Hrníčková bábovka od babičky
Recept ještě nebyl hodnocenVíkend u babičky vždy znamená nějakou dobrotu v podobě moučníku. Jednoduché buchty mohou působit příliš obyčejně, nicméně šikovné babičky mají recepty vymazlené k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Víkend u babičky vždy znamená nějakou dobrotu v podobě moučníku. Jednoduché buchty mohou působit příliš obyčejně, nicméně šikovné babičky mají recepty vymazlené k…
Co by to bylo za Vánoce, kdyby na stole chyběly vanilkové rohlíčky. Že je ještě nemáte? Pak si je upečte podle našeho receptu, který je léty prověřený a nikdy nezklame.…
Bábovka už po celá desetiletí patří mezi nejoblíbenější moučníky českých kuchyní. Tato bábovka je příjemně vláčná díky zakysané smetaně a strouhanému jablku a zajímavě…
Sušenky z našeho receptu jsou rychlé. Díky tomu, že v nich není žádný tuk, je můžeme považovat za o něco zdravější mlsání. Nejsou sice dietní, ale zato jsou moc dobré.…
Dobrý moučník pro posezení s rodinou či přáteli. Kvůli alkoholu ho sice nebudeme nabízet dětem, ale nahradíme-li rum čajem nebo džusem, pak si na něm i děti velmi…
Mouku, cukr, olej, kypřicí prášek, vajíčka a kysanou smetanu smícháme. Do světlého těsta přidáme vanilinový cukr a do tmavého kakao.Do těsta přimícháme např. čokoládu…
V misce smícháme sypké suroviny, přidáme nasekané oříšky a pokrájené brusinky a nakonec vejce a máslo (ideálně rozměklé), ručně hněteme až se nám hmota spojí. Na plech…
Pokud potřebujete vytvořit hezky vypadající dezert, u kterého ale nestrávíte při přípravě mnoho času, jste tady správně. Nadýchaný korpus proložený odlehčeným, dobře…
Toto univerzální těsto má široké možnosti svého využití. Je možné ho klasicky vyvalovat a vykrajovat různé tvary, nebo ho vytlačovat strojkem, nebo jím plnit košíčky.
Jáhly spařte dvakrát vroucí vodou. Vsypte je do hrnce, přidejte mléko, vodu, špetku soli a přiveďte k varu.Jáhly vařte cca 10 minut doměkka a nakonec je nechte 5 minut…
Jemné těsto oříškové chuti plněné máslovým krémem s pořádnou dávkou čokolády. A nahoru může přijít třeba mandlička. Další obměna tradičních košíčků, které jsou oblíbeným…
Občas se při pečení stane, že nám zbyde korpus. Nemusíme jej hned vyhazovat, ale můžeme z něj vytvořit skvělé nepečené cheesecake kuličky. Mascarpone a korpus spojíme,…
Vanilkové rohlíčky jsou klasika, která neodmyslitelně patří k vánocům. Nejen že jsou křehké a lahodné, také dlouho vydrží, pokud se vám na ně neseběhne rodina, kterou…
Do mísy vložíme mouku, mleté ořechy a moučkový cukr. Promícháme, přidáme změklé máslo, vejce a všechny suroviny zpracujeme na těsto. Zabalíme ho do mikrotenu a necháme v…
Štrúdl je nadčasová klasika, která nikdy nezklame. Křehké těsto, voňavá náplň z jablek, skořice a rozinek – to vše tvoří dokonalou harmonii chutí, která okouzlí každého.…
Košíčky jsou klasickým vánočním cukrovím, které okouzlí svou jemností a rozmanitostí chutí. Vyzkoušejte je a obohaťte svůj vánoční stůl o tento oblíbený druh cukroví,…
Piškotový moučník s jablky je tady pro milovníky jednoduchých podzimních chutí. Můžete jej připravit jen ovoněný skořicí, nebo jablečnou náplň ozvláštnit přidáním kokosu…
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Můžeme nechat odležet, ale není nutné. Na pomoučeném vále vyválíme plát, z něj vykrajujeme libovolně tvary. Pečeme ve vyhřáté…
Do hrnce dáme smetanu s cukrem moučka i vanilkový cukr a mouku. Přivedeme k varu a vaříme asi 1 minutu, odstavíme z plotny a přidáme oříšky a ovoce a necháme vychladit…
Pokud už jste z vánočního mlsání přeslazení, jistě oceníte toto drobné slané pohoštění, které se skvěle hodí k vínu i pivu. Těsto ochutíme sýrem a vlašskými ořechy,…
Domácí ovesné sušenky, které hravě zvládne i malé dítě. Můžete si je variabilně zpestřit a vylepšit přidáním různých semínek a oříšků. Jsou lahodné a perfektně křupavé.…
Vosí hnízda ze sladkého těsta z mletých oříšků, plněné máslovým krémem, s lineckým kolečkem vespod, nesmí na Vánoce nikdy chybět. Ze sváteční tabule toto oblíbené…
Polévky v 19. století pomáhaly léčit choleru, oblíbený byl oukrop nebo bramboračka, na nohy stavěla silná polévka podle Rettigové
Encyklopedie vajec: Rozeznáte od sebe různé druhy? Které vejce je nejzdravější a jak se rozbíjí to obrovské pštrosí?
Smažili jsme křupavé bramborové spirálky jako ze stánku: Ty naše jsou desetkrát levnější a na výrobu stačí jen špejle a nůž