Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenNemusíte chodit do restaurace, abyste si mohli dopřát asijskou kuchyni. S tímto receptem uvaříte během chvilky lahodné jídlo, plné orientálních chutí, a bez zbytečného…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nemusíte chodit do restaurace, abyste si mohli dopřát asijskou kuchyni. S tímto receptem uvaříte během chvilky lahodné jídlo, plné orientálních chutí, a bez zbytečného…
Srdíčka opláchneme, vložíme do studené vody společně s kořením a uvaříme doměkka(v papiňáku 30minut). Mezitím si v kastrolu na oleji orestujeme do sklovita nadrobno…
Ledvinky rozřízneme, odstraníme močovody, několikrát propláchneme a namočíme do studené vody,nejlépe přes noc. Ledvinky propláchneme, osušíme a prošpikujeme slaninou…
Připravíme hlubší pánev a dáme do ní rozehřát kousek sádla. Než se sádlo v pánvi rozehřeje, tak nakrájíme nadrobno cibuli a oloupaný nasekaný nebo prolisovaný česnek,…
Kuřecí špalíky vykostíme, kůži ponecháme, rozkrojíme na poloviny, osolíme, opepříme a zlehka obalíme ve škrobu. Do rozpálené hluboké pánve dáme olej a maso opečeme ze…
Maso očistíme a nakrájíme na nudličky asi 1 cm široké. Dáme ho do misky a pokropíme světlou sójovou omáčkou, necháme stranou, než očistíme zeleninu. Chilli a česnek…
V míse ušleháme marinádu. Maso mírně naklepeme, na okrajích nařízneme a do každého plátku z obou stran vetřeme česnek. Plátky masa obalíme v marinádě, poskládáme do…
Vepřové jazyky uvaříme doměkka v okořeněné vodě. Schladíme, stáhneme kůži a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké.V kastrůlku rozpustíme máslo společně s olejem. Přidáme…
Maso a očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, zázvor, česnek a chilli nasekáme najemno. Do wok nebo jiné hluboké pánve dáme na olej rozvonět zázvor, česnek a chilli,…
Česnek a zázvor do těstíčka prolisujeme, dohromady asi půl lžičky.Květákové růžičky povaříme 4 minuty na skus, ihned zchladíme a necháme na sítu oschnout. Zázvor, česnek…
Z masa nakrájíme plátky a ty pak nakrájíme na nudličky. Maso vložíme do misky přidáme světlou sojovou omáčku, promícháme a necháme stranou. Cibuli přepůlíme, sloupneme a…
Filety osolíme z obou stran mořskou nebo bylinkovou solí a obalíme ve škrobu. Do rozehřáté pánve dáme olej (arašídový) a opečeme filety z obou stran 2 minuty do zlatavé…
Chuťovky, kterými potěšíte milovníky pikantního masa si připravíte podle našeho receptu. Ozdoba z těstoviny, chutná omáčka a bazalkové lístečky vytvoří roztomilý vzhled…
Kuřecí maso můžeme kombinovat s různými chutěmi. Inspirovat se můžeme japonskou kuchyní a maso dochutit teriyaki omáčkou, která staví hlavně na sójové omáčce a medu. K…
Nemusíte chodit do restaurace, abyste si mohli pochutnat na skvělém asijském jídle. Restovaný bůček se zázvorem, česnekem a paprikami v minutkové úpravě vás překvapí…
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme medovou a sójovou omáčku, sůl, pepř a umícháme kašičku. Na pracovní plochu rozprostřeme fólii, na ni položíme opláchnuté a osušené…
Restované šťavnaté kousky kuřecího masa ve sladkokyselé a lehce pálivé omáčce. Chuť asijské kuchyně je znatelná, osvěžují ji kousky ananasu a pikantnost dodávají chilli…
Špagety uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě. Během vaření špaget ve wok pánvi rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět, přidáme…
Tento recept je snadný na přípravu, působí však dojmem jídla, vhodného i pro slavnostní příležitost. Šťavnatá kuřecí prsa jsou marinovaná a poté podávaná v lahodné…
Se stoupajícími teplotami pomalu, ale jistě, přichází také grilovací sezona. Na správném grilování nesmí chybět spousta různých pochutin. V tomto receptu naleznete…
Zapneme troubu na 200°C a pekáček vyložíme pečícím papírem. Květák rozebereme na malé růžičky, poklademe do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme 15-20 minut. Měl by…
Očištěné maso nakrájíme na velikost sousta, česnek rozmáčkneme plochým nožem a nasekáme nahrubo. Cibulku nakrájíme na špalíčky, zázvor a chilli nasekáme najemno,…
Nejprve spaříme a oloupeme mandle. Očištěné kuřecí maso nakrájíme na velikost soust. Bambus, mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky, česnek a chilli nasekáme najemno…
Losos patří mezi vyhledávané a oblíbené ryby i v naší české kuchyni. Filety této růžové ryby doplníme opečenými bramborami a omáčkou. Ta je plná výrazných a pikantních…