Papriková pasta do zásoby
Recept ještě nebyl hodnocenPapriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr, olej, Deko, sůl,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr, olej, Deko, sůl,…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené papriky a rajčata, osolíme, opepříme a orestujeme. Pak zalijeme vývarem, přidáme snítku libečku a povaříme. Tyčovým…
Plátky masa prořízneme na motýlka a přes fólii rozklepeme na tenký plát, osolíme a opepříme z obou stran a dáme zatím do chladničky. Na lžíci sádla nebo oleje…
Máslovou dýni omyjeme a nakrájíme na malé, asi centimetrové kostičky. Smícháme s červenou paprikou, tymiánem a česnekovým olejem. Dáme na pečícím papírem vyložený plech…
1. Kopr nasekáme najemno a v misce smícháme s majonézou. Vmícháme limetovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.2.Česnek pečte i se slupkou 15 minut v troubě předehřáté na…
Opláchnuté maso osolíme, mírně opepříme a nakrájíme na tenčí nudličky. Slaninu a papriku si nakrájíme na špalíčky, cibuli na půlměsíčky, naloženou cibulku necháme v…
Bagetku nakrájíme na plátky. V míse si rozmícháme majolku s hořčicí, přidáme nastrouhaný křen ( každý dá tolik, na kolik se cítí) a dochutíme solí a pepřem. Papriky si…
Letní rychlovka v asijském stylu. Stačí mít doma trochu vhodných surovin a můžete do půl hodinky hodovat. Nezapomeňte na lehkou přílohu, rýži nebo rýžové nudle, ať je…
Cítíte tu vůni exotických krajin? Koriandr, zázvor, chilli a další asijské speciality, které toto jídlo dělají výjimečným. Vyzkoušejte skvělé nudle s plátky vepřové…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu a 4-5 minut před koncem vaření těstovin přidáme hrášek a nakrájenou papriku. Scedíme a necháme vychladnout.Zároveň uvaříme…
Krevety získávají stále větší oblibu díky jemné chuti a rychlé a snadné přípravě. Vyzkoušejte tyto krevety marinované ve svěží marinádě, krátce restované spolu se…
Husté, syté polévky jsou nejlepším pokrmem k večeři, zvlášť v zimním období. Jsou plné zeleniny a luštěnin a přesto jsou lehké, hřejivé a dokáží potlačit i špatnou…
Každý kousek je plný překvapení a bohaté chuti, která vás přenese do světa netradičních kombinací. S našimi originálními recepty a vášní pro kulinářské dobrodružství, si…
Kousky kuřecího masa orestujeme na pánvi a postupně k němu přidáváme kousky zeleniny a dusíme tak, abychom zachovali její čerstvost a křupavost. Nakonec vmícháme rajský…
Vaření s různými kuchyňskými pomocníky je takřka bez starostí. Přesvědčit se o tom můžete při přípravě vepřového paprikáše s pomocí pomalého hrnce. Maso v něm necháme…
Plátek veky potřený jemnou a lehce pikantní česnekovou pomazánkou ozdobíme debrecínkou, okurkou, paprikou a cherry rajčátky. Tyto chlebíčky budou ozdobou každé oslavy,…
V létě sklízíme dozrálou zeleninu a můžeme ji uchovat v mrazáku na další použití. To se nám naskytne v případě tohoto receptu na pečené vepřové maso. Plátky masa…
Z hlávky raného zelí můžeme připravit skvělý salát, který lze podávat jen tak nebo jako přílohu. Stačí zelí nakrájet a promíchat s cukrem, olejem a citronovou šťávou.…
Guláš je v naší kuchyni oblíbeným pokrmem. Lze jej připravit na mnoho způsobů. V tomto receptu najdete inspiraci na guláš z kližky, který je dochucen dvěma druhy hořčice…
Krevety jsou, jako zástupci mořských plodů, u nás nejsnadněji dostupné. Jejich příprava je velmi snadná, do tohoto receptu je postačí lehce povařit. Na koktejl pak jen…
Kuskus s kuřecím masem je chutný a vyvážený pokrm, který spojuje jemně ochucený kuskus s šťavnatými kousky kuřecího masa a pestrou směsí zeleniny. Kuskus, původem z…
Barevná, bohatá směs s kousky kuřecího masa, sójovou omáčkou, špetkou koření a čerstvou i mraženou zeleninou. Bude z ní skvělý víkendový oběd i pro více strávníků a…
Jednoduchý, rychlý a čistý způsob jak připravit pečené papriky. Aby se opekly rovnoměrně, nejprve je nařežeme, rozevřeme a vyjmeme z nich semeník. Po opékání pod grilem…
Snad každý, kdo se kdy ocitl v kuchyni, má svoji verzi přípravy masové směsi, které u nás s oblibou nazýváme čínou. Na přípravu této budete potřebovat kuřecí maso,…
Slavné omáčky: Víte, že holandská omáčka ve skutečnosti pochází z Francie? Základem ale muselo být holandské máslo!
Správné houbaření má svá pravidla. Nejsou složitá a vyplatí se je znát. Poradíme, jak na to
Holka u plotny radí: Falešný hamburger z plněných vajíček se slaninou, rajčaty a salátem skvěle chutná a snadno se dělá