Krémové, citronovo - máslové kuře
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí čtvrtky očistíme a rozdělíme na paličky a spodky. Osolíme a opepříme.V nádobě vhodné na zapékání (litinová pánev) rozpustíme máslo a na něm orestujeme kuře, kuře…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí čtvrtky očistíme a rozdělíme na paličky a spodky. Osolíme a opepříme.V nádobě vhodné na zapékání (litinová pánev) rozpustíme máslo a na něm orestujeme kuře, kuře…
Spodní bílou část řapíkatého celeru cca 12 cm odřízneme a necháme k jiné spotřebě. Horní část i s lístky opláchneme a necháme okapat, poté nakrájíme na menší kousky a…
Zapneme troubu na 180 °C, pekáček vytřeme olejem, řízky naklepeme zlehka přes fólii a odložíme stranou. Do misky rozklepneme vejce, přidáme sůl, pepř, bylinky a…
Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety. Vaříme podle času na obalu 8-10 minut a dle libosti tvrdosti. Čas od času zamícháme, aby se nám neslepily. Až budou hotové,…
V misce rozmícháme droždí s malým množstvím vlahé vody, přidáme rozpuštěné vlahé sádlo, hladkou mouku a osolíme. Vypracujeme hladké vláčné těsto, necháme 30 minut…
Celer nakrájíme na plátky, hlavně opatrně, dá to trochu zabrat. Očistíme a nakrájíme ho na kostky. Stejně tak brambory. Obojí dáme do hrnce a zalijeme vodou či vývarem.…
Pokrmy s kuřecím masem jsou velmi oblíbené, jelikož příprava masa je jednoduchá a rychlá. V tomto receptu najdete kuřecí prsa s lahodnou smetanovou omáčkou s parmezánem,…
Uvaříme si ragú: na oleji lehce osmahneme krájenou cibuli a mrkev, pak přihodíme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání a rozdělování hrudek maso osmažíme…
Vynikající lehká večeře, nebo spíše předkrm napodobující středomořský styl. Opečená slanina a kuřecí steak nás sice vrátí do naší české kuchyně, ale zase alespoň…
Itálie v létě, kdo by to dokázal odmítnout? Ale nemusíte nutně jezdit k moři, s tímhle receptem si ji snadno uděláte doma. Jednoduché, ale přesto delikátní rizoto s…
Zapékací misku vymažeme sádlem a větší polovinou brambor nakrájených na plátky poklademe na dno a po okrajích misky. Posolíme a popepříme.Na pánvi usmažíme gazdovskou…
I zdánlivě obyčejné jídlo jako jsou špagety můžou nabídnout skvělý chuťový zážitek. Dýně a zázvor dodají krémovým špagetám příjemný podzimní nádech. Posypané parmezánem…
Oškrábané brambory nastrouháme na jemno a chvíli necháme ustát.Mezitím nakrájíme slaninu a vyškvaříme ji.Po chvíli z brambor vymačkáme vodu. Přidáme zbytek surovin a…
Slabou půlhodinu bude trvat příprava jídla, po kterém vám nebude těžko a dodá vám energii. Cuketa je lahodná a stojí zato její poslední podzimní plody zužitkovat. Ryba…
Původem je sice sicilský, ale známý je pod anglickým názvem. Recept na rychlou úpravu kuřecího masa v husté smetanové omáčce s parmezánem a sušenými rajčaty si najde…
Zapečená zeleninová jídla se těší velké oblibě nejen v létě. Jsou hotová raz dva, nejsou nijak složitá a u stolu si pak všichni libují. Jednoduchý recept na zapečený…
I z obyčejného plechovkového tuňáka můžete vykouzlit skvělé jídlo. Tuňák s osvěžující rajčatovou směsí se perfektně hodí jako předkrm ke slavnostnějším příležitostem,…
Rychlá a vydatná večeře nebo předkrm. I špenát se dá servírovat tak, aby lahodil oku. Podávat ho můžeme samotný, nebo s přílohou. Příprava nezabere moc času a zdravá…
Mazanec je jeden z tradičních symbolů Velikonoc a neměl by tedy na stole chybět. Pokud však nejste zrovna příznivci sladkého pečiva, připravte si podle tohoto receptu…
Rodina volá po jídle a vy ji chcete co nejdříve pohostit? Stačí mít doma kuřecí prsní řízky a trochu středomořských surovin. Úprava masa "po italsku" je rychlá a velmi…
Těstoviny s lehkou a jednoduše připravitelnou omáčkou jsou stoprocentní hitovka pro zaneprázdněné. Salsiccia klobásy, konzervovaná rajčata a trochu zeleniny vám postačí…
Pravé italské risotto není příliš podobné tomu, co se u nás za rizoto pokládá. Je sice na přípravu trochu pracnější, ale výsledek zcela jistě stojí za to. Ochutnejte i…
K tradiční štědrovečerní večeři u nás bezesporu patří bramborový salát a smažen kapr. Ozvláštněte tuto klasiku drobností, jako je parmezán ve strouhance nebo mletá…
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…