Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
Recept ještě nebyl hodnocenMálokterý z moučníků je pro Čechy typičtější než bábovka - sváteční, voňavá, podávaná ke kafíčku o nedělní siestě. Nejlepší jsou samozřejmě ty vláčné, žádné suché…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Málokterý z moučníků je pro Čechy typičtější než bábovka - sváteční, voňavá, podávaná ke kafíčku o nedělní siestě. Nejlepší jsou samozřejmě ty vláčné, žádné suché…
Sváteční polévky si žádají svátečnější knedlíčky nebo nudle. Přesně to splňují nudle celestýnské. Smažené z těstíčka jako palačinky, stočené a potom nakrájené, vypadají…
Hovězí maso řádně prošpikované výbornou slaninou jsou základem tradiční pečeně. O dochucení se v tomto receptu skvěle postarají čerstvé papriky a rajčata. S přílohou v…
Luštěniny jsou stále hodně opomíjenou surovinou, a to je veliká škoda. Tento jednoduchý fazolový guláš vás jistě přesvědčí, abyste luštěniny vařili častěji. Recept je…
Vídeňská roštěná patří mezi poklady klasické české kuchyně. Už jen ten samotný název zní vznešeně. Skvělá minutková úprava kvalitního hovězího masa s křupavou cibulkou…
Kuřecí maso nabízí nepřeberné množství možností, jak ho v kuchyni zužitkovat. Zkuste z něj připravit třeba jednoduché pikantní rarášky - drobné kousky masa naložené v…
Klasika české kuchyně - hovězí maso s rajskou omáčkou. Recept je popsán tak podrobně, aby ho zvládli i ti, kteří chtějí rajskou omáčku s hovězím vařit poprvé. Snad vám…
Čertovská roláda se bude perfektně hodit pro období Mikuláše a skvěle vám osladí první adventní týden. Karamelová náplň s oříškovo-čokoládovým krémem, oplatkami a…
Palačinky má rád každý. Dají se naplnit nespočtem různých náplní, jsou rychlé, snadné a zvládne je i začátečník. Snazší recept než tento snad ani nenajdete. K odměření…
Snadná, rychlá a výživná večeře, kterou zvládne i naprostý začátečník. Brokolice patří k nejzdravějším druhům zeleniny a chutnat bude v této úpravě i dětem. Připravte a…
Jemné a zdravé králičí maso je na pečení vynikající. Protože má opravdu velmi nízký obsah tuku, musíme k jeho přípravě přistupovat opravdu citlivě, abychom ho nevysušili…
Vepřová panenka patří mezi jemné delikátní maso, které je vhodné na minutkovou úpravu. Nepotřebuje žádné složité dochucování, nejvíce jí sluší základní chutě. Připravte…
Jídla z jednoho pekáčku jsou hodně oblíbená ve dnech, kdy nemáme moc času pobývat v kuchyni, a přesto potřebujeme nasytit rodinu výživně a chutně. Recept na kuřecí…
Vláčné vdolečky jsou sice bavorské, ale v Čechách jsou jako doma. S povidly a tvarohem tvoří sladkou vzpomínku na dětská léta a ušpiněný nos. Nejlepší jsou ještě čerstvé…
Suché drobivé buchty přenechejte jiným a raději s námi zkuste extrémně vláčnou bábovku ze zakysané smetany. Můžete ji připravit s tradičním mramorováním nebo si upéct…
Vánočka je královna svátečního stolu a na Vánoce je povinná, jak vyplývá z jejího názvu. Příprava není úplně jednoduchá, ale pokud dodržíte pár základních kroků a…
Maso z králíka je jemné, ale často ztrácí na šťavnatosti. Tomu můžeme jednoduše předejít, když králíka prošpikujeme pořádnou dávkou slaniny. Ideální přílohou je knedlík…
Živáňská pečeně má původ ve slovenské kuchyni a má spoustu variant. Klasická příprava kombinuje vepřové, jehněčí a hovězí maso, které se pomalu rožní na jehle. Ne každý…
Doma upečete maxi trdelník díky skvělé vychytávce - obyčejnému dřevěnému válečku na těsto. Pokud máte toto pečivo rádi, neváhejte a zkuste to. Vůně trdelníku se krásně…
Dokřupava pečené chutné kuřecí stehýnko bez hlídání a zbytečného tuku nám dopřeje příprava v oblíbeném kuchyňském přístroji. Horkovzdušná fritéza je tu přínosem pro…
Připadají vám buchty na plech příliš obyčejné? V tom případě vás vyvedeme z omylu naším receptem na kokosové řezy, které můžete znát i pod názvem řezy raffaello.…
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat i doma. Potřebné suroviny koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého…
Drůbeží játra jsou v mnoha kuchyních často opomíjenou surovinou. Dáte-li jim ale šanci, překvapí vás krátkou dobou přípravy a výbornou chutí. Játra restovaná na cibulce,…
Svěží, lehký a dietní okurkový salát je příjemným zpestřením nedělního oběda. Skvěle se hodí k řízkům nebo k pečenému kuřeti, ale také jen jako osvěžující svačinka v…
Hitem letošní zimy je horká čokoláda s červeným vínem. Použít ale musíme správnou čokoládu i správné víno
Originální jahodové kombinace: Spojte je s bazalkou či pepřem a zažijte nebe v ústech!
Josef Maršálek k pečení pro StarDance: Padlo už asi 180 kg čokolády, másla a ovoce, neumím šuntovat, říká cukrář