Závin s kaki
Recept ještě nebyl hodnocenNa masle za stáleho miešania opražíme dozlata strúhanku.Hurmi kaki nakrájame na malé kocky, pridáme škoricu, med a sekané orechy a premiešame.Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na masle za stáleho miešania opražíme dozlata strúhanku.Hurmi kaki nakrájame na malé kocky, pridáme škoricu, med a sekané orechy a premiešame.Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik…
Jablka vydlabeme, zbavíme jadřinců a vnitřek nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nasekané vnitřky jablek, zakapeme citronem, přidáme med,…
Suroviny dáme do DP na program cesto. Po vykysnutí urobíme 2 bochníky a vyvaľkáme cesto hrúbke asi 5mm. Narežeme pásiky po dlžke celého cesta, ktoré potom namotáme na…
Připravte tyto výborné koláče z kynutého těsta. Naplníte je dvěma druhy náplní, posypete žmolenkou a můžete péct. Z tohoto těsta lze připravit i chodské koláče, rohlíčky…
Oblíbený biskupský chlebíček voní rozinkami, ořechy a čokoládou. Zapomeňte tentokrát na jeho nakupování a připravte si voňavý moučník v teple domova. Jeho příprava není…
Štola na vánočním stole nesmí chybět. A protože má v cukroví velkou konkurenci, musí být dokonalá. Tato je z tvarohového těsta, které je dlouho vláčné, nevysychá a proto…
Typické perníčky známe jako vykrajované tvary, zdobené bílkovou polevou. V tomto receptu však najdeme inspiraci na další způsob pečení perníčků, plnění marcipánem,…
Upéct jednoduchý jablkový závin z jogurtového těsta podle tohoto receptu zvládne opravdu každý. Na těsto postačí pár surovin, závin naplníme klasicky jablky, skořicí,…
Rohlík nemusí být jen slané suché pečivo, jak ho znáte z obchodu. Ve Svaté Heleně pečou sladké rohlíky s rozmanitými náplněmi, které rozhodně musíte vyzkoušet. Upečte si…
Pokud nemáte nebo nechcete použít listové těsto, vyzkoušejte si připravit štrúdl podle tohoto receptu. Těsto je vypracováno z mouky, vejce a pomazánkového másla, dále už…
Čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni, na dno každého papírového košíčku dáme náplň a zalijeme čokoládou.
Všechny suroviny smíchat dohromady a dát péct,skořice s medem dělá výbornou chut´tomuto moučníku.Po schladnutí polijeme čokoládovou polevou posypeme ořechy či kokosem
Mouku, sýr a Heru smícháme dohromady. Z těsta jsem si udělala válec o průměru asi 8 cm, nakrájela na dílky. Každý jsem zakulatila a na plechu do něj udělala důlek.…
Biskupský chlebíček, který voní po exotickém kandovaném ovoci a citronové kůře, zazáří na nejednom slavnostním stole. Podávejte jej nakrájený na řezy, aby krásně vynikla…
Uděláme těsto, dáme odpočinout na 1 hodinu do chladna a pak už vykrajujeme kolečka. Polovina bude bez polevy na tu druhou dáme tu žloutkovou polevu. Posypeme oříšky nebo…
Nejprve v míse promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme tekuté, vše smícháme dohromady a vytvoříme těsto. Pokud chceme, můžeme do něj nasypat nadrcené ořechy.Plech…
Na tenko rozklepané telecí maso v křupavé, dozlatova osmažené strouhance. Řeč není o ničem jiném, než o výborném vídeňském řízku, který se řadí mezi speciality rakouské…
Hlatkou mouku, cukr, máslo, žloutky spojíme dohromady, pokud chceme přidat ořechy, mandle, kokos nebo kakao, ubereme tolik hladké mouky, kolik přidáme ořechů, nebo…
Sladká pochoutka všech vánočních trhů, vonící až za třetí roh…hodně lidí si je zkouší upéct doma, na zavařovačkách, plechovkách od piva, láhvích od vína – i když to bez…
Mezi druhy cukroví, které na Vánoce nesmí na sváteční tabuli chybět, patří křehké ořechové pracny, provoněné skořicí a hřebíčkem. Nenáročné na přípravu, obalené v…
Upéct tento moučník, je ideální způsob, jak využít zbylé banány. V těstě vynikne nejen šťavnatá chuť zralých banánů, které přidávají do moučníků vlhkost a sladkost, ale…
Tradiční vánoční moučník, který voní máslem, rozinkami a vanilkou. Vánočka z kynutého těsta rozsvítí každý slavnostní stůl a přinese atmosféru Vánoc. Připravte si ji…
Křehké, voňavé a tak snadné. Ořechové hřebínky z listového těsta spojují jemnou náplň z mletých ořechů s dokonale zlatavým těstem, které se rozplyne na jazyku. Tento…
Chcete na poslední chvíli připravit neobvyklý druh nepečeného cukroví? Pak rozhodně vyzkoušejte tento recept na tradiční chorvatský dezert. Budete ohromeni jeho chutí a…
Znojemský nálev dá křupavým okurkám tu nejlepší chuť. Důležitý je voňavý kopr, pikantní křen i další nezbytné ingredience
Sladké devadesátky a slavné porevoluční dobroty: Také jste žvýkali Hubba Bubba a míchali si Tang?
Jablkový perník: Díky ovoci je dokonale vláčný a báječně šťavnatý, čokoládová poleva dodá punc svátečního dezertu