Batáty, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, osolíme a zakapeme olivovým olejem, přidáme čerstvý tymián a řádně promícháme. Pekáč dáme do…
Jablko nakrájejte na 1 cm tlusté plátky. Promíchejte med s citronovou šťávou a tymiánem. Vznikne marináda, kterou přelijete přes plátky jablka a necháte přes noc odstát…
Šampiňóny opláchneme vodou a odstránime stopky. Vnútro klobúkov pokvapkáme olivovým olejom a naplníme nivou, ktorú sme predtým nakrájali na maličké kocky.Takto naplnené…
Ledový salát, rajčata, okruka, to jsou samé dobré a zdravé potraviny, které odlehčí váš jídelníček. Koření a jogurtový dresing propůjčí salátu pikantní chuť a tofu vás…
V jednoduchosti je krása. Stačí jen několik surovin přidaných ke kvalitnímu masu, pár hodin odležení a poté pobyt na rozpáleném grilu. To vytvoří z obyčejných plátků…
Tyto výborné slané krekry se hodí jako pohoštění k pivu či vínu. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Těsto vyválíme, potřeme vejcem, posypeme směsí semínek, přímo na…
Zeleninový bulgur je chutný a zdravý pokrm. Tento recept je ideální pro lehký oběd nebo večeři a je skvělým způsobem, jak zahrnout více zeleniny do našeho jídelníčku.…
K podzimu se váže také období různých dýňových pokrmů. Pečená dýně, vonící po česneku a tymiánu je snadná na přípravu. Příjemně nasládlou dýni můžete podávat samotnou…
Pokud patříte k milovníkům čočky, tenhle recept vám určitě zachutná. Lehce pikantní čočka je obohacena o sýr, restovanou mrkev a cibulku a podávat ji můžete s volským…
Skvělými domácími rybími burgery s hranolkami potěšíte úplně celou rodinu. Vynikající rybí placičky připravíte velmi snadno a pak už stačí všechny ingredience jen hezky…
Hovězí maso nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme hovězí maso a restujeme. Přidáme cca 2 lžíce…
Krkovička po farářsku: Lehce pikantní a šťavnaté plátky masa báječně chutnají a zvládne je i začínající kuchařka
Tarhoňa byla pochoutkou kočovníků. Jak se tahle maďarská specialita připravuje?
Slané ukrajinské buchty pampušky jsou vynikající jako příloha. Dělají se podobně jako české buchty