Worcesterská marináda
Recept ještě nebyl hodnocenKlíčem ke křehkému a šťavnatému grilovanému masu je dobrá marináda a správná doba odležení. Jemně pálivá marináda z worcesterské omáčky je určitě tou správnou volbou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klíčem ke křehkému a šťavnatému grilovanému masu je dobrá marináda a správná doba odležení. Jemně pálivá marináda z worcesterské omáčky je určitě tou správnou volbou.…
V létě se potýkáme s bohatou úrodou cuket a tak hledáme neustále nové inspirace, co z této chutné zeleniny připravit. Pokud k obědu připravíte zapečenou cuketu s mletým…
Kuřecí maso nakrájíme, poklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme sojovkou a worcestrem. Maso orestujeme na oleji. Když je maso propečené, vyndáme a výpek zalijeme horkým…
Majonézu zriedime trochou šťavy z kompótu. Do misy dávame vrstvy podľa ľubovoľného poradia, každú dobre pokvapkáme majonézou. - posekané bielky - prekrájaný ananás -…
Brambory nakrájíme na malé kostky a ostatní zeleninové ingredience taktéž.V míse brambory nejprve prosolíme, zalijeme smetanou, dáme hořčici, přidáme připravenou…
Do vroucí osolené vody dáme vařit sóju. Po 15 minutách slijeme přebytečnou vodu a necháme v sítku sóju stát. Mezitím si nakrájíme na kostičky cibuli. Na velké pánvičce…
Pohanku propláchneme, dáme do uzavíratelné misky a zalijeme dvojnásobným množstvím vřelé vody. Přiklopíme, zabalíme do utěrky a uložíme pod peřinu (polštář, deku) cca na…
Sójové kostky uvaříme v osolené vodě 20 minut. Scedíme, necháme vychladnout a poté z nich dobře vymačkáme přebytečnou vodu. Vejce smícháme s hořčicí, polévkovým…
Lehce pikantní krevety stačí chvilku opéct na pánvi, promíchat s čerstvou petrželkou a poté podávat bagetkou a majonézovým dipem, který vyladíte podle své chuti. Skvělou…
Kapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak…
Maso i játra omyjeme a nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky, kapie na nudličky. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme masíčko, posypeme pepřem a tymiánem, přidáme…
Kuře opláchneme a rozdělíme na 4 díly, aby se rychleji propeklo. Vložíme do zapékací mísy, nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme pokrájenou cibuli, kečup, vodu /malý hrnek/…
Brambory si oloupeme a nakrájíme na větší kostky.Osolíme bylinkovou solí, pokapeme olejem a přidáme nakrájenou mrkev, 2 cibule na čtvrtinky, česnek na plátky a opepříme…
Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) bez láku a zrovna tak nakrájené jako předchozí, drobně…
Pekáč vymažeme máslem, kuře naporcujeme a položíme kostmi nahoru. Všechny potřeby na omáčku promícháme a kuře zalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě 200st. pod alobalem 40…
Maso na nudličky s olejem a kořením naložíme na hodinku do chladu. Není-li čas, nemusíme.Opečeme maso ze všech stran na oleji, dáme na stranu a přidáme cibuli na měsíčky…
Býčí žlázy nakrájíme na nudličky a na sítku prolejeme horkou vodou po několik minut. Necháme pořádně odkapat.Cibuli nadrobno nakrájíme a k ní přidáme všechny suroviny…
Mrkev nastrouháme na jemno, plátky debrecínky nakrájíme na tenké nudličky, přidáme pomazánkové máslo, paprikové žervé a majonézu.Pomazánku dochutíme solí, pepřem,…
Maso osolíme, opepříme, trochu pokapeme worcestrovou omáčkou a olejem. Takto necháme pár hodin odpočinout. Pak maso vyjmeme a rozpálíme pár kapek oleje na pánvi, kde…
Den předem, nejlépe přes noc naložíme maso. Suroviny na marinádu promícháme ve větší uzavíratelné nádobě. Plec očistíme, nakrájíme na stejně velké kusy a důkladně…
Na oleji si orestujeme cibuli dosklovita, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na kostičky nakrájená rajčata, kozí rohy a žampiony nakrájené na plátky. Na tento…
Salám nakrájíme na tenké nudličky (1/2 kg), kyselé okurky a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme hrášek, tatarku(100g), majonézu (malá sklenička, ale záleží…
Fazole si namočíme alespoň na 4 hodiny do studené vody, pak propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Dáme vychladit. Šunku a okurky nakrájíme, šunku na trochu…
Výběr zralého melounu v obchodě je hračka: Stačí jen znát pár fíglů, jak kvalitu objevit. Rozhoduje váha, pruhy i poklepání
Retro okénko: Besipky kdysi stály jen 70 haléřů. Balení sladkých kroužků s ovocnou příchutí bylo vyrobeno speciálně pro řidiče
I šlehačka má svá tajemství. Na výrobu té domácí stačí dvě ingredience