Ořechová bábovka s banány
Recept ještě nebyl hodnocenCukry utřeme s máslem do pěny a postupně zašleháme vejce jedno po druhém. Přidáme rozmačkané banávy a mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy.Těsto nalijeme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cukry utřeme s máslem do pěny a postupně zašleháme vejce jedno po druhém. Přidáme rozmačkané banávy a mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy.Těsto nalijeme do…
Ořechy pomeleme, smícháme s moukou, sodou a cukrem. Přidáme máslo, vypracujeme vláčné těsto a necháme odpočinout. Těsto následně plníme do rohlíčkových formiček, ty ale…
Smícháme jogurt, cukr, med nebo sirup a sůl. Přivedeme k varu a odstavíme. Vmícháme máslo a vanilku.Nakonec vmícháme ořechy a pořádně obalíme. Necháme asi deset minut,…
Těsto: Bílky oddělíme od bílků a se špetkou soli ušleháme sníh. Až je sníh napůl ušlehaný přidáme cukr a došleháme. Potom do sněhu zašleháme žloutky, olej a a vodu. Až…
Piškot: Do prosáté mouky zamícháme prášek do pečiva, jedlou sodu, vanilkový cukr, skořici a sůl. Mrkev si očistíme a najemno nastrouháme. Ořechy najemno nasekáme.…
Na svatého Martina se tradičně připravují drobné rohlíčky plněné náplní. Připravíme je z kynutého těsta, naplníme výbornou ořechovou náplní ovoněnou skořicí a upečeme je…
Na svatého Martina se tradičně připravují drobné rohlíčky plněné náplní. Připravíme je z kynutého těsta, naplníme výbornou ořechovou náplní ovoněnou skořicí a upečeme je…
Jablečný štrúdl je oblíbený dezert, který v sobě spojuje lahodnou chuť šťavnatých jablek, voňavé skořice a křehkého, tenkého těsta. Na rozdíl od tradičních receptů je…
Do mísy prosejte hladkou mouku spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. K suché směsi přisypte namleté ořechy a promíchejte. Uprostřed suché směsi udělejte důlek a do něj…
Těsto necháme půl hodiny kynout, pak ho rozdělíme na 4 díly, z každého dílu vyválíme placku ve tvaru kruhu a tu rádýlkem rozdělíme na 8 dílů. Plníme tvarohem, povidly,…
ze všech ingrediencí vypracujeme těsto,zabalíme do folie a necháme do druhého dne uležet.Druhý den se obrníme trpělivostí a těsto tence vyválíme-opatrně,rádo se trhá…
Vypracujeme těsto, můžeme nechat chvíli odležet v lednici. Těsto vyválíme (2-3 mm) a vykrajujeme hvězdičky a kytičky. Půlku upečeme rovně na plechu, druhou půlku…
1. Připravte vodní lázeň. Do kastrolu nalijte vodu a postavte na něj větší ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vodu přiveďte k varu. Do misky vložte heru…
Sladké řezy s vanilkovým krémem a lehce pikantní meruňkovou marmeládou budou potěšením nejen pro vaše chuťové pohárky, ale i pro vaše oči. Řezy, ozdobené nasekanými…
slepujeme, malujeme, lepíme, namáčíme ... vše podle fantazie
Na vál dáme mouku a na velkém okatém struhadle nastrouháme Omegu. Přilijeme kvásek a zpracujeme polotuhé těsto. Nenecháváme kynout, ale s těstem hned pracujeme. Vyválíme…
Jednoduchá a rychlá bábovka s kakaem. Díky jogurtu je krásně vláčná. Podle chuti přidáme ořechy, kokos, nebo i rozinky. Skvěle se hodí na snídani nebo k nedělní kávě.
Kedlubna je šťavnatá zelenina, která je na jaře ke sklizni často jako první, tak proč si z ní nepřipravit lahodný salát plný vitamínů. Díky našemu receptu ji využijete…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Protože se neustále zdůrazňuje, že originální recept na medovník je tajný, vyrojila se spousta upravených a podobných receptů. A každá hospodyňka považuje ten svůj za…
Hledáte dokonalý moučník k nedělní pohodě a kávě po obědě? Tak to jste tu správně! Šťavnatá jablka s ořechy, vonící po skořici zalitá jemným korpusem, který zakryje…
Pařížské rohlíčky nesmí chybět na vašem vánočním stole. Lehký korpus, sladký krém a čokoládová poleva z nich dělá dobrotu, která jistě zmizí ze svátečního talíře jako…
Mouku smícháme se sodou, mrkví a ořechy.Vejce utřeme s cukrem a olejem a vše dohromady smícháme.Rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a zvolna pečeme.Po vychladnutí…
Nejlepší velikonoční jidáše: Jak na to, aby byly krásně nadýchané a vydržely dlouho čerstvé
Jak na dokonalý drůbeží kaldoun? Poctivý vývar z drůbků a orestovaná zelenina dodají polévce skvělou silnou chuť
Vyzkoušejte světově proslulé saláty: Jak připravit Caesar, Nicoise nebo Waldorf?