Salát z květákových řapíků s ředkvičkami
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták je v naší kuchyni velmi tradiční surovinou. Na tento salát však nebude potřeba jeho bílých růžiček, ale řapíků z listů. Očištěné a povařené je dochutím octem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák je v naší kuchyni velmi tradiční surovinou. Na tento salát však nebude potřeba jeho bílých růžiček, ale řapíků z listů. Očištěné a povařené je dochutím octem a…
Aby byl začátek nového dne co nejpříjemnější, nezapomeňte si připravit dobrou snídani. Opečený toustový chléb, s kolečkem papriky a volským okem uvnitř, nejen skvěle…
Začneme nádivkou - nakrájíme dva dny staré housky na kostičky, polijeme mlékem nebo smetanou, přikrájíme jarní cibulku.Oddělíme si vejce, žloutek dáme do misky k…
Jídla s chutí Asie mají u našich strávníků čím dál víc příznivců. Jednoduchá a rychlá příprava, dostupné suroviny a většinou i chutný výsledek. Zkuste též tuto variaci…
Slaným dortem uděláte radost všem, kteří si nepotrpí na sladkosti, či si předsevzali, že zhubnou. Tento dort není tvořen toastovým chlebem, jak je obvyklé, proto je…
Připravit dobře drůbeží játra znamená uchystat svým strávnikům levný, výživný a velmi chutný pokrm. Pokud nakombinujete játra s chutnou zeleninovou směsí, přidáte…
Slaným dortem uděláte radost všem, kteří si nepotrpí na sladkosti, či si předsevzali, že zhubnou. Tento dort není tvořen toastovým chlebem, jak je obvyklé, proto je…
Jehněčí plíčky nejsou zrovna obvyklá surovina, většinou se připravují na smetaně. Ochutnejme je tentokrát trochu jinak - ochucené houbovým kořením, dušené spolu s…
Kedlubnový salát se zakysanou smetanou je překvapivě sytý. Může nahradit dopolední svačinu, nebo i lehký oběd. Na noc by mohl být těžký do žaludku, přes den si ho ale…
Dobře ochucený salát může být samostatným pokrmem, nebo přílohou třeba ke grilovanému masu. Salát plný zeleniny, se sýrovými kuličkami a snadnou octovou zálivkou, je…
Medvědí česnek je výtečná divoká bylina, která má svěží, jen lehce štiplavou příchuť česneku. Užijte si krátké období, kdy je k mání čerstvá. Připravte z ní třeba tuto…
Toto jednoduché jídlo připravíme během chvíle. Špagety podáváme s restovanou směsí papriky, zauzené šunky, jarní cibulky a medvědího česneku. Italská směs koření dodává…
Připravte si rychlou a lehkou večeři! Kousky čerstvého sýra, dostatek čerstvé zeleniny, zálivka s příjemnou chutí balzamikového octa a voňavé listy bazalky tvoří chutný…
Tento barevný salát vypadá krásně na pohled a potěší vás i svou chutí. Salát z křupavých ředkviček, papriky a sýra přelijete smetanou ochucenou hořčicí a posypete…
Těstovinové saláty jsou ideální k přípravě rychlého oběda, večeře, nebo také jako jídlo s sebou. Oblíbené těstoviny smíchejte se zeleninou a doplňte lahodným dresinkem z…
Šťavnatá sekaná, s křupavou kůrkou a vajíčkem vařeným natvrdo uvnitř, se perfektně hodí k nedělnímu obědu. Jakmile vaši strávníci ucítí její vůni, hned se jim začnou…
Vodnice je stále ještě nedoceněná zelenina, lze ji ale skvěle použít všude místo kedluben. Nakrájenou na kolečka dáváme do zeleninových směsí i do polévky. V…
Šťavnatá kuřecí stehna s křupavou kůrčičkou upečená v troubě jsou opravdová lahůdka. Ještě zajímavější chuti dosáhneme tak, že je naplníme uzenou šunkou, medvědím…
Pomazánka z tvarohového základu je sytá, jemná a ideální k dalšímu dochucení zeleninou či bylinkami. V tomto receptu najdete inspiraci na pomazánku s čerstvou paprikou a…
Když se chystáme grilovat, zpravidla na rozpáleném roštu skončí maso. Alternativou však mohou být svěží grilované papriky. Šťavnatá zelenina se skvěle doplňuje se slaným…
Losos je snad nejoblíbenějším druhem ryby a chutná i těm, kteří rybám běžně neholdují. V letním období jej můžete připravit na grilu, v alobalu, ovoněný bylinkami a s…
Snadné špízy, které si můžeme připravit na grilování s přáteli. Díky marinování se spojí všechny vůně i chutě a maso zůstane jemné a šťavnaté. Na stůl, stačí již jen…
Vzpomínky na dovolenou mohou skvěle chutnat. Paellu s kuřecím masem můžete připravit i doma. Hodně záleží na druhu použité rýže a jejím správném uvaření. Musí být al…
Připravte si vynikající přílohovou zeleninovou směs na grilu. Tento pokrm se dá jíst vlažný, horký i studený. Vynikající je v kombinaci s jakýmkoliv masitým filetem a…
Holka u plotny radí: Podle jednoho receptu uděláte perník nebo jahodovou buchtu s drobenkou. Jak na to?
Obložené chlebíčky jsou český vynález. Ty Paukertovy milovali už Hugo Haas i prezident Masaryk
Retro okénko: Fialky se kdysi vyráběly z opravdových květů fialek. Tyto voňavé bonbóny stály 1 Kčs, teď za sáček dáme 50 Kč