Marokánky
Recept ještě nebyl hodnocenMarokánky jsou výborné nejen jako cukroví kolem Vánoc ale i ke kávičce v kdejaké cukrárně od začátku podzimu. Voní a chutnají ovocem, ořechy a kůrou citrusů. Zalité v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 101 kJ / 263 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 58,00 g |
– cukry | 54,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Marokánky jsou výborné nejen jako cukroví kolem Vánoc ale i ke kávičce v kdejaké cukrárně od začátku podzimu. Voní a chutnají ovocem, ořechy a kůrou citrusů. Zalité v…
Uvaříme kaši a to tak, že dáme do hrnečku 250 ml vody, v ní rozpustíme med. Až se med rozpustí, nasypeme do vody rozemleté vločky a uvaříme hustou kaši.Do kaše přisypeme…
Pokud patříte mezi fanoušky sladkých snídaní, tak musíte vyzkoušet zapečené müsli s nakrájeným sušeným ovocem, oslazené medem a cukrem. Tato snídaně vám dodá potřebnou…
Sušenky z našeho receptu jsou rychlé. Díky tomu, že v nich není žádný tuk, je můžeme považovat za o něco zdravější mlsání. Nejsou sice dietní, ale zato jsou moc dobré.…
Vše smícháme dohromady a na plechu uděláme malé placky průměru 3-4 cm, zvětší se pečením.
Biskupský chlebíček, který voní po exotickém kandovaném ovoci a citronové kůře, zazáří na nejednom slavnostním stole. Podávejte jej nakrájený na řezy, aby krásně vynikla…
Do hrnce dáme smetanu s cukrem moučka i vanilkový cukr a mouku. Přivedeme k varu a vaříme asi 1 minutu, odstavíme z plotny a přidáme oříšky a ovoce a necháme vychladit…
Domácí ovesné sušenky, které hravě zvládne i malé dítě. Můžete si je variabilně zpestřit a vylepšit přidáním různých semínek a oříšků. Jsou lahodné a perfektně křupavé.…
Nepečené cukroví je velmi oblíbené a má neskutečně mnoho podob. Zkuste oplatkovo-čokoládovou dobrotu z našeho receptu. Jako náplň můžete využít od oříšků po sušené…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
V malém množství mléka rozmícháme vanilkový pudingový prášek. Zbylé mléko nalijeme do hrnce, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Když je cukr rozpuštěný, přidáme…
I z obyčejného listového těsta, se dá vytvořit na pohled pěkný a chutný kousek sladkého pečiva. Sušené ovoce v tvarohové náplni chutná báječně a díky meruňkám a…
Recept na skvělé podzimní müsli, které výborně nastartuje mlhavé a mnohdy i upršené ráno. Smíchejte ovesné vločky, jáhelné pukance, ořechy, přidejte zahřívací koření…
Postup je velmi prostý - vše spojíme dohromady v lepivé těsto. Ideálně nejprve promíchejte suché ingredience a poté přidejte máslo, jogurt a vejce. Vykrajujte lžící…
Zpracujeme rychle linecké těsto,aby se suroviny moc nezahřály a rozválíme 3 pásy (nebo 4, pokud chcete řezy drobnější) + upečeme na pečicím papíru (pečeme jako linecké…
V nádobě s nepřilnavým dnem uvaříme moučnou kaši. Po vychladnutí do ní přimícháme sekané ořechy, rozinky, pokrájené sušené ovoce.Z těsta tvoříme pomocí dvou lžiček…
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, do kterého vmícháme moučkový cukr, mouku a máslo.Následně přisypeme na menší kousky pokrájené sušené ovoce, ořechy a mandle, které do…
Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální dezert na vánoční stůl, když vám po pečení cukroví zbyde…
Mandlový chlebíček plný kousků ořechů a ovoce je vlastně takovou alternativou pro velikonočního beránka. Slavná cukrářka Míša Landová jej peče tradičně na jarní svátky.…
Tento lahodný dezert je nejen zdravější variantou, ale také skvělou volbou pro ty, kteří preferují bezlepkovou stravu. S jemným nádechem koření a šťavnatou texturou si…
Připravíme si větší hrnek, o objemu alespoň 300 ml, ale lépe 400-500 ml. Nasypeme do něho všechny sypké suroviny a lžící je promícháme. Přilijeme olej a vodu a lžící…
Punčový dort vznikl již někdy za první republiky, a to nejspíš velkou náhodou, jelikož jej cukráři připravovali ze zbytků korpusů jiných dortů. Ovšem dort z tohoto…
Nejdříve dáme předehřát troubu na 170 st. - koláč je hned. V míse smícháme - prošleháme - metličkou tvaroh a zakysanku, zašleháme vejce, přidáme postupně máslo i ostatní…