Gulášová polévka s čabajkou
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle (oleji) si zpěníme nadrobnou nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájenou čabajku. Osmažíme, přidáme papriku a krátce orestujeme, aby nezhořkla. Potom…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na sádle (oleji) si zpěníme nadrobnou nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájenou čabajku. Osmažíme, přidáme papriku a krátce orestujeme, aby nezhořkla. Potom…
Na tuku osmažíme cibule dohněda, potom vložíme maso nakrájené na kostky, přidáme papriku a protlak, restujeme dále a podle potřeby podlijeme vodou. Osolíme, opepříme,…
Uvaříme bulgur v osolené vodě dle návodu (já cca 5 minut povařila ve dvojnásobném množství vody a pak nechala přikryté dojít asi 20 minut).Uvařený bulgur smícháme se…
Den předem v PH (pomalý hrnec) s minimálním množstvím vody dáme ovařit uzené koleno. Uložíme ho do chladna, spolu s rosolem, který tam vznikne.Druhý den na rozpuštěném…
Vepřový guláš z masa a drobů se kdysi vařil pouze při zabíjačkách, dnes si ho můžeme připravit kdykoliv. Někde ho nazývají také řeznickým nebo masopustním gulášem. Jako…
Na tuku zesklovatíme cibulku, přidáme maso, které zcela orestujeme, velmi lehce osolíme a přidáme mletou papriku, kterou zarestujeme. Pak přidáme rajčata, zelenou…
Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu.Zasypeme mletou paprikou.Vložíme na ružičky rozobraný karfiol, osolíme a zalejeme vodou.Varíme asi 10 min.Potom…
Kuře omyjte, osušte a dobře osolte i zevnitř. Očistěte a nakrájejte 1 cibuli, mrkev, petržel a rajče a vložte do pomalého hrnce. Na zeleninu položte kuře nožkama nahoru.…
Očistené zemiaky pokrájame na kocky a dáme variť spolu s celou cibuľou a bobkovým listom, mierne osolíme (príp. aj Maggi kocka bujónu...)Keď sú zemiaky polomäkké,…
Chuťovku ze známého fast food řetězce můžete snadno připravit i u vás doma. Tento kus hamburgeru bude o něco vyšší, než jak je známe. Dovnitř totiž dáme dvě masové…
Díky mnoha možnostem, jak naplnit masové rolky, můžeme toto jídlo připravit na sto způsobů. Dnes ochutnáme rolky z vepřového masa plněné cibulí, žampiony, špekem a…
Krůtí maso je velice zdravé, ale nemá výraznou chuť, proto je nutné ho kořením dochutit a žampiony jsou vždy vítanou náplní smetanových omáček. Jako přílohu můžete…
Kuřecí smetanový pekáček je přesně ten druh jídla, které si zamilujete na první pohled. Jednoduché na přípravu, nemusíte stát u sporáku, špinavý je pouze pekáč. Navíc se…
Hledáme-li zdravější variantu smažených cibulových kroužků, můžeme je pro změnu upéct v troubě na pečícím papíře. Kroužky cibule obalíme v pikantním těstíčku a poté v…
Zapékané maso v alobalu, ať v troubě, nebo venku na grilu, je vždy vítaným zpestřením. Chutě se dají různě upravovat kořením i ingrediencemi, maso zůstane šťavnaté a v…
Tuto rajskou omáčku připravíme z rajského protlaku a vývaru. Okořeníme ji trochou mleté papriky, grilovacím kořením a provoníme skořicí. Spolu s masovými kuličkami a…
Tuto vydatnou zelňačku uvaříme z kysaného zelí, brambor, rajčatového protlaku a koření. Přidáme orestovanou klobásku, zahustíme a dochutíme zakysanou smetanou. Pokud…
Dobrý guláš se vyznačuje chutností, šťavnatým masem, dostatkem provařené dobře vychucené šťávy s kousky zeleniny. Přidejte k němu knedlíky, chléb, nebo třeba noky.…
Marinovaná krkovička v pikantní omáčce je lahodným spojením šťavnatého vepřového masa s intenzivními chutěmi koření a omáčky. Důležité je odležení masa, aby každý kousek…
Bůček je tradiční chuťovkou jak u nás, tak třeba i v Asii. Propojte dohromady chutě a připravte skvělý bůček nejen k pivu. Maso se naloží s kořením přes noc do lednice a…
Treska po mlynářsku je tradiční český pokrm, který vyniká svou jednoduchostí a zároveň lahodnou chutí. Treska, obalená v mouce a smažená dozlatova, je podávána s…
Tato omáčka je chutnou variací tradičního českého pokrmu. Spojení šťavnatého vepřového bůčku s čerstvou cuketou a sladkými rajčaty vytváří chuťovou kombinaci, která…
Slaninu nakrájíme na nudličky, zlehka osmahneme a přidáme překrájené zelí. Zvlášť na části sádla /oleje/ osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené…
Z hladké mouky, droždí, vajíčka, oleje, mléka a trošky soli si zaděláme těsto (nejlépe v pekárně).Po vykynutí těsto rozválíme, postrouháme na ně Heru a následně uvařené…
Jak na tradiční adventní půst v moderní době? Stačí omezit maso a alkohol!
Sezóna horkých polévek: Jak na perfektní celestýnské nebo fritátové nudle? Základem je dokonalé palačinkové těsto
Krupicový svítek v mléce, to je slaďoučký dezert z krupice podle Sandtnerky. Žloutkový krém pozvedne chuť do nebeských výšin