Ledový salát s hlívovými škvarečky a parmezánem
Recept ještě nebyl hodnocenHlívu nakrájíme na proužky a zprudka ji opečeme na malém množství oleje dokřupava (cca 10 minut). Přemístíme ji na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hlívu nakrájíme na proužky a zprudka ji opečeme na malém množství oleje dokřupava (cca 10 minut). Přemístíme ji na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk,…
Půl sáčku těstovin dáme vařit dle návodu do osolené vody. Mezitím si omyjeme zeleninu. Čínské zelí nakrájíme na nudličky, rajčata na kostky a zelenou papriku na proužky …
Slaninu nakrájíme na malé kousky a dáme na rozpálenou pánev. Po zezlátnutí slaniny přidáme mleté maso, sůl (nemusíte moc, pokud potom použijete Fetu nebo balkán), koření…
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kostičky. Do pánve si dáme rozpustit lžíci másla a zprudka opečeme osolené a opepřené kuřecí maso. Po opečení vyndáme z pánve a…
Múku, mlieko a vajcia vyšľaháme a pomocou elektrického šľahača všľaháme narezaný syr. Osolíme, okoreníme a necháme 15 minút postáť. Paradajky a papriku nadrobnúčko…
Smícháme všechno koření a přidáme sůl. Kuřecí prsa posypeme směsí koření a tu důkladně promasírujeme prsty do masa.V kastrolu rozehřejeme olej a na střední teplotě…
Z vykuchaných makrel odkrojíme hlavy, ocasní partie a odstřihneme hřbetní ploutve. Potom makrely očistíme, opláchneme a rozkrojíme na porce. Osolíme, pokapeme citronem…
Do misky nakrájíme maso na nudličky, přidáme maizenu, olej a koření. Promícháme necháme aspoň 2 hodiny odležet. Na wok pánev dáme odleženou směs a můžeme přidat trochu…
Do misky dáme okapané olivy.Přidáme česnek, rajčata, pepř, olej a bazalku.Vše rozmixujeme a podáváme s pečivem.
Ve větší hlubší míse si smícháme ingredience na marinádu. Očištěné filety marinádou potřeme a necháme odležet alespoň hodinu v chladu.Na pánvi při střední teplotě…
Těstoviny uvaříme a uvařené prolijeme v sítu studenou vodou, aby byly ihned studené a nebyly slepené.Vložíme do mísy, přidáme nakrájenou zeleninu, jogurt, majolku,…
Hermelíny nakrájíme na osminky, ale klidně i na čtvrtky a každý kousek z řezných stran potřeme česnekem.Vkládáme do sklenice, vždy vrstvu Hermelínů, cibule, nakrájených…
Během přípravy omáčky uvaříme těstoviny podle návodu a scedime je.Drobně nasekanou cibulku restujeme na olivovém oleji asi 10 minut při střední teplotě. Poté…
I v pohodlí vašeho domova můžete připravit pokrm, který byl naservírován Napoleonovi po vítězné bitvě u města Marengo. Pečené kuře se směsí rajčat, žampionů a oliv,…
Postavičky z vajíček nejen pobaví, ale poslouží také jako občerstvení. Uvařená vajíčka můžeme snadno tvarovat do různých tvarů a s pomocí zeleniny doladit i detaily,…
Caldereta je tradiční filipínský pokrm, který se původně připravoval z kozího masa. Připravíme ho z hovězího, které spolu s bramborami a zeleninou dusíme v hovězím…
Do pytlíku dáme mouku, mletou papriku, pepř a sůl. Vhodíme osušená stehna a pořádně promícháme, až se stehna směsí obalí. Rozehřejeme pánev, vlijeme olivový olej a…
Cuketu nastrouháme do mísy, přidáme vejce, jogurt, na kousky nakrájená rajčata, olej, polovinu nastrouhaného sýra, celé olivy a na kostičky nakrájenou klobásu a…
Olivy rozpůlíme, zeleninu očistíme a nakrájíme. Vše dáme do větší mísy. Zálivka: do malé misky dáme Cottage, hořčici, olej, přistrouháme zázvor, ochutíme kari kořením…
Suroviny smícháme v míse. Osolíme, opepříme.Šťávu z limetky, olej a česnek smícháme do hustější konzistence a přelijeme přes salát.
Zelí najemno nakrouháme, vydatně osolíme (asi 1 lžíci soli), promneme a necháme odstát. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, zasolíme, promneme a necháme na vzduchu…
Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme mliekom a rozvaríme na hladkú omáčku. Vmiešame pretlak, osolíme, necháme povariť 10 minút na hustejšiu omáčku. Vložíme…
Tofu pokrajime na kostky a dame namarinovat do smesi ze sojove omacky, kecupu, horcice, olivoveho oleje (stejny pomer) a bazalky (muze byt i susena). Dame min. na 2…
Řízky podélně rozkrojíme, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem a bazalkou. V pánvi rozpálíme máslo a olivový olej (po jedné lžíci) a maso deset minut zprudka…
7 důvodů, proč dávat dětem jablka plus tipy na netradiční recepty: Už jste zkusili jablečnou nutellu?
Náš život s celiakií aneb Co na to máma, když se bezlepkovou stane dcera Áňa. Začátky jako z nepovedené pohádky
Šťavnaté ovoce s křupavou krustou. Seznamte se s dobrotou jménem crumble