Medvědí noky - medvedie halušky
Recept ještě nebyl hodnocenListy medvědího česneku se dají upotřebit různě. Můžeme je také zakomponovat do těsta na tradiční halušky. Ty získají svěží nazelenalou barvu a pikantní chuť. S těstem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Listy medvědího česneku se dají upotřebit různě. Můžeme je také zakomponovat do těsta na tradiční halušky. Ty získají svěží nazelenalou barvu a pikantní chuť. S těstem…
Pro naši kuchyni je česnek jednou ze základních surovin. Stejně tak je u nás i tradičně pěstován. Z jeho výhonků pak můžeme zpracovat pesto, které užijeme na dochucení…
Kuřecí maso je velmi snadné na přípravu a proto je oblíbenou surovinou. Lze z něj však připravit i velmi netradiční pokrm. Třeba tato tříbarevná nádivka pečená ve formě…
Nadýchané měkké těsto a sladké šťavnaté ovoce - bublanina chutná skvěle a připravíte ji opravdu snadno a rychle. Pokud nemáte rádi příliš sladké moučníky, stačí použít…
Pečete doma chléb chcete zkusit nějakou změnu? Vyzkoušejte tento semínkový s melasou, který má lehce oříškovou chuť po použitých semínkách. Je připraven s droždím, péct…
Zkuste připravit špagety s omáčkou, která může připomenout trochu i známou boloňskou. Každopádně budete mít k těstovinám chutný doplněk. Nezapomeňte na talíři bohatě…
Mechový koláč, jak se mu říká s ohledem na jeho svěží barvu, je hitem posledních let. Nadýchaný korpus je zelený díky použití špenátu. Ten skvěle doplňuje lehký krém ze…
Palačinky jsou zpravidla sladkým pokrmem. Avšak, pokud neosladíte těsto, můžete je použít také jako základ pro slané a plnohodnotné jídlo. Usmažené palačinky naplňte…
Velké, tmavé a voňavé rohlíky se semínky jsou příjemně syté. Jaké ještě jsou? Pěkně pórovité a v ruce docela lehké; výborné, nadýchané, střídu se semínky mají poměrně…
Polévka nejen zahřeje, zaplní žaludek, ale také dodá tělu pořádnou vzpruhu. Zvlášť, když ji připravíme ze silného hovězího vývaru, zeleniny a mladých jarních kopřiv.…
Polévka nejen zahřeje, zaplní žaludek, ale také dodá tělu pořádnou vzpruhu. Zvlášť, když ji připravíme ze silného hovězího vývaru, zeleniny a mladých jarních kopřiv.…
Přestože bezové květy obvykle používáme na přípravu nápojů, skvěle chutnají i v moučníku. Ochutnejte tuto jednoduchou bezovou buchtu, ve které jdou vidět jednotlivé…
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Úžasný koláč s vůní perníku a kyselkavou chutí rebarbory připravte podle našeho receptu. Křupavá krustička z třtinového cukru na povrchu už jen doladí moučník k…
Osmažené kuřecí biftečky podáváme s výbornou omeletou ochucenou čerstvými zelenými bylinkami, ve které se skrývá uvařený chřest. Jako příloha se hodí například šťouchané…
Vyzkoušejte tyto kuřecí roládky plněné medvědím česnekem a vaječnou směsí se zeleninou. Potěší vás pěkným, svěžím vzhledem, skvělou vůní a lehce pikantní chutí z česneku…
Hlad a málo času na přípravu jídla nás většinou donutí jednat rychle a vařit z doma dostupných surovin. Zpravidla pak vznikají skvělá, výživná a chutná jídla. Takovým je…
Luštěniny by měly být součástí zdravého a vyváženého jídelníčku, hlavně pro svůj obsah vlákniny. Takový čočkový salát s baby špenátem, dochucený pálivou pastou Harissou,…
Chcete ochutnat chřest jinak než s holandskou omáčkou? Vyzkoušejte ho obalit v trojobalu a osmažit. Křupavý chřest je výtečný jako rychlá večeře podávaný s čerstvým…
Muffiny mají rádi snad všechny. Vyzkoušejte připravit jejich slanou verzi, ve které zužitkujete zbytek květáku. Hotové muffiny perfektně doplní snadný zelný salátek s…
Tento výborný šťavnatý dezert se skládá z nadýchaného korpusu, jemného krému z tvarohu a smetany a vynikajícího svěžího želé z bezových květů a citronu. Všechny chutě se…
Těsto je velice snadné – v kefíru s cukrem rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a zavřené v plastovém boxu nebo v míse s víkem ho uložíme kynout na…
Křupavé bulky, plné sýrové chuti, oceníte ke snídani, nebo jako svačinu do práce. Jejich příprava navíc není nijak složitá, za pouhou půl hodinu je budete mít se vším…
Nábytek, na který se Vám budou sbíhat sliny!
Jablečný nepečený dort: Výraznou chuť mu dá marmeláda, voní vanilkou a rumem a na tento dezert skvěle zužitkujete i starší jablka
Bramborové knedlíky natáhnou báječnou chuť od švestek i máku. Rozpuštěné máslo pak dovede pokrm do gastronomického nebe