Houbová asijská polévka
Recept ještě nebyl hodnocenZ Jidášova ucha odstraníme tvrdší části a nakrájíme ho na menší kousky. Shimeji očistíme, delší nožičky nakrájíme. Vývar přivedeme k varu, vložíme předem namočené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z Jidášova ucha odstraníme tvrdší části a nakrájíme ho na menší kousky. Shimeji očistíme, delší nožičky nakrájíme. Vývar přivedeme k varu, vložíme předem namočené…
Nakrájené plátky masa naložíme do kečupu. Mezitím si ochutíme tatarku česnekem nešetřit, sójovkou a trochou kečupu. Rozpálíme pánev nasucho a vložíme naložené neosolené…
Tofu narežeme na menšie kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou a premiešame.Zemiaky ošúpeme. Do vymasteného pekáča rozložíme polovicu na kolieska nakrájaných zemiakov a…
Na sádle jsem zpěnil na měsíčky nakrájenou cibuli a přidal játra, rozkrájená na větší kostky a pěkně je ze všech stran osmažil. Mezi tím jsem si nakrájel tak nějak na…
Podmáslí smícháme s utřeným česnekem a zbytkem přísad. Připravíme nádobu, ve která budeme maso péct.Stehna osolíme, opepříme a zalijeme připravenou marinádou. Necháme v…
Kuřecí křídla omyjeme.Smícháme marinádu a křídla do ní naložíme. Necháme min. přes noc odležet.Grilujeme nebo pečeme dozlatova.
Rozpálíme olej na velké pánvi, nakrájíme cibuli na půlměsíčky a osmahneme.Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, osmahneme.Přidáme na tenké proužky nakrájenou…
Houby si nakrájíme na plátky, papriky na nudličky, cibuli na tenší proužky,rajčata na malé kousky a česnek nasekáme nožem. Na pánvi rozpálíme olej a proužky cibule…
Do malého kastrólika dáme všetky ingrediencie na zálievku, privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť.Tarhoňu uvaríme, scedíme.Vajcia uvaríme na tvrdo.Na oleji…
Maso a játra nakrájíme na menší kousky a v míse promícháme se škrobovou moučkou.V kastrolu s nepřilnavým povrchem rozpálíme sádlo, vložíme maso s játry a prudce smažíme…
MASO ochutíme a necháme pár minut odležet. na pánev si dáme sádlo a necháme ho rozpálit, přidáme cibuli nakrájenou na jemno a slaninu necháme ji tam až do zlatova a…
Steaky marinujeme min. 2 hodiny v marinádě smíchané ze sójové omáčky, oleje, octa a posekaných bylinek. Na omáčku necháme povařit asi 5 minut na mírném ohni sladkou…
Rýži důkladně propláchneme a dáme vařit dle našich zvyklostí.Šalotku nakrájíme na kroužky, kapii na kousky.V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku a kapii,…
Maso si nameleme spolu se slaninou, česnekem a papričkama. Klepneme vajíčko, okořeníme a posypeme nasekanou petrželkou. Mokrýma rukama děláme válečky, které pak na grilu…
Žebra omyjeme, podél kostí nařežeme na jednotlivé porce (dle velikosti a množství masa 3-4 žebra na porci) a naložíme do marinovacího nálevu na min. 12 hodin. Žebra musí…
Filet tresky tmavé nakrájíme na nudličky. V misce smícháme olivový olej, nasekanou čili papričku, nastrouhaný zázvor, sojovou omáčku, koření Meat masala, sůl a citronový…
Uvařené brambory smícháme s grilovacím kořením a 1 lžící oleje a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C na cca 30-40 minut.Mezitím naložíme maso do směsi sójové omáčky,…
Do pomalého hrnce vložíme rajčata, česnek, chilli omáčku, třtinový cukr, sojovou omáčku, sůl, pepř, bílé víno a vše metličkou promícháme. Kuřecí stehna zbavíme kůže,…
Katsu Japonske rezne podobne ako nase naklepeme, osolime, pokorenime, dame do muky a vajicka. Jediny rozdiel su japonske priezle Panko ktore su specialne mlete s najprv…
Zeleninový salát z rajčat a paprik je naprostá letní klasika. Podává se jako samostatný pokrm nebo jako příloha. Čím a jak moc salát dochutíte, záleží jen na vás. Ale…
Kuřecí maso nemusí znamenat nutně jen řízky nebo směs se zeleninou. V tomto receptu to prakticky spojíme dohromady. Nudličky masa se naloží do pikantní marinády s lečem…
Gnocchi jako polotovar nám výrazně šetří čas v kuchyni. Přidáním různých ingrediencí vykouzlíme za malou chvíli chutný oběd nebo večeři. Tento pokrm zvládne hravě i…
Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky a papírovou utěrkou osušíme.Mírně naklepeme, posypeme kořením na steaky, které lehce rukou vklepeme.Z vína, sojové…
Sklízíte ze své zahrádky jednu cuketu za druhou a nevíte co s nimi? V kuchyni se dá cuketa připravit na mnoho způsobů, smažená, vařená, pečená, grilovaná, dokonce i…
Britskou specialitu octové brambůrky zvládnete připravit i sami: Delikatesa v anglickém stylu vás ohromí netradiční chutí
Kouzlo staré monarchie: Išlské dortíčky miloval sám císař Franz Josef. Podle receptu Marie-Janků Sandtnerové jsou nejlepší
Strouhaná buchta z kakaového těsta s lahodnou tvarohovou náplní je vláčná a nadýchaná, lehce ji zvládne i začátečník