Marokánky moje
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční dobrota plná chutí a neodolatelné spojení křupavosti a sladkosti - to jsou klasické vlastnosti marokánek. Toto vynikající cukroví nesmí chybět na žádném…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční dobrota plná chutí a neodolatelné spojení křupavosti a sladkosti - to jsou klasické vlastnosti marokánek. Toto vynikající cukroví nesmí chybět na žádném…
Vánoční štolu můžete upéct i z méně tradiční špaldové mouky, která chutná po oříškách. Stačí zamíchat těsto, naplnit pečící formu a upéct. Upečenou štolu bohatě…
Do uvařené kávy dáme med a cukr, necháme přejít varem a dáme vychladit. V míse rozšleháme vejce a za stálého míchání přiléváme olej. Pak postupně vařečkou přimícháme…
Všetky suroviny dobre spracujeme na cesto (kandizované ovocie pokrájame nadrobno). Necháme v chlade postáť asi 30 minút.Potom vyvaľkáme na cca 5 mm hrúbku a vykrajujeme…
Vše řádně promíchat, nalít do vymazané a vysypané formy a upéct. Po upečení lze polít libovolnou polevou, nebo pocukrovat (ale není nutné).
200 g piškotů rozdrtíme válečkem na prášek, smícháme s kokosem, cukrem, máslem, bílkem a zpracujeme v těsto. Plníme do moukou vysypaných formiček ve tvaru včelího úlu.…
Vejce našleháme s cukrem do pěny, nakonec lehce vmícháme mouku. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, který jsme ještě vymastili a vysypali hrubou moukou ve…
Chcete potěšit tradičním vánočním moučníkem někoho, kdo musí, nebo chce omezit lepek v potravě? Dnes to již je docela snadné. S použitím bezlepkové mouky vytvoříte…
Vše důkladně promícháme v misce, můžeme plnit košíčky a dáme do mikrovlné trouby na 3 a1/2 minuty plný výkon
Klasická vánoční štola je hodně sladká, plná kandovaného ovoce a ořechů. Také vábně a neodolatelně voní rumem a vanilkou. Přesně tak jako tato jemná a vláčná kráska z…
Vajíčka rozdělíme do dvou misek - zvlášť žloutky, zvlášť bílky. Ke žloutkům přidáme oba cukry a Heru a vyšleháme do pěny. Pak přidáme tvaroh a rum a ještě šleháme.…
Lité buchty patří mezi oblíbené rychlovky, které nám maminky a babičky pečou na víkend. Ať už ke snídani nebo jako zákusek ke kávě, vždy si na nich pochutnáme. Třeba…
Upečte si s námi biskupského beránka plného kandovaného ovoce, ořechů a rozinek. Příprava je snadná, těsto barevné. Nakonec jej můžete polít čokoládovou polevou,…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha. Žloutky ušleháme s cukrem pěny, přidáme zakysanou smetanu, mouku s práškem do pečiva.Dále přidáme…
V míse nejdříve vyšleháme sníh z bílků, do kterého přidáme špetku soli.V další míse vyšleháme vejce s mírně měkkým máslem a cukrem do pěny.Obě směsi opatrně smícháme…
Smícháme všechny sypké přísady, přidáme vejce a tuk a vařečkou zamícháme. Lžičkou klademe na plech vyložený pečícím papírem hromádky asi 4 cm od sebe (roztečou se) a…
Z mouky, obou cukrů, medu, vajec, sody, skořice a citronové kůry vypracujeme těsto. Není ho mnoho, proto použijeme menší plech. Na pomoučněném válu vyválíme z poloviny…
Muffiny, tyto malé bábovičky, mají rády zejména děti. Výhodou je, že lze libovolně experimentovat s náplní. Například léty prověřená kombinace jablek a ořechů, použitá v…
Hutnější vánočka, která ale svou nadýchanost dohání dlouhou trvanlivostí a vláčností. Je velmi chutná, voní po másle, rumu a rozinkách. Z receptu upečete hned několik…
maslo, mlieko, múku a cukor varíme do zhustnutia, pridáme nasekané orechy, kandované ovocie, hrozienka,kokos, všetko zmiešame a pečieme v predhriatej trúbe do rúžova. …
Vzpomínkou na pečlivou a piplavou tvorbu našich babiček jsou tato slepovaná linecká kolečka. Tři vrstvy dobrot na sobě a korunovace kandovanou třešní vytvoří rotomilá…
Bílky se solí vyšleháme do husta. Přidáme polovic cukru a šleháme do rozpuštění. Dáme šťávu z citronu a šleháme. Druhou půli cukru lehce vmícháme. Lehce zapracueme…
V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel. Směs odstavíme…
Na upečený korpus poklademe směs a zalijeme čokoládou, ozdobíme ořechem, mandlí, nebo čímkoliv oku a chuti libém
Ochutnejte Tunisko! Dejte si čerstvé datle, smažené taštičky brik nebo speciální mrkvový salát
Souboj na talíři završil fantastický houbový guláš pod taktovkou Jana Punčocháře. Jak tohle levné jídlo připravit dokonale?
Nejlepší dušený špenát je skvělý k masu i do těstovin. Chce to jeden malý trik