Nanuky z ostružin
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci svaříme vodu společně s cukrem na hustý sirup. Poté přidáme lístky máty a necháme vychladnout.V míse rozmixujeme ostružiny a postupně přidáváme sirup bez lístků…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci svaříme vodu společně s cukrem na hustý sirup. Poté přidáme lístky máty a necháme vychladnout.V míse rozmixujeme ostružiny a postupně přidáváme sirup bez lístků…
Nejprvě si připravíme linecké těsto - veškeré suroviny smícháme v pevné těsto a dáme na chvíli odležet do ledničky. Mezitím si připravíme náplň:vše smícháme v hladkou…
Lehce kyselá chuť rebarbory a ostružin spolu se sladkými jahodami - vyzkoušejte tuto kombinaci v tomto výborném, pikantním džemu. Džem je skvělý do jogurtu i jako náplň…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zlehka vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem. Nalejeme do dortové formy, kterou jsme vymazali sádlem a vysypali…
Zpříjemněte si horký den a zchlaďte se zmrzlinou ze smetany, ostružin a citronové šťávy. Zmrzlina je osvěžující, skvěle chutná a má nádhernou barvu. Příprava je velmi…
Mouku, cukr, strouhanou pom.kůru, šťávu z pomeranče, 4 žloutky, van.cukr, pr.do pečiva a olej ušleháme v míse. Zbylé 4 bílky ušleháme v tuhý sníh, který postupně…
Tvaroh má být čerstvý, sušší a nakyslé chuti. Pokud je potřeba, necháme ho 1 hodinu odkapat. Z másla, cukru, žloutku a mouky uhněteme těsto. Těsto necháme v lednici…
Troubu předehřej na 140 °C/horkovzdušnou - 160°C/elektrickou. Připrav korpus: sušenky vlož do robotu a rozsekej je na drobečky(pokud není robot, vlož do silnějšího…
Vejce vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Přilijeme mléko a olej, přidáme kakao a skořici. Na krém vyšleháme opět vejce a cukr, přidáme…
Nejdříve si připravte drobenku. Mouku a máslo zpracujte v robotu nebo ručně do konzistence vlhkého písku, do mísy přidejte cukr a vločky. Pak vše promíchejte vidličkou,…
Kdo by neměl rád likéry, zvlášť ty vlastnoručně vyrobené! Přitom s cukerným sirupem a kvalitním lihem to není vůbec žádný problém. Trochu práce s přípravou mít budete.…
Korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridávame po 1 lyžici horúcej vody (spolu 5). Vmiešame orechy.Z bielkov vyšľaháme pevný sneh (ak obrátime misu…
Ovoce v kombinaci s tvarohem v opravdu jemném a šťavnatém těstě dělá z tohoto moučníku opravdovou lahůdku. Výběr ovoce záleží jen na vás. Závěrečné pokapání másla s…
Na spodní část sušenky rozdrtíme a přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, promícháme a pořádně utlačíme na dno dortové formy o průměru 29 cm. Dáme ztuhnout do lednice. …
Pokud hledáte inspiraci na pěkný letní dezert, vyzkoušejte tyto dobré koláčky. Naplníte je žloutkovým krémem, ozdobíte čerstvými malinami a ostružinami a na závěr…
Hlubší, širší hrnec naplníme do čtvrtiny vodou a uvedeme k varu.Do každého sáčku kápneme olej, mezi dlaněmi malinko promneme a sáčky vložíme do 250 ml hrnků.Vejce…
Omytá jablka a hrušky nakrájíme na kostky a zakapeme citronem, aby nezhnědly. Švestky rozpůlíme. Změklým máslem vymažeme pekáček a nasypeme směs ovoce. Posypeme cukrem…
Kefír smícháme s cukrem a maizenou a svaříme dohusta, zamícháme do něj ostružiny a plníme muffinové formičky. Pár formiček můžeme plnit nejprve dortovým želé - na dno…
Kefír smícháme s cukrem a maizenou a svaříme dohusta, zamícháme do něj ostružiny a plníme muffinové formičky. Pár formiček můžeme plnit nejprve dortovým želé - na dno…
Panna cotta je klasický italský dezert, který se připravuje ze smetany svařené se želatinou a mlékem. Jemná chuť panna cotty je v tomto receptu v zajímavém kontrastu se…
Kefír smícháme s cukrem a maizenou a svaříme dohusta, zamícháme do něj ostružiny a plníme muffinové formičky. Pár formiček můžeme plnit nejprve dortovým želé - na dno…
Horké dny nám zpříjemní tento lahodný koláč. Jednoduchý korpus plníme náplní z ostružin, jogurtu a šlehačky. Výsledný koláč ještě můžeme podle své fantazie ozdobit…
Horké dny nám zpříjemní tento lahodný koláč. Jednoduchý korpus plníme náplní z ostružin, jogurtu a šlehačky. Výsledný koláč ještě můžeme podle své fantazie ozdobit…
Milovníky čokolády jistě potěšíte touto nadýchanou čokoládovou pěnou, která se v ústech jen rozplyne. Pěna díky rumu příjemně voní a dobře ji doplňují sladkokyselé…
Tradiční svatební polévkou je vývar s knedlíčky. Jak je udělat, aby chutnaly božsky?
Blíží se největší vinařský festival v Praze. Láká na ochutnávku autentických vín bez chemie
Čatní z angreštu je jemně pikantní a lehce aromatické. S cibulí a hořčičným semínkem báječně ladí k sýrům