Marinovaná kuřecí srdíčka
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí srdíčka očistíme a mírně osolíme.Zázvor a česnek najemno nastrouháme a smícháme s omáčkami a šípkovou zavařeninou.Přidáme do marinády srdíčka a necháme alespoň…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí srdíčka očistíme a mírně osolíme.Zázvor a česnek najemno nastrouháme a smícháme s omáčkami a šípkovou zavařeninou.Přidáme do marinády srdíčka a necháme alespoň…
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, položíme půl ostravské klobásy. Pod naklepaná kuřecí prsa položíme 2 plátky anglické slaniny a zavineme. Sepneme…
Cibuli si nakrájíme na plátky, orestujeme na oleji, přidáme omytá, očištěná a překrájená játra a ještě na silnější plátky nakrájené žampióny, necháme orestovat. Do…
Pórek a maso nakrájíme na slabé nudličky.Přidáme koření a vše ostatní.Pořádně promícháme a necháme odležet v ledničce.Lepší je tak na 24 hod,ale když to bude i na…
Do cca 1 l vody dáme 3 lyžice sójovej omáčky a privedieme k varu. Vložíme do nej vrchných 6 listov pekingskej kapusty, privedieme opäť k varu a odstavíme. Kapustové…
Šošovicu uvaríme s rozštvrtenou cibuľou domäkka. Vody dáme podľa možnosti len toľko, aby sa všetka vstrebala.Uvarenú šošovicu (aj s cibuľou) a ostatné suroviny, okrem…
Kuře stáhneme z kůže, oddělená stehna a prsa překrojíme na půl, tím získáme 8 kousků. Zbytek s kůží schováme na pozdější použití, třeba do vývaru. Papriku očistíme,…
V malé misce prošleháme všechny ingredience na omáčku a dáme stranou. Očistíme a omyjeme zeleninu, odstředíme nebo necháme okapat. Brokolici rozebereme na růžičky,…
Dáme vařit nudle dle návodu (vodu nesolím, sójovka je slaná dost), poté scedíme a necháme okapat.Zeleninu orestujeme na pánvi na trošce oleje.Zatímco se zelenina restuje…
Fazolové lusky dáme do vroucí vody asi na 3 minutky, aby zůstaly křupavé.Mezitím osmahneme cibulku a pokrájené tofu. Restujeme do zlatava. Nakonec přidáme lusky a…
V mise premiešame polníček, malé kocôčky syra, jemne nastrúhanú mrkvu, na polovice nakrájané olivy a mungo klíčky.Všetky prísady na zálievku prešľaháme a premiešame so…
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžičkou oleje, česnekem, zázvorem a solamylem. Tento krok můžeme udělat i…
Maso nakrájejte na 2 – 3 mm vysoké, 10 – 15 mm široké a 50 – 70 mm dlouhé plátky.Zbylé ingredience smíchejte dohromady, v takto vzniklé marinádě důkladně promasírujte…
Krkovičku omyjeme, osušíme a okraje nařízneme. Osolíme a opepříme.Smícháme marinádu, do které maso s cibulí namočíme. Necháme uležet nejméně dvě hodiny, ideálně na 24…
Cibuli nakrájíme na jemná půlkolečka a dáme do kastrolu, nebo větší pánve na rozehřátý olej orestovat. Poté podlijeme lžící vody, přidáme špetku soli a zhruba 8minut pod…
Hovězí zadní bez kosti očistíme, pořádně odblaníme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, dáme do potravinové fólie a necháme aspoň 24 hodin v mrazáku při mínus 20 °C …
Tradiční hamburger se skládá z masové placky vložené mezi bulky, se zeleninou a dresingem. Tento recept je však inspirovaný havajskou kuchyní, kde se burger podává s…
Neoloupanou červenou řepu uvaříme s trochou octa a soli.Necháme ji vychladnout, oloupeme a nastrouháme na malé nudličky. Salám a cibuli nakrájíme nadrobno.V misce…
Univerzální zeleninové omáčky připravovaly už naše babičky. Příprava je velmi jednoduchá a použití široké. Omáčku z cuket a paprik můžete kombinovat s rýží, k masu nebo…
Mramorovaná hovězí kližka má nezaměnitelnou chuť, která vynikne při dlouhé přípravě. Díky pomalému hrnci ji připravíte téměř bez práce a po několika hodinách, kdy…
Veganský prejt je plný luštěnin, pohanky a krup. Je skvělou náhražkou klasického zabíjačkového prejtu a obsahuje mnoho důležitých živin pro naše tělo. Suroviny namočíme,…
Pro smažené rýžové závitky nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, připravit je můžete i v pohodlí vaší kuchyně. Závitky, naplněné mletým masem a rýžovými…
Recept na dokonalé a rychlé jídlo, pro milovníky asijské kuchyně. Leskle zářivá Teriyaki omáčka je sladko-slaný zvýrazňovač chuti. V kombinaci s grilovaným nebo pečeným…
Když je úroda zeleniny v plném proudu a vy již nevíte co z ní připravit, pak vyzkoušejte tuto čalamádu, která svojí chutí připomíná oblíbenou "Uncle Bens". Využít ji pak…