Čína la za jí
Recept ještě nebyl hodnocenJídla s chutí Asie mají u našich strávníků čím dál víc příznivců. Jednoduchá a rychlá příprava, dostupné suroviny a většinou i chutný výsledek. Zkuste též tuto variaci…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jídla s chutí Asie mají u našich strávníků čím dál víc příznivců. Jednoduchá a rychlá příprava, dostupné suroviny a většinou i chutný výsledek. Zkuste též tuto variaci…
Polévka: Dýni nakrájíme na plátky, poklademe na pomaštěný pečící papír, posypeme solí a grilovacím kořením. Pečeme dorůžova asi 15 minut na 220°C. Na oleji v hrnci…
Maso nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z oleje, soli, chilli omáčky, tymiánu a utřeného česneku. Brambory oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a asi pět minut…
Lilky plněné kuřecím masem jsou skvělým způsobem, jak spojit šťavnatost a jemnost kuřecího masa s bohatou chutí pečeného lilku. Tento pokrm přináší dokonalou harmonii…
Snadná a rychlá variace na guláš z libového hovězího masa. Bude se hodit, pokud máte chuť na dušené hovězí, ale nemáte moc času na přípravu nebo pokud potřebujete uvařit…
Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky a nařízneme okraje, aby se při opékání maso nekroutilo. Nasekáme šalvějové lístky a smícháme je s dijonskou hořčicí, chilli omáčkou,…
Tortilly stačí naplnit podle své chuti a rychlý oběd nebo večeře je na světě. Pestrá a lehce pikantní náplň z mletého masa, fazolí, kukuřice, papriky a lesních hub se k…
Máte rádi mořské plody? Vyzkoušejte připravit podle tohoto receptu oliheň a krevety ve sladkokyselé omáčce a jistě si pochutnáte. Stačí jim krátká příprava v pánvi wok…
Šťavnaté kuličky z mletého masa připravíme tentokrát na čínský způsob. Jsou lehce pikantní a díky použitému koření mají zajímavou chuť. Podáváme je s rýží v omáčce se…
Tyto placky připravíme z bezlepkové mouky a ochutíme je výrazným indickým kořením. Plníme je restovanými žampiony, provoněnými citronovým pepřem. Placky poléváme dle…
Ředkvičky a okurky na struhadle nastrouháme na jemná kolečka, rajčátka pokrájíme na čtvrtky, zelí posekáme na nudličky a cibulku na jemná kolečka.Přidáme na kostky…
Čerstvý zelený chřest dostaneme zejména na jaře, kdy je jeho sezóna. Stačí jej lehce blanšírovat a poté zapéct se šunkou a sýrem. Skvělým doplňkem k takto připravenému…
Grilovaná krkovice je skvělou volbou pro každou letní grilovačku. Tento druh masa je díky své šťavnatosti a jemné struktuře ideální pro grilování. Při správné marinádě a…
Krůtí maso obsahuje minimum tuku, ale zároveň spoustu bílkovin. Pokud patříte mezi milovníky pikantního, vyzkoušejte tuto pikantní krůtí směs s křupavou zeleninou,…
Dobře upečený bůček je lahodné jídlo. Je šťavnatý, měkký, s křupavou a zlatavou kůží. Pivní směs mu dodá ještě lepší chuť. Plátky bůčku podáváme se sladkou kořeněnou…
Zapékané chlebíčky jsou skvělým řešením pro rychlou a chutnou večeři, která potěší celou rodinu. Křupavý základ, voňavá náplň a zapečený sýr zvládne dokonalou kombinaci,…
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Vše osolíme a v misce zalijeme sladkokyselou marinádou a dobře promícháme. Necháme v chladu…
V menším hrnci smícháme všechny suroviny na marinádu - sójovou omáčku, rajský protlak a med.Dále přidáme citrónovou kůru a směs přivedeme k varu, na mírném plameni…
Květák rozebereme na menší růžičky a maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. V misce důkladně smícháme ingredience na těstíčko, mělo by mít konzistenci zhruba…
Troubu předehřejte na ... °C. Z ingrediencí uvedených v sekci Cukety uděláte marinádu, do které po jednotlivých plátcích vložíte cukety a necháte je asi půl hodiny…
Maso si umyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Maso dáme společně s česnekem, olejem a kořením do misky. Zamícháme, uzavřeme a dáme…
Najprv so pripravíme kuracie krídelka, poslednú najtenšiu časť odkrojíme v kĺbe a odložíme napr. na vývar. Umyté a osušené takto oklieštené krídelka mierne osolíme a…
Kozí sýr obalíme v trojobalu a osmažíme. Salát s grilovanou paprikou ochutíme podle sebe, položíme doprostřed talíře, na něj kozí sýr a zdobíme bazalkovým pestem, chilli…
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Cibuli, česnek oloupeme, cibuli a pórek nakrájíme na jemno, česnek utřeme se solí. V kastrole necháme rozehřát sádlo dáme…