Medovník od Sebeny
Recept ještě nebyl hodnocenMedovník se u nás celkem rychle zabydlel. Je sice trochu náročnější na svou přípravu, ale zcela jistě za to stojí. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Medovník se u nás celkem rychle zabydlel. Je sice trochu náročnější na svou přípravu, ale zcela jistě za to stojí. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení…
Trojlístky s lískovým oříškem jsou kouzelným spojením jemného těsta a bohaté oříškové chuti. Tyto drobné kousky ve tvaru trojlístků s lískovým oříškem na vrcholu, jsou…
Všechny ingredience spojíme a vypracujeme hladké těsto, které necháme 2-3 dny v potravinářské folii v lednici. Po vytáhnutí z lednice je tlačíme do formiček…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Karamelizované ovoce promíchané s vlašskými ořechy skvěle dochutí vaše dezerty, poháry nebo rýžovou kaši a pomůže vám zpracovat přebytky ovoce. Výborně chutná a díky…
Křehké ořechové cukroví s kousky sladkých rozinek pěkně voní po skořici a zaujme lahodnou chutí i hezkým vzhledem. Ozdobíme ho jednoduchou cukrovou polevou s rumem a…
Rohlíčky jsou bezesporu jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. Vyzkoušejte netradiční punčovou variaci - křehký linecký rohlíček zdobený sladkou punčovou…
Zaklad testa je nutne pripravit si den predem. Zmekly tuk a krupicku promichame.Smes asi 10 minut poradne treme v dlanich a protlacujeme mezi prsty, cimz dostaneme…
Vánoční cukroví nesoucí jméno po francouzské metropoli - to jsou pařížské rohlíčky, které si podle tohoto receptu můžete upéct u vás doma. Křehké těsto, luxusní krém, a…
Jádrové čárky obsahující mleté vlašské ořechy, s krémem vonícím po vanilce. Jsou máčené v hořké čokoládě a chutnají výtečně, jejich příjemně sladká chuť se doslova…
Jste milovníci čokolády a hledáte recept na dokonalé sušenky, neboli cookies? Tak to pro vás máme tento recept. Křupavé sušenky máslové chuti plné kousků čokolády se…
Sklidili jste letos hodně ořechů a přemýšlíte, jak je uskladnit, aby vám co nejdéle vydržely? Zkuste je zavařit. Vydrží déle než 1 rok a to bez nejmenší změny chuti.…
Neobvyklý postup přípravy salátu, kdy se vařená červená řepa ještě peče. Salát se může podávat studený, nebo hned teplý, jen co se na něm rozpustí kozí sýr a med a…
Kuskus se na přípravu salátů skvěle hodí. Je rychle hotový a vy mezitím stihnete připravit ostatní ingredience. Kombinace kuskusu, kozího sýra, brusinek, rukoly a…
Pokud máte chuť na nějaký lehčí moučník, pak určitě musíte vyzkoušet tento bílkový chlebíček. Je krásně nadýchaný a lehký jako dech. Navíc je v něm ukryta kopa dalších…
Suroviny na linecké zpracujeme, vyválíme, vykrajujeme kolečka (průměr 3 - 3,5cm) a ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Do pytlíku na zdobení dáme špičku s…
Do mísy nasypeme mouku a sůl. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, ocet, vlahou vodu a hněteme na robotu 10 minut. Bochánek dáme na vál, přikryjeme nahřátým hrnkem a…
Snadné ořechové rohlíčky si můžete připravit snadno a velmi rychle. Těsto se peče ve formičkách, takže odpadá práce s tvarováním. Plnit je můžete Nutellou, takže ani…
Rohlíčky plné vlašských ořechů, které se rozplývají na jazyku? Tak přesně to jsou ony. Křehké a velmi jednoduché. Těsto vtlačíme do formiček na rohlíčky a po upečení…
Smícháme "suché" suroviny a pak přidáme "mokré". Promícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo s pečícím papírem). Můžeme posypat rozdrceným vlašáky.…
Milovníci plněných košíčků zbystřete! Kakaový základ v korpuscích, nazdobený jemným máslovým krémem stejné kakaové chuti, navíc dozdobený kandovanou višní, vás určitě na…
Nadýchaný, vláčný díky jablíčkům a s křupavými ořechovými kousky. Takový je tento podzimně laděný perník, do kterého zakomponujete dary ze zahrady. Tak se pusťte do jeho…
Receptů na svatomartinské rohlíčky je spousta. My pro vás máme jednoduchý recept, těsto je jednoduché, křehké, nemusí kynout a zvládnou jej i úplní začátečníci. Plníme…
Granizados aneb Osvěžující ledová tříšť: Snadno ji vyrobíte z čerstvých jahod, důležité je směs během mražení několikrát promíchat
Retro vaření s Kristinou: Na Letnice si udělejte tyhle meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta
Bez kávy ráno nefungujete? Zkuste nastartovat den jejími zdravějšími alternativami