Piškotová roláda s banánem
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: Z bílků a citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh. Potom postupně vešleháme do sněhu polovinu cukru. Dále ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru, a ty po malých…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: Z bílků a citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh. Potom postupně vešleháme do sněhu polovinu cukru. Dále ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru, a ty po malých…
Arašídy obvykle podáváme jako slané pohoštění na oslavách. Můžeme je ale použít i při vánočním pečení jako příjemné zpestření. Netradiční chuť získáme i použitím…
Přebytek bílků můžeme zužitkovat při pečení tohoto výtečného chlebíčku. Bílkový sníh smícháme s moukou a máslem a přidáme bohatou porci ořechů, kandovaného ovoce a…
Zpracujeme těsto, děláme lžičkou hromádky a pečeme do růžova, ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Figy pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme mandle, orechy, cukor, žĺtky a kandizované ovocie. Dobre zmiesime na jednoliatu masu. Cesto rozdelíme na dve časti a každú…
Štóla je pro německy mluvící země neodmyslitelně spjata s vánočními svátky. Nalezla si své příznivce i v našich končinách. Zkuste jednoduše připravitelnou variantu…
Štóla z tvarohového těsta je prakticky ihned ke konzumaci, protože tvaroh se postará o vláčnost. Obohacení kandovaným ovocem, ořechy, mandlemi či brusinkami je čistě na…
Milujete sójové sladkosti? A co sójové suky, které všichni dobře známe z dětství? Pokud je pokryjete čokoládovou polevou a ozdobíte ovocem, vznikne lahodné a jednoduché…
Výborný recept na štolu s přídavkem špaldové mouky, fruktosy a obilného mléka. Upečenou štolu nechte před Vánoci rozležet, protože jedině tak se v ní krásně prolnou…
Mouku, cukr a smetanu uvařit v hustou kaši, do které po vychladnutí vmícháme arašídy a kandované ovoce. Pomocí lžičky tvarujeme hrudky, které pokládáme na plech…
3 celá vejce spolu s hrnkem cukru rozšleháme ručním el. mixerem, metlami do pěny, asi 1 min. Do vyšlehané hmoty nalijeme - olej, vlažné mléko, zakysanou smetanu, přidáme…
Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny. Potom postupně přidáme žloutky, měkký tvaroh, vlažné mléko a část prosáté mouky.Z bílků ušleháme pevný sníh, se zbylou prosátou…
Těsto: ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, necháme odpočinout, pak kousky vtlačujeme do suchých formiček na košíčky a pečeme na 180 stupních zhruba 15 minut.…
Dortové oplatky rozdrtíme, zalijeme sirupem asi 1 dcl a necháme nabobtnat. Přidáme ostatní suroviny a vymícháme vláčné těstíčko, ze kterého tvoříme kuličky, které…
Sladký chlebíček provoněný citronem a rumem ochutíme kandovaným ovocem. Po upečení ho polijeme čokoládou. Chlebíček se podává jako sváteční snídaně o Vánoce, můžeme si…
Na Vánoce se mnohé hospodyňky předhání v počtu napečeného cukroví. Tyto kopky pak snadno připravíte ze zbytků po lineckém, z kandovaného ovoce, různých odřezků řezů, no…
Vláčné a voňavé pečivo, podobné naší vánočce, to je německá štola. Štola je plná kandovaného ovoce, rozinek a ořechů. Pro chuť je možné přidat také kousky marcipánu.…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme 1 hodinu odpočinout. Poté vyválíme na slabší plát a vykrajujeme malá kolečka, která upečeme tak, aby měla bledší barvu…
Tvarohová štola chutná nejlépe hustě zasypaná moučkovým cukrem. Tato štola je plná kandovaného ovoce, ořechů a rozinek a vydrží vláčná opravdu dlouho, můžete ji tak před…
Receptů na královnu svátečního stolu vánočku existuje opravdu nespočet, tento recept je však jiný v tom, že v těstě jsou přidané nastrouhané brambory, díky kterým bude…
Ovoce, ořechy, rozinky, brusinky, mandle, kousky čokolády a nastrouhanou kůru vložíme do misky. Přidáme trochu mouky a promícháme.Žloutky vyšleháme s cukry a změklým…
Nemáte rádi vánoční shon? Nestíháte s dárky a cukrovím? Tento snadný a rychlý recept je přesně pro vás. Kandované ovoce zalité čokoládou s oříšky provoní váš domov a…
Malé mléčné čokoládky pro menší děti můžete lehce připravit i doma. Zdobit se dají například želatinovými medvídky, oříšky, menšími lentilkami a i jiným cukrářským…
Křupavé marokánky přinášejí dokonalou kombinaci sladkého kandovaného ovoce, voňavých ořechů a jemně křupavého čokoládového povrchu. Tento rychlý a snadný recept vám…
MasterChef Česko na sladko: Jak zvládnout odpalované těsto a upéct perfektní věnečky?
Pampelišky jsou přírodní poklad: Vyrobte si pampeliškový olej, využijete jej třeba při opalování
Vřídelní polévka pro lepší zažívání i na kocovinu: Vaří se přímo z vody z Vřídla a má po ní jemně slanou chuť