Domácí těsto na pizzu
Recept ještě nebyl hodnocenNa výbornou pizzu nemusíte chodit jen do pizzerie. Křupavou pochoutku si snadno připravíte i doma. Suroviny na ni máme obvykle všichni běžně ve spíži. Zkuste si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na výbornou pizzu nemusíte chodit jen do pizzerie. Křupavou pochoutku si snadno připravíte i doma. Suroviny na ni máme obvykle všichni běžně ve spíži. Zkuste si…
Poctivé kynuté buchty vyžadují čas a péči, aby byly dokonalé. Začátečníkům mohou připadat náročné, ale s naším receptem je zvládne opravdu každý. Náplň zvolte podle…
Kuřecí stehna s kostí omyjeme. Ze stehen odstřihneme kloub (nemusíme) a stáhneme kůži. Odkrájíme nežádoucí tuk a stehna opět omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme…
Chuťovky, podávané jako malé pohoštění při posezení s rodinou či přáteli, je pro každou kuchařku výzvou se tak trochu předvést. Fantazii se meze nekladou a je jen na vás…
Na oleji v tlakovém hrnci usmažíme na drobno nakrájenou cibuli dorůžova. Na ní krátce z obou stran orestujeme plátky masa, přidáme sůl, hořčici, koření a podlijeme…
Známe je také jako slanečky, které jsou právě ze sleďů nejchutnější. Po naporcování ryby prokládáme kořením a cibulí a následně zalijeme olejem. Po uležení se výborně…
Romadury nakrájíme na silnější plátky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno.Do misky dáme asi 2 polévkové lžíce mleté papriky a 1 kávovou lžičku drceného kmínu, promícháme…
Cizrnu, tofu a olej lehce rozmixujeme tyčovým mixérem.Přilijeme vodu na požadovanou hustotu.Přidáme jablečný ocet, sůl a sezamová semínka.Vše dobře promícháme, případně…
Pórková polévka je hřejivá, levná, snadná, přizpůsobená českým chutím. Finální tečku téhle polévce ovšem dodá teprve česnek a majoránka. Na talíři ještě můžete posypat…
Nakládané sýry patří mezi oblíbené jedlé dárky, které potěší každého. Tentokrát jsme v receptu použili hned několik druhů a nezapomněli jsme ani na bylinky. Při…
Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na plátky. V oleji rozmícháme sůl, pepř, sójovou a worčestrovou omáčku, mletou papriku, kečup a polévkové koření.…
Jehněčí maso je neprávem opomíjenou surovinou. Připravit z něj můžete třeba oblíbený guláš. Den předem marinované maso si zachová svoji křehkost, šťavnatost a bude se…
Čočku přebereme, umyjeme, zalijeme studenou vodou a necháme asi 2 hodiny stát.Petržel, celer a mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na hrubé nudličky.Cibuli oloupeme,…
Mechový dort nádherně vypadá a dokonale chutná. Je plný výborného krému ze šlehačky a mascarpone, lehkého ovoce a zdravého špenátu. Originální ozdoba velkých událostí,…
Panenku odblaníme a nakrájíme na cca 1,5-2 cm plátky. V misce smícháme vše koření, worcester a olej a plátky panenky do něj naložíme, necháme tak 2-3 hodiny uležet…
Řepu důkladně omyjeme a uvaříme do měkka. Když je studená, oloupeme a nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Přilijeme olej a ještě jednou rozmixujeme.Všechna vejce ušleháme…
Oškrábeme brambory. Očistíme česnek, který nakrájíme na drobné plátky. Oloupeme cibuli, kterou nakrájíme najemno. Uzené maso nakrájíme na menší kostičky.Oškrabané…
Receptů na toskánskou omáčku k těstovinám najdeme spousty. Její příprava je snadná a rychlá. Do té naší použijeme mimo standardních surovin i žampiony a cuketu.…
Hovězí játra opereme, nakrájíme na cca 1cm plátky a obalíme v trojobalu. Smažíme na slunečnicovém oleji do měkka. Potom osolíme a podáváme s hranolky a tatarkou. …
Přichystáme si směs na naložení - olej, 3 ks rozdrceného jalovce, 1/4 lžičky tymiánu, 2 ks bobkového listu na kousky, 2 ks nového koření rozdrceného, 6 ks pepře…
Vychlazený bramborový salát patří neodmyslitelně k českým Vánocům. Každá rodina ho dělá trochu jinak. V tomto receptu najdete salát se sladko-kyselým nálevem, ve kterém…
Oloupanou a nakrájenou cibuli v pánvi na oleji osmahneme do sklovita. Cibuli shrneme na bok, vložíme naklepané kotlety a opečeme je z obou stran, aby se maso zatáhlo.…
Připravte si k obědu českou hospodskou klasiku - katův šleh. Jídlo připravíte z vepřové kýty, restované spolu s cibulí, paprikou, jarní cibulkou a chilli, s omáčkou z…
Česnek je mnohými milovaný i zatracovaný. Avšak česnek by si pro své účinky na naše zdraví rozhodně zasloužil větší popularitu. Takto naložený vám poslouží jako chutná…
MasterChef Česko na sladko: Jak zvládnout odpalované těsto a upéct perfektní věnečky?
Pampelišky jsou přírodní poklad: Vyrobte si pampeliškový olej, využijete jej třeba při opalování
Vřídelní polévka pro lepší zažívání i na kocovinu: Vaří se přímo z vody z Vřídla a má po ní jemně slanou chuť