Kachní prsa na medu s jablkem
Recept ještě nebyl hodnocenKachní prsa potřená marinádou z medu a sójové omáčky, opečená na pánvi, jsou hotová za 8 minut. Jako přílohu můžete zvolit silnější kolečka jablek, potřená medem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kachní prsa potřená marinádou z medu a sójové omáčky, opečená na pánvi, jsou hotová za 8 minut. Jako přílohu můžete zvolit silnější kolečka jablek, potřená medem a…
Těstoviny s restovanou zeleninou jsou tipem na rychlou a snadnou bezmasou večeři. Červená řepa těstoviny krásně obarví. Dejte si tu práci a všechnu zeleninu i žampiony…
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet a zatím si nakrájíme cibuli na půlkolečka (proužky). Na pánev…
Kuře vykostíme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku, vejce, škrob, promícháme, přidáme víno a cukr a znovu promícháme a necháme odležet…
Menší plátky z plecka (zhruba o velikosti dámské dlaně) lehce naklepeme, po obou stranách mírně posolíme a opepříme. Pomázneme (mašlovačkou) po obou stranách olejem a…
Kuřecí maso dáme vařit do studené vody, přidáme koření, omáčky a přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme. Zatím očistíme zeleninu a nakrájíme na julienne,…
Kuřecí maso z asijských bister je doslova plné zajímavých chutí a vůni. Dle našeho receptu si můžete šťavnaté maso připravit i v pohodlí vašeho domova. Stačí jen přidat…
Lososa a šalotku nasekáme na jemno. Přidáváme po kapkách šťávu a podle chuti sojovou omáčku.Dochutíme solí, koprem a čerstvě mletým pepřem. Zakápneme olejem a necháme…
Nejdříve dáme uvařit slepici .. nejlépe do papiňáku .. spolu s bobkáčem, novým kořením, solí a cibulí. Mezitím nakrájíme zelí na čtverečky asi 1x1 cm. Když je slepička…
Shiitake houby pokrájíme na nudličky, šalotku na klínky, česnek nasekáme nadrobno.Na trošce oleje osmažíme dosklovata šalotku, k ní přidáme nudličky hub a dále smažíme…
Sóju uvaříme podle návodu - do vody jsem přidala kostku masoxu. Než se uvaří soja, nakrájíme cibuli, pórek, papriku, mrkev ("krájela" jsem škrabkou na proužky a pak ji…
Omáčky z hovězího masa patří mezi nejoblíbenější kvůli své bohaté chuti. Pokud dodržíte přípravu, odměnou vám bude silná šťáva a jemné maso. Třeba jako v tomto receptu,…
Hovězí kosti vyskládáme na plech, řádně osolíme, podlijeme vodou a pečeme v troubě při 200-230°C cca 1 hodinu, dokud kosti neztmavnou.Očistíme zeleninu a houby namočíme…
Kuřecí prso nakrájíme na nudličky, opepříme, přidáme lžičku sójové omáčky a posypeme 1 lžící Solamylu. Promícháme a necháme chvilku odležet.Nakrájíme papriky na kousky…
Přemýšlíte, co dobrého připravit k obědu? Vyzkoušejte tato zapečená kuřecí stehna, která v kombinaci s žampiony a kapií chutnají výborně. Anglická slanina a nakládaný…
Bezlepková verze houbového kuby - staročeského vánočního pokrmu. Existuje mnoho variant s kroupami nebo s přidaným masem, ale hlavní chutí vždy zůstávají sušené houby,…
Pikantní vepřová směs s brambory a cuketou je sytý a chutný pokrm, který zahřeje. Tato směs kombinuje šťavnaté kousky vepřového masa s jemně pikantním kořením, zlatavě…
Pikantní vepřová směs s brambory a cuketou je sytý a chutný pokrm, který zahřeje. Tato směs kombinuje šťavnaté kousky vepřového masa s jemně pikantním kořením, zlatavě…
Cukr a sherry nalijeme do kastrůlku a zahříváme, až se cukr rozpustí.Přidáme prolisovaný česnek a zázvor a vaříme 10 minut. Poté přidáme rajský protlak, sójovou omáčku a…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran, potřeme sojovou omáčkou a hořčicí. Dáme na pánev a na rozehřátém oleji smažíme doměkka.
Šunku nakrájíme na malé tenké nudličky, přidáme hrášek a všechny ingredience. Zamícháme a necháme odležet v lednici.
Všechny suroviny zamícháme, dobře propracujeme, na igelitovém sáčku potřeném vodou vytvoříme 2 šišky. Šišky potřeme chilli hořčicí, dáme na vysoký plech, který jsme…
Pekáč vymažeme olejem, klidně ho může být trošku víc. Nakrájenou cibulku dáme do pekáče, na to naskládáme nakrájené maso a okořeníme gulášovým kořením. Dáme do rozpálené…
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme pokrájené maso, okořeníme, osolíme a necháme pustit šťávu. Poté přidáme namočené sušené houby, trochu podlijeme vývarem nebo vodou a…
Příprava dokonalých salátových brambor začíná už 22. prosince. O výsledku rozhoduje varný typ, velikost i načasování
Vzpomínky na Alžbětu II.: Britská královna milovala čokoládový dort a speciálně upravené sendviče
Regionální recepty: Kočičí tanec miloval autor Švejka. Zkuste ho tradičně i moderně