Sýrová pomazánka s pestem z medvědího česneku
Recept ještě nebyl hodnocenMedvědí česnek se svojí aromatickou vůní láká ke sběru zejména na začátku jara. Můžeme si z něj připravit mnoho různých pokrmů. V tomto receptu připravíme pesto z jeho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Medvědí česnek se svojí aromatickou vůní láká ke sběru zejména na začátku jara. Můžeme si z něj připravit mnoho různých pokrmů. V tomto receptu připravíme pesto z jeho…
Palačinky jsou zpravidla sladkým pokrmem. Avšak, pokud neosladíte těsto, můžete je použít také jako základ pro slané a plnohodnotné jídlo. Usmažené palačinky naplňte…
Pohostěte návštěvu zajímavě tvarovaným slaným copem. Na jeho upečení je třeba mít do trouby chlebíčkovou formu, ale když ho pak v ní nesete na stůl, vypadá opravdu…
Tarhoňa je druh těstoviny používané ve slovenské a maďarské kuchyni. Můžeme jí uvařit jako přílohu, nebo z ní připravit samotný oběd. Doba vaření nezabere mnoho času a…
Salát ideální jako lehká večeře, nebo příloha k pečenému masu. Nabídnout ho můžeme i při letním grilování. Podáváme ho následně po dokončení přípravy, aby se zachovala…
Připravit domácí noky, s lahodnou smetanovou omáčkou se špenátem, není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. Snad všemi oblíbený pokrm, který je opravdu chutný a…
Toto "zeleno-žluté" risotto vzniklo spojením kvalitní rýže Arborio, zeleného chřestu a zeleného hrášku. Špetka kurkumy zase dodá risottu krásně žlutou barvu a parmezán…
Medvědí česnek si můžete uchovat na pozdější dobu výrobou pesta. Příchuť pesta můžete obměnit různými přísadami třeba mandlemi, ořechy, parmazánem, či sušenými rajčaty.…
Jemnou chuť čerstvého chřestu si skvěle vychutnáte v krémovém risottu podle našeho receptu. Pečlivá příprava a pozvolné vaření rýže se v tomto případě vyplatí a vrátí se…
Z krůtího masa můžete připravit spoustu rozličných pokrmů. Nudličky se sušenými rajčaty a olivami příjemně voní po bylinkách a připravit je zvládnete velice rychle.…
Strouhaný parmazán se upeče do tenkých, křupavých plátků, které jsou doplněny jemně nastrouhanou mrkví pro barevný a chuťový kontrast. Výsledkem je delikatesa, která…
Během sezóny cuket můžeme nahradit brambůrky zdravější verzí mlsání. Plátky cukety stačí obalit ve vejci a strouhaném sýru a upéct dozlatova. Cuketové chipsy poté…
Tyto lasagne s masem a dvěma omáčkami jsou lahodným a sytým pokrmem, který potěší milovníky italské kuchyně. Tento recept spojuje šťavnaté maso s klasickými vrstvami…
Zapékané těstoviny s letní zeleninou je snadné připravit a určitě si je oblíbíte i vy. Uvařené těstoviny stačí smíchat s restovaným lilkem, cuketou, rajčaty a ricottou,…
Uvařte si lahodné těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou, která spojuje jemnost čerstvé cukety s aromatickým kořením a krémovou texturou. Tento pokrm je ideální jako…
Původně čistě zeleninové jídlo z květáku, brokolice a romanesca můžete ozvláštnit dalšími přidanými surovinami. Nebude pak sice potom tolik výrazně barevné jako původní…
Špagetová dýně má jemnou chuť a když ji upečeme, vzniknou vlákna, která připomínají špagety. Ty podáváme s jednoduchou omáčkou z rajčat, žampionu, brokolice a tofu.…
Pokud milujete gnocchi a rádi byste si připravili domácí, místo těch chlazených z obchodu, máme pro vás velmi podrobný recept na gnocchi s tymiánovým máslem. Jakmile…
Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a vyškrábneme jádra. Dužinu nasekáme na malé kostičky. Ty osolíme a necháme je cca 12 hodin v uzavřené nádobě v chladu. Chorizo…
Chřest omyjeme, spodní část odkrojíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu a spolu s hráškem uvaříme do měkka. Osolíme a opepříme. Chřest scedíme a propláchneme…
Ovesné vločky vložte do nožového mixéru spolu s máslem a mixujte, dokud se nezačne hmota spojovat a lepit se. Poté přendejte vločky s máslem do mísy, přidejte oba…
Chřest očistíme a je-li třeba, oloupeme. Očištěný chřest nalámeme (neřežeme) na špalíky asi 2 -3 cm dlouhé a povaříme asi 5 min ve vodě. Vodu slijeme a chřest necháme…
Cukety nastrouhame, přidáme všechny ostatní ingredience, poměr si musíte upravit dle velikosti cuket a usmažíme placičky, nebo upečeme v troubě na plechu a pečícím…
Zbytky šouletu zalijeme vývarem a cca 20 minut pod pokličkou dusíme. Bez pokličky cca 10 minut redukujeme a dáme vychladit.Do zredukované směsi na jemno nastrouháme…
Rychlé tvarohové vdolky podle cukráře Josefa Maršálka: Díky spojení těchto tří ingrediencí budou nadýchané i bez kynutí
Mřížkový koláč s tvarohem a jablky: Aby byl krásně křehký, máslo do těsta musí být studené a důležité je zvolit správnou mouku
Peče celá země: Jak připravit dokonalý slaný dort? Podle těchto tipů jej zvládne každý, stačí jen toustový chléb a trocha fantazie