Ostrá asijská polévka s nudlemi a zastřeným vejcem
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěnou cibuli a rajčátka nasekáme na drobné kostičky, zázvor a česnek nastrouháme najemno.Do rozehřáté wok pánve (nebo hrnce) dáme olej a srirachu, přidáme cibuli,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěnou cibuli a rajčátka nasekáme na drobné kostičky, zázvor a česnek nastrouháme najemno.Do rozehřáté wok pánve (nebo hrnce) dáme olej a srirachu, přidáme cibuli,…
Vepřová panenka připravená s ovocnou pikantní omáčkou a zajímavě dochucenými fazolkami bude určitě chutnat vyznavačům kampotského pepře. Spolu s porcí opečených brambor…
Hovězí srdce má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku. Připravit ho můžeme jednoduše, stačí ho opéct na základu ze špeku a cibule a poté dusit doměkka. K dochucení…
Příjemné letní jídlo s nádechem asijského koření získáte, pokud si připravíte pokrm podle tohoto receptu. Není to blesková úprava jako v asijském bistru, ale…
Houbaření je oblíbený koníček a když se zadaří, tak rázem máme mnoho možností, co dobrého z nich uvařit. Pokud chcete jen něco malého na pochutnání, zkuste houbový…
Jídla ve stylu asijské kuchyně jsou velmi oblíbená. Jsou rychlá a jednoduchá na přípravu. Stačí vše nakrájet na velikost soust, postupně osmažit a dobře dochutit.…
Na pikantní zeleninovou směs můžete použít kořenovou i listnatou zeleninu, stačí jí vhodně doplnit pikantními omáčkami a skvělé jídlo je za pár minut hotové. Jako…
Sušené houby naložíme do malé misky s vodou a trochou sójové omáčky, stačí cca 5 hub.Kroupy uvaříme v osolené vodě. Můžeme je předem namočit, doba vaření se zkrátí. Po…
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky (mělo by ho být nastrouhaného asi hluboký talíř).Plátky masa trochu naklepeme,…
Jemné kuřecí maso skvěle doplní výrazná marináda s česnekem, zázvorem, medem a špetkou chilli. Maso se v ní musí nechat dostatečně dlouho odležet a zbylou marinádou jej…
Během grilovací sezóny jistě přijdou vhod nápady na dobré marinády, díky kterým bude maso z grilu chutnat báječně. Vyzkoušíte bylinkovou, pikantní nebo raději exotickou…
Základem každého grilování je dobře namarinované maso. Snadným řešením je pak maso kuřecí v marinádě, kterou přizpůsobíte své chuti. Takže ji můžete udělat třeba víc…
Pivní marináda je skvělý způsob, jak dodat masu bohatou chuť a jemnost. Kombinace piva, bylinek a koření proniká hluboko do masa, což z něj dělá ideální volbu pro…
Kuře s adjika dresinkem je chutný a pikantní pokrm, který přináší do vaší kuchyně exotické aroma a bohatou chuť gruzínské kuchyně. Šťavnaté kuřecí maso je marinováno v…
Snad každý, kdo se kdy ocitl v kuchyni, má svoji verzi přípravy masové směsi, které u nás s oblibou nazýváme čínou. Na přípravu této budete potřebovat kuřecí maso,…
Snad každý, kdo se kdy ocitl v kuchyni, má svoji verzi přípravy masové směsi, které u nás s oblibou nazýváme čínou. Na přípravu této budete potřebovat kuřecí maso,…
Jednoduchá smažená rýže i s opravdu malými zbytky zeleniny, vejcem a ždibci masa je překvapivě po správném dochucení lahůdkový a plnohodnotný pokrm. Můžete na ni…
Připravte si chuťově bohatou a pikantní kuřecí směs, která oživí váš jídelníček. Toto jednoduché a rychlé jídlo je ideální volbou, kdy potřebujete něco chutného a sytého…
Nemáte v blízkosti asijské bistro a máte chuť na jídlo s trochou exotické chuti? Nevadí, variaci jednoduchých asijských nudlí můžete pohodlně připravit i doma. Stačí…
Klasické šťavnaté karbanátky se obvykle připravují ze směsi vepřového a hovězího mletého masa. Dnes do nich přidáme i nastrouhanou cuketu. Smažené karbanátky podáváme se…
Jarní rolky, plněné křupavým zelím, sladkou mrkví a jemnými vejci, jsou lehkým a osvěžujícím pokrmem, který potěší vaše chuťové buňky. Tyto rýžové placky jsou nejen…
Krásně žlutá rýže a směs kuřecího masa se zeleninou potěší už na první pohled svou krásnou, barevnou kompozicí. A co teprve, až ji ochutnáte. Příprava není složitá a…
Cukety se před lety nenápadně vloudily do našeho jídelníčku a začaly se proto hojně pěstovat. A na podzim se vždy řeší co s nimi. Ideální je proto si je uchovat jako…
Lehké a rychlé letní jídlo připravíte podle našeho receptu. Stačí trochu dochucovadel a čerstvý plod lilku a výborný pokrm může za pár chvilek putovat na stůl.
Britskou specialitu octové brambůrky zvládnete připravit i sami: Delikatesa v anglickém stylu vás ohromí netradiční chutí
Kouzlo staré monarchie: Išlské dortíčky miloval sám císař Franz Josef. Podle receptu Marie-Janků Sandtnerové jsou nejlepší
Strouhaná buchta z kakaového těsta s lahodnou tvarohovou náplní je vláčná a nadýchaná, lehce ji zvládne i začátečník