Sojový salát se sýrem a zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenSojové maso uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme, necháme zchladnout a následně z něj pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Vymačkané maso pokrájíme na menší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sojové maso uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme, necháme zchladnout a následně z něj pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Vymačkané maso pokrájíme na menší…
Uvaríme cestoviny na skus, tak, aby boli hotové pri dokončení mäsa.Mäso dáme do misky a pridáme 2 lyžice oleja, 1 lyžičku kurkumy, korenie a soľ. Premiešame a necháme 2…
Nejdříve připravíme směs na placky. Do mísy rozklepneme tři vejce, přidáme sůl, pepř, strouhaný sýr a mouku. Mletá paprika by se ve vejcích nerozmíchala a tak zvlášť do…
Pokud máme krevety mražené, propláchneme je a necháme na sítu okapat. Nudle uvaříme podle návodu na obalu a scedíme. Očištěný zázvor, chilli a česnek nasekáme na…
Dáme vařit hrnec s osolenou vodou. Všechnu zeleninu umyjeme, nakrájíme a připravíme i bylinky a ostatní ingredience, aby nám to odsýpalo.Do kastrolu dáme smažit cibulku.…
Dáme vařit hrnec s osolenou vodou. Všechnu zeleninu umyjeme, nakrájíme a připravíme i bylinky a ostatní ingredience, aby nám to odsýpalo.Do kastrolu dáme smažit cibulku.…
Rybu nakrájíme na porce, přidáme očištěnou hlavu, jikry, případně mlíčí. Vše zalijeme cca 2 l osolené vody s celým pepřem, bobkovým listem a kuličkami nového koření.…
Máte-li k dispozici cukety, zkuste je zpracovat na uskladnění ve formě zeleninové hořčice. Výborně dochucená domácí slaná zavařenina se stane příjemným doplňkem…
Nejdříve oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, kterou dáme do hrnce s rozehřátým olejem, k cibuli přidáme prolisovaný česnek a necháme zpěnit.Než cibule s česnekem zpění…
Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, slaninu a kapii na plátky.Do misky dáme 5 lžic oleje, červenou papriku, česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a…
Vejce na oleji osolíme a usmažíme. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme 2 lžičkami hořčice Vejce rozdělíme na dva díly a dáme je na potřené plátky. Z…
V uzavíratelné misce smícháme vše na marinádu. Očištěné maso nakrájíme na 4 plátky, z obou stran potřeme marinádou a v uzavřené misce necháme přes noc v chladu.V…
Maso, houby, cuketu, fazolky a papriku nakrájíme na kousky, cibuli a slaninu na kostičky, česnek posekáme.Cibuli zesklovatíme na oleji, orestujeme s ní slaninu,…
Tofu si nejprve na cca 2 hodiny zmrazíme (lépe se krájí), poté vysušíme pomocí kuchyňských utěrek, nakrájíme každé na tenké plátky (asi 1 cm vysoké).Mezi mražením tofu…
Najít vatovec nebo-li pýchavku je radost. Jemná chuť a opravdu hodně hmoty na kuchyňskou úpravu. Proč ale opakovat stále stejné recepty? Zkuste naši chutnou směs k…
Slaninu nakrájíme na menší kostky a na pánvi s nepřilnavým povrchem ji lehce vyškvaříme. Pokud se nám zdá, že máme málo tuku, přidáme malinko oleje. Kdo nechce slaninu,…
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibulku a necháme zesklovatět. Poté na pánev přidáme nakrájenou zelenou papriku a šunku a mírně osmažíme. Nakonec přidáme rozmixovaná…
Kuřecí maso umeleme nebo koupíme mleté, přidáme koření, česnek utřený nebo sušený, Solamyl a mléko. Vše dobře promícháme a uzavřené dáme do chladu do druhého dne…
Příprava kuskusu je rychlá a velmi snadná, stačí mu chvíle ve vroucí vodě. Navíc ho lze připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte ho ve směsi s paprikou, fazolovými lusky,…
Výhoda marinování masa je v tom, že maso lépe přijme chuť kořenící směsi a také se zkrátí jeho tepelná úprava. Zde je vepřové maso doplněno o okurku a barevné papriky,…
Potřebujete odlehčit a přitom si pochutnat? Což takhle vyzkoušet čistě zeleninový pokrm ochucený jen zlehka sójovou omáčkou, směsí koření vyladěnou trochu do…
Indická kuchyně si získává v naší kuchyni stále větší oblíbenost pro svoji exotickou vůni a chuť. Navíc je velmi zdravá a kromě léčivého a zdravého koření nás okouzlí…
Steaky se připravují z nejkvalitnějšího masa, tedy z pravé nebo falešné svíčkové, případně z roštěné, stehna nebo i pupíku. Tyto části jsou nejméně namáhané, proto je…
Chlebíčky nesmí chybět na žádné oslavě. V tomto receptu najdete chlebíček s pomazánkou z uzené makrely, sýru a másla, který je dozdobený plátkem citronu, kořeněným…
Retro vaření s Kristinou: Bublanina je český unikát. Takhle ji dělával slavný hoteliér Karel Šroubek!
Reportáž ze zákulisí MasterChef Česko aneb Den s Adamem: Budíček v 6 ráno, jídlo v autě a do postele o půlnoci
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země