Krkovička s hromádkou
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatému plátku vepřové krkovice odolá opravdu málokdo. Navíc když ji zapečete se směsí slaniny a eidamu, její chuť pak bude o to zajímavější. Skvěle ji doplní třeba…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnatému plátku vepřové krkovice odolá opravdu málokdo. Navíc když ji zapečete se směsí slaniny a eidamu, její chuť pak bude o to zajímavější. Skvěle ji doplní třeba…
Plátky naklepeme a osolíme, omočíme ve směsi a dáme do mísy. Necháme odležet 24 hod. Poté smažíme na oleji. Podáváme s hranolkami, bramborem, kaší, rýží či chlebem.
Minutková úprava hovězího masa může být rychlou a velmi chutnou záležitostí. Pokud budete následovat náš recept, očekává vás na konci přípravy skvělé pikantní jídlo.…
Bulgur je lehce stravitelnou a výživnou obilovinou. Jakmile jej doplníme masem a zeleninou, máme v pár minutách plnohodnotné a syté jídlo. Takové, co můžeme podávat i v…
V této lahodné a syté polévce si vychutnáme výraznou zvěřinu, voňavé houby a slaninu, které doplníme chutí divokého koření. Do chladných podzimních dnů je tato polévka…
Tato varianta balkánské speciality - plněných zelných listů - pochází dle kuchařských mistrů „Kluků v akci” z rumunského Banátu. Připravují se zde s nakládánými kysanými…
Koření, solamyl, olej + vajíčka dobře rozmícháme a připravíme si tak směs na nakládání. Maso očistíme, pokrájíme na menší nudličky. Očištěný pórek pokrájíme na kolečka i…
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme najemno nasekaný česnek a rajčata. Ještě trochu osmahneme, poté přidáme maso. Přidáme papriku,…
Cibuli si nakrájíme na jemno a zlehka restujeme do sklovita na pánvi s máslem. Pak dáme stranou a necháme vychladnout.Mleté maso si dáme do misky, přidáme všechny…
Domácí bramborové lupínky jsou daleko chutnější, než ty kupované. Neplavou v oleji a pečeme je spolu s kořením dokřupava v troubě. Spolu s hořčičnou majonézou jsou…
Tuto smetanovou omáčku milují děti i dospělí. Libové maso, šunka a pikantní zelenina ve sladkokyselé omáčce - kdo by odolal. Ve spojení s knedlíkem nebo s těstovinami si…
Na vaření podle tohoto receptu nám stačí několik základních surovin - plátky vepřové kotlety, žampiony, cibule a koření. Nemusíme trávit hodiny u plotny a výborný oběd…
Jestli nemáte čas vystávat u plotny, pak je tento recept jak pro vás stvořený. Kuřecí stehna s kysaným zelím a brambory pouze naskládáte do pekáčku, okořeníte, vložíte…
Tato neobvyklá a osvěžující kombinace spojuje exotické a zdravé ingredience. Africký sumeček nabízí exotickou chuť, která se perfektně doplňuje s krémovostí brokolicové…
Rybí polévku má většina z nás spojenou s obdobím Vánoc. Polévku Halászlé, původem z Maďarska, ocení všichni milovníci ryb a můžete si ji uvařit kdykoliv v průběhu roku.…
Kuřecí maso očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a jemně opepříme.Čerstvý špenát propláchneme a osušíme. Mrazený rozmrazíme a zbavíme přebytečné tekutiny.Na oleji si…
Kuřecí maso očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a jemně opepříme.Čerstvý špenát propláchneme a osušíme. Mrazený rozmrazíme a zbavíme přebytečné tekutiny.Na oleji si…
Všechno zamícháme a nalijeme do pekáčku, maso zakryjeme alobalem a necháme marinovat do druhého dne.Potom maso upečeme, nejprve na 220°C s alobalem, pak sundáme alobal a…
Plněné papriky většina zná v kombinaci s rajčatovou omáčkou a houskovým knedlíkem. Vyzkoušejte něco nového a připravte plněné papriky podle našeho receptu. Jsou zapečené…
Kotlety naklepeme, nařízneme, osolíme a na oleji po obou stranách dozlatova opečeme. Vyjmeme je, do tuku přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zasypeme paprikou,…
Majoránka, česnek, kmín a paprika, čtyři ingredience, které rozvoní kuchyni, jakmile začnete vařit tento recept. Vepřovou krkovicí s gulášovou šťávou nakrmíte celou…
Smetanová omáčka s nádechem do lehce růžové či oranžové a měkké delikátní maso. Kuře na paprice je jedno z typických jídel naší kuchyně a tento recept jej určitě oživí a…
Rebarbora nepatří jenom do koláče. Vyzkoušejte ji naslano v této zajímavé kombinaci s vepřovou kotletou a jablky. Slaná, sladká i kyselá chuť se v tomto receptu skvěle…
Šťavnatou pečeni s tmavou omáčkou připravíme na cibulce a doplníme ji rajčaty a paprikou. Vaření si usnadníme použitím sterilovaného leča. Pokrm dobře ochutíme mletou…
Retro okénko: Pojízdné prodejny dřív vozily na venkov textil, pak maso nebo konzervy. Rohlíky v nich ale bývaly na objednávku
Svatomartinské rohlíčky podle Míši Landové: Nemusí kynout, voní rumem a skořicí a chutnají božsky
Hrníčkové mléčné řezy: Nadýchaný korpus doplňuje tvarohovo-smetanová náplň, která je neuvěřitelně svěží a božsky chutná